anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial

Dezvoltarea metropolitană a Iașului este o prioritate pentru conducerea centrală a PSD! (P)

GALERIE
Conducerea PSD
 • Conducerea PSD
- +

 În mai puțin de două săptămâni, președintele PSD Marcel Ciolacu a vizitat de două ori comunele din Zona Metropolitană a Iașului (ZMI).

A fost însoțit în ambele vizite de senatorul Paul Stănescu (secretar executiv PSD și fost vicepremier) și de prof.univ.dr. Vasile Dâncu (președintele Consiliului Național al PSD).

Conducerea centrală a PSD a venit în județul Iași, mai precis în comunele din Colegiul 2 PSD, pentru a participa în campania electorală alături de președintele CJ Maricel Popa. Interesul manifestat de liderii de la Centru față de ZMI confirmă importanța deosebită pe care o au comunele limitrofe pentru dezvoltarea municipiului Iași.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților și totodată responsabil de Colegiul 2 PSD Iași, deputatul Silviu Macovei a explicat motivele pentru care vârful PSD a descins în aceste comune. „Nu sunt deloc întâmplătoare aceste vizite ale celor mai importanți lideri ai PSD de la Centru. Multitudinea de proiecte duse cu succes la bun sfârșit de actuala conducere PSD a Consiliului Județean reprezintă performanțe reale care nu au fost atinse în alte județe. Totodată, comunele din zona metropolitană pot reprezenta poli specifici de dezvoltare economică a Iașului. Mai concret, în anumite comune se pot dezvolta diferite industrii ușoare sau prelucrătoare care să fie legate de potențialul agricol sau uman din zona respectivă. Noi (social democrații – n.r.) avem o viziune foarte clară asupra acestui viitor al zonei metropolitane și de aceea lucrăm îndeaproape cu primarii și candidații noștri pentru a identifica toate oportunitățile de dezvoltare. Tocmai această muncă și eforturile noastre în comun au atras atenția conducerii PSD care le poate considera drept exemple de bune practici ce pot fi „exportate” și în alte județe din România” a explicat deputatul ieșean Silviu Macovei.

Social democrații au răspuns și diferitelor critici și acuze referitoare la proiecte anunțate doar în campania electorală. „Sunt niște copilării aceste acuzații! Noi am muncit în aceste comune timp de 4 ani și intenționăm să o facem și mai departe! Investițiile realizate de Consiliul Județean în aceste comune sunt fără precedent în istoria județului nostru, iar meritul aparține exclusiv conducerii PSD a CJ! Dacă vreți, vă dau un exemplu de „lălăială” liberală timp de 16 ani: comuna Rediu! În coasta Iașului, practic lipită de Păcurari, comuna Rediu a avut timp de 4 mandate primar liberal. Nici acum nu au canalizare, iluminat public sau măcar un singur metru de trotuar! Ieșenii pot să judece și singuri pe cine se merită să voteze!” a încheiat viceliderul grupului PSD, deputatul Silviu Macovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.