anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Advertorial

Dezvoltarea metropolitană a Iașului este o prioritate pentru conducerea centrală a PSD! (P)

GALERIE
Conducerea PSD
  • Conducerea PSD
- +

 În mai puțin de două săptămâni, președintele PSD Marcel Ciolacu a vizitat de două ori comunele din Zona Metropolitană a Iașului (ZMI).

A fost însoțit în ambele vizite de senatorul Paul Stănescu (secretar executiv PSD și fost vicepremier) și de prof.univ.dr. Vasile Dâncu (președintele Consiliului Național al PSD).

Conducerea centrală a PSD a venit în județul Iași, mai precis în comunele din Colegiul 2 PSD, pentru a participa în campania electorală alături de președintele CJ Maricel Popa. Interesul manifestat de liderii de la Centru față de ZMI confirmă importanța deosebită pe care o au comunele limitrofe pentru dezvoltarea municipiului Iași.

Viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților și totodată responsabil de Colegiul 2 PSD Iași, deputatul Silviu Macovei a explicat motivele pentru care vârful PSD a descins în aceste comune. „Nu sunt deloc întâmplătoare aceste vizite ale celor mai importanți lideri ai PSD de la Centru. Multitudinea de proiecte duse cu succes la bun sfârșit de actuala conducere PSD a Consiliului Județean reprezintă performanțe reale care nu au fost atinse în alte județe. Totodată, comunele din zona metropolitană pot reprezenta poli specifici de dezvoltare economică a Iașului. Mai concret, în anumite comune se pot dezvolta diferite industrii ușoare sau prelucrătoare care să fie legate de potențialul agricol sau uman din zona respectivă. Noi (social democrații – n.r.) avem o viziune foarte clară asupra acestui viitor al zonei metropolitane și de aceea lucrăm îndeaproape cu primarii și candidații noștri pentru a identifica toate oportunitățile de dezvoltare. Tocmai această muncă și eforturile noastre în comun au atras atenția conducerii PSD care le poate considera drept exemple de bune practici ce pot fi „exportate” și în alte județe din România” a explicat deputatul ieșean Silviu Macovei.

Social democrații au răspuns și diferitelor critici și acuze referitoare la proiecte anunțate doar în campania electorală. „Sunt niște copilării aceste acuzații! Noi am muncit în aceste comune timp de 4 ani și intenționăm să o facem și mai departe! Investițiile realizate de Consiliul Județean în aceste comune sunt fără precedent în istoria județului nostru, iar meritul aparține exclusiv conducerii PSD a CJ! Dacă vreți, vă dau un exemplu de „lălăială” liberală timp de 16 ani: comuna Rediu! În coasta Iașului, practic lipită de Păcurari, comuna Rediu a avut timp de 4 mandate primar liberal. Nici acum nu au canalizare, iluminat public sau măcar un singur metru de trotuar! Ieșenii pot să judece și singuri pe cine se merită să voteze!” a încheiat viceliderul grupului PSD, deputatul Silviu Macovei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politruci

Cătălin ONOFREI

Politruci

Da, sunt total de acord cu Orban. Politrucii trebuie mătrăşiţi. Dar începeţi cu cei din PNL, din PSD, din USR! Sigur este vorba de o măsură constituţională!

Filmuletul zilei

opinii

Suntem cum gândim

Briscan ZARA

Suntem cum gândim

Sunt atâtea aspecte care caracterizează un om prin prisma minţii lui, că s-ar putea scrie tone de cărţi, de aceea e important să se descopere doar plusurile lui, acelea pe care el le-a considerat cu adevărat importante. Restul sunt înşelătoare. Pentru că timpul unui om şi spaţiul în care se desfăşoară acesta sunt finite, prin urmare nu poate să fie foarte bun în toate domeniile, pe toate planurile, de aceea el alege conform structurii sale, doar anumite laturi ale vieţii pe care să le studieze mai profund, pe care să le respecte, să le considere cu adevărat valoroase.

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Ciprian IFTIMOAEI

Despre populaţie, prezenţa la vot şi incidenţa COVID-19

Începând cu anul 2010, pe data de 20 octombrie, se aniversează în peste 130 de ţări Ziua Mondială a Statisticii. Această aniversare a fost stabilită prin Rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite 64/267 din 3 iunie 2010, ca o recunoaştere a activităţii Comisiei de Statistică a ONU, care funcţionează din 1947, în dezvoltarea sistemelor naţionale de statistică (statisticilor oficiale), îmbunătăţirea comparabilităţii acestora, elaborarea unor indicatori statistici fiabili, precum şi acordarea de asistenţă pentru programele de dezvoltare durabilă.

Cuvântul ierarhului

Mihai DORIN

Cuvântul ierarhului

Trăim o stare de agitaţie care ne complică vieţile, iar pe unii îi împiedică să gândească responsabil. Am în vedere mai ales pe cei care au datoria - prin statutul funcţiei şi fişa postului - să aducă măcar un strop de calm, dacă pace nu pot, din varii motive, care ţin nu atât de complexitatea gestionării pandemiei, cât de incapacitatea intelectuală de a identifica soluţii mature, nu simple măsuri imperativ-restrictive. 

pulspulspuls

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Oare ce o fi cu diversiunea cu miros kaghebist a lui Peni Hill

Când vă spuneam noi că ceva e putred în relaţiile externe ale lui Peni Hill, că nu degeaba l-a şi acuzat Dragnea la vremea lui, la un moment dat, că e băiat de mingi de-al ghinărarilor din SIE, voi nu şi nu: Bartman, Batman... 

Caricatura zilei

Bun simt auto

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.