Dezvoltatorul şi „Dorel“, pedepsiţi laolaltă. Au incendiat o vilă cu aparatul de sudură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dezvoltatorul şi „Dorel“, pedepsiţi laolaltă. Au incendiat o vilă cu aparatul de sudură

GALERIE
sudura
  • sudura
- +

Împreună, au reuşit să dea foc la o vilă.

Judecătorii ieşeni au pus punct procesului în care un dezvoltator şi un muncitor din comuna Ciurea au fost acuzaţi de distrugere din culpă. Victor Hîrzopariu, dezvoltatorul, a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Gheorghe Hoamia, muncitorul, la şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Cei doi au fost găsiţi responsabili de incendierea unei vile din Lunca Cetăţuii în care locuiau în 2015 mai multe persoane. În mai 2015, Hîrzopariu a vrut să monteze contoare de gaz. Nu a apelat însă la o firmă de specialitate, sau măcar la un muncitor care să mai fi efectuat lucrări de acest gen, ci la un sudor. Gheorghe Hoamia a mers la imobil însoţit de un alt muncitor, dezvoltatorul lăsându-i pe cei doi singuri, pentru a realiza „lucrarea“.

„După ce au montat cotul de metal şi robinetul, cei doi au dat o gaură în perete, folosind bormaşina, iar în acea gaură au introdus o bucată de fier-beton. Această bucată de fier-beton avea rolul de a susţine plăcuţa de metal pe care urma să fie montat contorul de gaz. Inculpatul Hoamia Gheorghe a aprins apoi autogenul şi a înfierbântat bucata de fier-beton introdusă în perete, pentru a putea îndoi ulterior capătul «înroşit» cu un cleşte. (...) În acel moment, scânteile incandescente degajate ca urmare a arderii materialelor combustibile (oxigen şi acetilenă) din flacăra aparatului de sudură autogen au aprins izolaţia din interiorul peretelui, compusă din polistiren expandat“, se arată în motivarea judecătorilor.

Aceştia nu au judecat şi latura civilă a acestui proces, pentru daunele de aproape 140.000 de lei, proprietarii apartamentelor distruse fiind nevoiţi să deschidă un alt proces.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.