anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Declaratie de presă (P)

Dezvoltarea Moldovei, prioritate pentru PNL!

GALERIE
oprea
 • oprea
- +

România tranzitează o perioadă dificilă, marcată de abuzuri ce poartă amprenta PSD. În aceste condiții, când alte partide refuză să sprijine schimbarea, PNL este formațiunea politică care și-a asumat o misiune foarte grea, de a oferi țării un guvern înainte de alegerile parlamentare – anticipate sau la termen.

Este vorba despre un risc politic foarte mare, într-un moment în care țara se află într-o situație extrem de gravă, plină de datorii, cu un buget construit nerealist pentru anul în curs și fără un plan pentru 2020. De aceea, gestionarea țării reprezintă prioritatea absolută a PNL. Cele 12 măsuri urgente cuprinse în programul de guvernare urmăresc menținerea României deasupra liniei de plutire și îndreptarea răului făcut de PSD.

Pentru a asigura funcționarea statului, prima măsură care se impune este restructurarea guvernului. Cele 24 de ministere nu reprezintă decât nevoia camarilei PSD-ALDE de a-și plăti datoriile către diverși indivizi, pe spezele românilor. În viziunea PNL, numărul de portofolii ministeriale este exagerat și constituie o povară bugetară semnificativă, lipsită de eficiență și de logică. Prin urmare, cabinetul liberal propune 16 ministere, ca o primă reformă administrativă importantă.

Iarna se apropie și nu există nici un plan serios pentru problemele sectorului energetic. Astfel de probleme PNL este obligat să le rezolve în cel mai scurt timp, alături de urgențele din Justiție, acolo unde este propus un specialist ce a mai condus ministerul în vremuri grele.

Pachetul de măsuri urgente propus de PNL conține și alte prevederi, care arată un lucru foarte clar: Moldova constituie o prioritate. De aici și imperativul pe care îl reprezintă obiectivele de investiții publice, precum demararea procedurilor pentru construirea autostrăzii Tg. Mureș-Iași-Ungheni. Pentru aceasta este nevoie de finanțare europeană, nu de manevrele meschine ale guvernelor Grindeanu, Tudose, Dăncilă și toți cei de sub Dragnea. Legătura cu restul țării și cu Europa prin autostradă este vitală pentru Moldova și România. Începerea lucrărilor la spitalul regional la Iași, care să acopere întreaga zonă, se numără printre prioritățile guvernării liberale.

Autostrada și spitalul regional din Moldova sunt inițiativele pentru care guvernarea PNL va demara implementarea lor cât mai repede. Este o misiune grea și plină de riscuri, având în vedere starea în care PSD a adus întreaga țară și mai ales Moldova, dar este o misiune pe care ne-o asumăm.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.