Dezvoltarea metropolitană a Iașului este o prioritate pentru conducerea centrală a PSD! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Advertorial

Dezvoltarea metropolitană a Iașului este o prioritate pentru conducerea centrală a PSD! (P)

GALERIE
Conducerea PSD
  • Conducerea PSD
- +

 În mai puțin de două săptămâni, președintele PSD Marcel Ciolacu a vizitat de două ori comunele din Zona Metropolitană a Iașului (ZMI).

A fost însoțit în ambele vizite de senatorul Paul Stănescu (secretar executiv PSD și fost vicepremier) și de prof.univ.dr. Vasile Dâncu (președintele Consiliului Național al PSD).

Conducerea centrală a PSD a venit în județul Iași, mai precis în comunele din Colegiul 2 PSD, pentru a participa în campania electorală alături de președintele CJ Maricel Popa. Interesul manifestat de liderii de la Centru față de ZMI confirmă importanța deosebită pe care o au comunele limitrofe pentru dezvoltarea municipiului Iași.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților și totodată responsabil de Colegiul 2 PSD Iași, deputatul Silviu Macovei a explicat motivele pentru care vârful PSD a descins în aceste comune. „Nu sunt deloc întâmplătoare aceste vizite ale celor mai importanți lideri ai PSD de la Centru. Multitudinea de proiecte duse cu succes la bun sfârșit de actuala conducere PSD a Consiliului Județean reprezintă performanțe reale care nu au fost atinse în alte județe. Totodată, comunele din zona metropolitană pot reprezenta poli specifici de dezvoltare economică a Iașului. Mai concret, în anumite comune se pot dezvolta diferite industrii ușoare sau prelucrătoare care să fie legate de potențialul agricol sau uman din zona respectivă. Noi (social democrații – n.r.) avem o viziune foarte clară asupra acestui viitor al zonei metropolitane și de aceea lucrăm îndeaproape cu primarii și candidații noștri pentru a identifica toate oportunitățile de dezvoltare. Tocmai această muncă și eforturile noastre în comun au atras atenția conducerii PSD care le poate considera drept exemple de bune practici ce pot fi „exportate” și în alte județe din România” a explicat deputatul ieșean Silviu Macovei.

Social democrații au răspuns și diferitelor critici și acuze referitoare la proiecte anunțate doar în campania electorală. „Sunt niște copilării aceste acuzații! Noi am muncit în aceste comune timp de 4 ani și intenționăm să o facem și mai departe! Investițiile realizate de Consiliul Județean în aceste comune sunt fără precedent în istoria județului nostru, iar meritul aparține exclusiv conducerii PSD a CJ! Dacă vreți, vă dau un exemplu de „lălăială” liberală timp de 16 ani: comuna Rediu! În coasta Iașului, practic lipită de Păcurari, comuna Rediu a avut timp de 4 mandate primar liberal. Nici acum nu au canalizare, iluminat public sau măcar un singur metru de trotuar! Ieșenii pot să judece și singuri pe cine se merită să voteze!” a încheiat viceliderul grupului PSD, deputatul Silviu Macovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.