Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Dezlănţuire cu final trist

GALERIE
halep-momone
  • halep-momone
- +

După chinuitoarele succese cu Angelique Kerber şi Agnieszka Radwanska, Simona Halep a avut o partidă mai uşoară în semifinale cu Sara Errani. Dorinţa româncei, de a se confrunta  cu Serena Williams, nu s-a îndeplinit. Simona s-a accidentat şi a abandonat în finala cu Belinda Bencic la scorul de 6-7, 7-6, 0-3

 

 

După partidele infernale pe care le-a susţinut cu Angelique Kerber şi Agnieszka Radwanska, Simona Halep a obţinut şi calificarea în finala turneului de categoria Premier 5 de la Toronto, după ce a învins-o cu 6-4, 6-4 pe italianca Sara Errani (17 WTA) într-o oră şi 36 de minute. La capătul acestui meci românca a revenit în finala unui turneu WTA pentru prima dată din 22 martie, când s-a impus la Indian Wells. Cu acelaşi scor s-a încheiat şi ultima întâlnire dintre Halep şi Errani, disputată la 24 aprilie, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart. Susţinută de o impresionantă galerie românească, Simona Halep s-a impus logic în faţa experientatei italience de 28 de ani, o jucătoare vicleană şi tenace, chiar dacă nu se impune prin forţă. Serviciul moale al lui Errani îmbie la retururi decisive şi Halep a încercat asta de multe ori, nu întotdeauna cu succes. Românca a început imprecis meciul şi Errani a condus cu 2-0, însă Simona a câştigat apoi patru game-uri la rând şi de la 4-2 pentru ea s-a mers liniştit cu serviciul fructificat de fiecare jucătoare până la 6-4, în 40 de minute. Setul al doilea a început cu trei break-uri consecutive. La 2-1 pentru ea, Halep şi-a făcut serviciul, apoi s-a mers fără break până la 4-3, când românca nu a mai fost concentrată, iar italianca a egalat. Sportiva din Constanţa a bifat următoarele două game-uri, câştigând la a patra minge de meci, calificându-se pentru a 18-a oară într-o finală a unui turneu WTA. “Bineînţeles că vreau să joc cu Serena, este întotdeauna o mare provocare să joc cu ea. Vreau să vă zic ceva, dar să nu spuneţi nimănui, din punctul meu de vedere pot să spun că am câştigat turneul. Dacă joc împotriva ei mâine va fi o provocare şi nu am nimic de pierdut, mă voi bucura de finală", a spus Halep zâmbind, după ce a câştigat meciul cu italianca Sara Errani. “A fost un meci foarte dificil, Sara Errani a jucat foarte bine, a pus multe mingi înapoi în teren. Uneori nu am fost capabilă să închid aşa cum aş fi vrut. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat dacă ajungeam în setul trei. Este bine că am câştigat şi sunt bucuroasă că joc finala aici la Toronto", a menţionat Simona, despre meciul cu Errani.
Numai că dorinţa Simonei nu s-a îndeplinit pentru că adversara ei în finală nu a fost Serena Willians, ci tânăra jucătoare elveiană Belinda Bencic (20 WTA), în vârstă de 18 ani. Belinda a realizat marea surpriză, învingând-o cu 3-6, 7-5, 6-4 pe Serena Williams, în două ore şi jumătate. naintea acestei întâlniri, americanca pierduse un singur meci (din 41 disputate), în luna mai, în faţa sportivei cehe Petra Kvitova, în semifinalele turneului de la Madrid.  Cu Bencic, Simona Halep s-a întâlnit o dată, anul trecut, în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, când românca s-a impus cu scorul 6-4, 6-1.
De data aceasta, a fost ghinion pentru Simona, care a avut probleme medicale şi a fost nevoită să abandoneze după două ore şi jumătate de joc, la scorul de 6-7, 7-6, 0-3. Pe parcursul întâlnirii, românca a apelat de mai multe ori la interveţia personalului medical al turneului, pentru o accidentare la piciorul stâng, dar şi pentru o stare de rău general.
* Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-au oprit în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de 1.000 de puncte de la Montreal, dotat cu Rogers Cup. Tecău şi Rojer au fost învinşi, cu scorul de 2-6, 4-6, de cuplul Alexander Peya/Bruno Soares (Austria/Brazilia), cap de serie numărul 6. Meciul a durat o oră şi nouă minute. Rafael Nadal a fost eliminat în sferturile probei de simplu, dar insuccesele lui Nadal nu mai sunt de mult surprize. Mai ales că acum, la Montreal, spaniolul s-a înclinat în faţa unui tenisman mai sus clasat decât el, japonezul Kei Nishikori, care a câştiugat cu 6-2, 6-4. Celelalte rezultate din sferturi: Novak Djokovic (Serbia) – Ernest Gulbis (Letonia) 5-7, 7-6, 6-1; Jérémy Chardy (Franţa) – John Isner (SUA) 6-7, 7-6, 7-6; Andy Murray (Marea Britanie) – Jo Wilfried Tsonga (Franţa) 6-4, 6-4. În semifinale, s-au înregistrat rezultate normale, astfel încât primii doi favoriţi şi-au dat întâlnire în finală: Djokovic – Chardy 6-4, 6-4; Murray - Nishikori 6-3, 6-0;
 
Dezastru românesc în calificări la Cincinnati
* În acest final de săptămână s-au disputat calificările turneului de la Cincinnati, cu premii totale 2.701.240 de dolari. În calificările feminine, România a fost reprezentată de trei jucătoare, toate însă eliminate din primul tur de adversare mai slab cotate. Alexandra Dulgheru (49 WTA) a pierdut cu 7-6, 1-6, 3-6 în faţa slovacei Jana Cepelova (109), Monica Niculescu (36) a cedat cu 6-3, 6-7, 6-7 (după peste trei ore de joc!) de către Aliaksandra Sasnovici (Belarus (122), iar Andreea Mitu (74) a fost învinsă cu 7-5, 2-6, 3-6 de americanca Lauren Davis.
Pe tabloul principal se află Simona Halep şi Irina Begu. În calitate de cap de serie nr. 3, Simona Halep are tur liber şi va juca în runda secundă cu învingătoarea partidei dintre jucătoarea franceză Kristina Mladenovic (39) şi sportiva slovacă Daniela Hantuchova (67). Irina Begu (30) va juca în primul tur cu franţuzoaica Alizé Cornet, clasată două tururi mai sus. În caz de victorie, Irina o va întâlni pe poloneza Agnieszka Radwanska, recent eliminată de Simona Halep în sferturi la Toronto.
 
 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri