"Dezmățul" de la Școala de Arte, luat la bani mărunți. Este trimis corpul de control
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

"Dezmățul" de la Școala de Arte, luat la bani mărunți. Este trimis corpul de control

GALERIE
dezmat
  • dezmat
- +

Corpul de control şi auditul vor verifica toate cheltuielile făcute în ultimul timp la această instituţie

 

"În urma discuţiilor pe care le-am avut astăzi în executiv (al CJ, n.r.), am decis ca la Şcoala Populară de Arte «Titel Popovici» să trimit corpul de control al Consiliului Judeţean şi auditul pentru a face o cât mai bună informare a societăţii civile şi a plenului Consiliului Judeţean. Suntem foarte deschişi în ceea ce priveşte transparentizarea activităţii instituţiilor din subordinea CJ. Tot acest «dezmăţ» şi acel contract (de externalizare a serviciilor de contabilitate, despre care a relatat Ziarul de Iaşi, n.r.) este încheiat în 2019 de către fosta administraţie social-democrată a CJ. E firesc ca ieşenilor să le fie adus la cunoştinţă tot ce s-a întâmplat şi la Şcoala de Arte, şi la alte instituţii din subordinea Consiliului Judeţean", a declarat Costel Alexe preşedintele administraţiei judeţului, la finalul şedinţei de plen de ieri. El a răspuns astfel singurei interpelări adresate în plen, formulată de Etienne Ignat, de la USR PLUS. "Asta îmi place la acest plen al CJ, că este foarte implicat, ceea ce e foarte bine", a spus Alexe înainte să dea răspunsul de mai sus.

Cititi si: Dezmăţ pe bani publici. Iată cum se cheltuiesc banii ieşenilor la Şcoala Populară de Arte!

Conducerea şcolii a fost preluată la mijlocul lunii noiembrie de Vlad Baba, care ne-a declarat atunci că intenţia sa este să schimbe aspectul instituţiei. De altfel, primele măsuri luate au fost cele de dotare cu instrumente, aparatură şi material didactic – aşa cum s-a întâmplat la fiecare sfârşit de an –, dar şi cu materiale destinate renovării unor săli din căminul Liceului Tehnoton, unde funcţionează Şcoala Populară de Arte acum.

Totuşi, noul director nu a putut să ne răspundă la întrebarea dacă va prelungi contractul încheiat la sfârşitul lui 2019 cu o firmă de servicii de contabilitate, pentru care s-au plătit lunar 7.900 de lei. Acţionarul majoritar al firmei, Diana Geantimir, ne-a declarat că suma echivalează cu salariul de contabil-şef, post de conducere vacant. Totuşi, pe piaţa de profil, costul contractului se situează peste medie. În valoare totală de 94,8 mii lei (12 luni), contractul respectiv reprezintă 2/3 din totalul cheltuielilor pentru bunuri şi servicii din anul 2019.

Conducerea şcolii a mai achiziţionat luna aceasta servicii de resurse umane, printr-un contract de 4.800 de lei pe două luni. În trecut, instituţia a cumpărat servicii de consultanţă în achiziţii publice, printr-un contract pe 7 luni cu un cost total de 10.500 de lei.

Pe de altă parte, Laviniu Lăcustă, lider sindical ieşean în învăţământul preuniversitar (USLIP) l-a atenţionat pe directorul interimar Vlad Baba asupra tensiunilor existente între conducerea şi angajaţii şcolii. "Relaţia dintre un director de instituţie publică şi angajaţii din subordine trebuie să aibă ca punct central respectul reciproc şi conlucrarea pentru bunul mers al respectivei instituţii", a declarat liderul sindical.

Potrivit organigramei, la Şcoala de Arte sunt 23 de posturi, dintre care 21 sunt ocupate în acest moment – managerul, administratorul, îngrijitorul şi 18 profesori. Peste 400 de cursanţi sunt înscrişi aici, contra unei taxe anuale de 700 de lei. Aceşti bani completează bugetul Şcolii Populare de Arte, care anul trecut a însumat 2,1 milioane de lei. Cheltuielile de funcţionare (salarii şi plata utilităţilor) erau estimate la începutul lui 2020 la aproximativ 1,78 de milioane de lei, potrivit bugetului consolidat al CJ pe anul trecut. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.