Dezvoltarea Moldovei, prioritate pentru PNL!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Declaratie de presă (P)

Dezvoltarea Moldovei, prioritate pentru PNL!

GALERIE
oprea
  • oprea
- +

România tranzitează o perioadă dificilă, marcată de abuzuri ce poartă amprenta PSD. În aceste condiții, când alte partide refuză să sprijine schimbarea, PNL este formațiunea politică care și-a asumat o misiune foarte grea, de a oferi țării un guvern înainte de alegerile parlamentare – anticipate sau la termen.

Este vorba despre un risc politic foarte mare, într-un moment în care țara se află într-o situație extrem de gravă, plină de datorii, cu un buget construit nerealist pentru anul în curs și fără un plan pentru 2020. De aceea, gestionarea țării reprezintă prioritatea absolută a PNL. Cele 12 măsuri urgente cuprinse în programul de guvernare urmăresc menținerea României deasupra liniei de plutire și îndreptarea răului făcut de PSD.

Pentru a asigura funcționarea statului, prima măsură care se impune este restructurarea guvernului. Cele 24 de ministere nu reprezintă decât nevoia camarilei PSD-ALDE de a-și plăti datoriile către diverși indivizi, pe spezele românilor. În viziunea PNL, numărul de portofolii ministeriale este exagerat și constituie o povară bugetară semnificativă, lipsită de eficiență și de logică. Prin urmare, cabinetul liberal propune 16 ministere, ca o primă reformă administrativă importantă.

Iarna se apropie și nu există nici un plan serios pentru problemele sectorului energetic. Astfel de probleme PNL este obligat să le rezolve în cel mai scurt timp, alături de urgențele din Justiție, acolo unde este propus un specialist ce a mai condus ministerul în vremuri grele.

Pachetul de măsuri urgente propus de PNL conține și alte prevederi, care arată un lucru foarte clar: Moldova constituie o prioritate. De aici și imperativul pe care îl reprezintă obiectivele de investiții publice, precum demararea procedurilor pentru construirea autostrăzii Tg. Mureș-Iași-Ungheni. Pentru aceasta este nevoie de finanțare europeană, nu de manevrele meschine ale guvernelor Grindeanu, Tudose, Dăncilă și toți cei de sub Dragnea. Legătura cu restul țării și cu Europa prin autostradă este vitală pentru Moldova și România. Începerea lucrărilor la spitalul regional la Iași, care să acopere întreaga zonă, se numără printre prioritățile guvernării liberale.

Autostrada și spitalul regional din Moldova sunt inițiativele pentru care guvernarea PNL va demara implementarea lor cât mai repede. Este o misiune grea și plină de riscuri, având în vedere starea în care PSD a adus întreaga țară și mai ales Moldova, dar este o misiune pe care ne-o asumăm.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA

Deputat PNL de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.