Dezvoltarea metropolitană a Iașului este o prioritate pentru conducerea centrală a PSD! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Advertorial

Dezvoltarea metropolitană a Iașului este o prioritate pentru conducerea centrală a PSD! (P)

GALERIE
Conducerea PSD
  • Conducerea PSD
- +

 În mai puțin de două săptămâni, președintele PSD Marcel Ciolacu a vizitat de două ori comunele din Zona Metropolitană a Iașului (ZMI).

A fost însoțit în ambele vizite de senatorul Paul Stănescu (secretar executiv PSD și fost vicepremier) și de prof.univ.dr. Vasile Dâncu (președintele Consiliului Național al PSD).

Conducerea centrală a PSD a venit în județul Iași, mai precis în comunele din Colegiul 2 PSD, pentru a participa în campania electorală alături de președintele CJ Maricel Popa. Interesul manifestat de liderii de la Centru față de ZMI confirmă importanța deosebită pe care o au comunele limitrofe pentru dezvoltarea municipiului Iași.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților și totodată responsabil de Colegiul 2 PSD Iași, deputatul Silviu Macovei a explicat motivele pentru care vârful PSD a descins în aceste comune. „Nu sunt deloc întâmplătoare aceste vizite ale celor mai importanți lideri ai PSD de la Centru. Multitudinea de proiecte duse cu succes la bun sfârșit de actuala conducere PSD a Consiliului Județean reprezintă performanțe reale care nu au fost atinse în alte județe. Totodată, comunele din zona metropolitană pot reprezenta poli specifici de dezvoltare economică a Iașului. Mai concret, în anumite comune se pot dezvolta diferite industrii ușoare sau prelucrătoare care să fie legate de potențialul agricol sau uman din zona respectivă. Noi (social democrații – n.r.) avem o viziune foarte clară asupra acestui viitor al zonei metropolitane și de aceea lucrăm îndeaproape cu primarii și candidații noștri pentru a identifica toate oportunitățile de dezvoltare. Tocmai această muncă și eforturile noastre în comun au atras atenția conducerii PSD care le poate considera drept exemple de bune practici ce pot fi „exportate” și în alte județe din România” a explicat deputatul ieșean Silviu Macovei.

Social democrații au răspuns și diferitelor critici și acuze referitoare la proiecte anunțate doar în campania electorală. „Sunt niște copilării aceste acuzații! Noi am muncit în aceste comune timp de 4 ani și intenționăm să o facem și mai departe! Investițiile realizate de Consiliul Județean în aceste comune sunt fără precedent în istoria județului nostru, iar meritul aparține exclusiv conducerii PSD a CJ! Dacă vreți, vă dau un exemplu de „lălăială” liberală timp de 16 ani: comuna Rediu! În coasta Iașului, practic lipită de Păcurari, comuna Rediu a avut timp de 4 mandate primar liberal. Nici acum nu au canalizare, iluminat public sau măcar un singur metru de trotuar! Ieșenii pot să judece și singuri pe cine se merită să voteze!” a încheiat viceliderul grupului PSD, deputatul Silviu Macovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Volei, handbal, rugby

Nicolae GRECU

Volei, handbal, rugby

Dacă ar fi de ales trei jocuri sportive pentru a le sprijini, tradiţia  ar obliga guvernanţii să se opreasă la cele trei.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (III)

În episodul de faţă sunt menţionate numele tuturor cercetătorilor care au contribuit la finalizarea proiectului.

Însemnări pentru predica de mâine

pr. Constantin STURZU

Însemnări pentru predica de mâine

Pilda întoarcerii fiului risipitor este considerată de scriitorul Charles Dickens cel "mai măreţ pasaj din literatura universală". Nu cred că este inimă care să nu vibreze la citirea ei. 

Forma oraşului

arh. Ionel OANCEA

Forma oraşului

O ştire surprinzătoare, învelită în trecut, revelatoare pentru ieşeni, vine tocmai de la începutul secolului nouăsprezece. Oraşul avea pe atunci aproximativ zece mii de suflete în structură cosmopolită, cum stă bine unei capitale de ţară, moldoveni, evrei, greci, armeni, albanezi, ruşi şi mulţi alţii în procente mai mici. 

pulspulspuls

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

Aventurile lui Peni Hill la un ziar din capitală

S-a dus Peni Hill deunăzi şi a dat interviu la un ziar din capitală, ca să mai scoată capul în lume după problemele cu justiţia. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.