Diablo isi dezvaluie secretele

luni, 08 noiembrie 1999, 00:00
4 MIN
 Diablo isi dezvaluie secretele

– Diablo, de ce ti s-a pus pata tocmai pe Ministerul de Finante?
– Pai, cum sa spun, Ministerul de Finante este o organizatie "rea" si in acelasi timp importanta, deci o victima ideala. Eu nu am nimic personal cu ei sau cu Remes, dar nu e "etic" sa spargi ceva "bun", sa zicem o organizatie de caritate sau asa ceva…
– Ti-a fost greu sa-i distrugi?
– In primul rind, eu nu distrug niciodata nimic. Am inlocuit o pagina cu alta iar pe cea originala am salvat-o sub un alt nume. Ca sa intru pe serverul lor mi-a luat cam 10-15 minute. Ceea ce a iesit cred ca este rezultatul excesului de Nesquick, apa minerala si alte substante "halucinogene".
– Bere, nu? Ca am inteles din paginile pe care le-ati piratat ca va pasioneaza…
– He, he, ba da… imi place mult Heineken si Hopfen Konig, dar nu vreau sa se inteleaga ca eram beat cind am spart site-ul Ministerului de Finante…desi, de obicei, cind sint beat am cele mai bune rezultate.
– De unde ai lucrat, ai folosit un Internet Cafe?
– Nu, toata treaba am facut-o de la mine de acasa.
– Si nu ti-e teama ca o sa ti se ia urma?
– Cred ca daca nu faci nimic rau atunci nu se chinuie nimeni sa te prinda. In schimb am fost foarte cautat de ziaristi, reporteri. Sincer, nu ma asteptam la o asa publicitate, de care nu ma bucur deloc pentru ca poate duce la necazuri. Eu am povestit de spargerea de la Ministerul de Finante doar citorva prieteni si credeam ca site-ul modificat va fi vazut doar de citiva contabili si de administratorul de retea.
– Ce-mi poti spune despre Windows ’95, rusul cu care te-ai aliat?
– E unul din putinele lucruri pe care le regret si nu pentru ca e rus, ca n-am nimic cu rusii, dar era cam prostut, saracul. In timp ce eu am distrus 50 de site-uri, el nu reusise treaba asta decit cu unul sau doua. N-ar fi devenit asa faimos in "underground" daca nu ar fi fost hack-ul comun cu noi, Pentaguard.
– Cum este cu razboiul impotriva Americii?
– Ideea unui razboi cibernetic este posibila. S-ar putea da lovituri unei tari prin hacking, dar noi nu urmarim asta. Cit despre World Wide Web War, ideea ii apartine lui G-Man, un coleg din Pentaguard, care a baut prea multa bere. Am contribuit si eu, pentru ca mi s-a parut misto ideea, dar nu e nimic serios. De fapt razboiul a inceput pentru ca lui G-Man i s-a stricat mouse-ul, care era unul IBM original "made in USA". Daca era unul taiwanez, declaram razboi Taiwanului.
– In afara de SUA, unde ai mai "operat"?
– Pai, Vietnam, Uganda, China, Turcia, chiar si in Romania, fara sa schimb nimic. N-am ocolit nici Rusia, unde am spart site-ul Ministerului Cercetarii, sau cam asa ceva. Era in vremea razboiului din Cecenia si-i injuram pe aceeasi tema, ca nu e frumos sa dai in ala mai slab. Am facut acelasi lucru in Turcia, cu problema kurzilor.
– Citi membri are Pentaguard?
– La inceput am fost doi, apoi trei, din nou doi, si acum sintem patru baieti: G-Man, Killtec, Halo si eu, Diablo.
– Ceva reactii din partea celor pe care i-ati hackerit?
– Pai, cei de la ministerul de Finante mi-au reprosat gramatica. In rest am primit mesaje diferite, unii ne felicitau, altii ne injurau.
– I-ai speriat tare pe americani cind ai intrat in sistemul lor de aparare?
– Pai, nu stiu, probabil ca s-au speriat, mai ales ca unele site-uri contineau chestii destul de "tari". Insa eu ma amuzam citind scrisorile amoroase ale militarilor.
– Dar cu Vietnam News Agency ce-ti avut?
– Acolo a fost o greseala. Eu cautam tari comuniste si nu stiu cum s-a strecutrat Vietnamul acolo. In schimb ne-am distrat bine cind am spart Ministerul de Finante din China.
– Si chinezii nu v-au injurat?
– Administratorii de retea de la site-ul ministerului da. In schimb am primit o multime de mesaje de felicitare de la chinezi asupriti care erau de partea noastra, ceea ce era un act de curaj deosebit din partea lor, dat fiind ca unii au fost condamnati la puscarie doar pentru ca trimisesera un e-mail in SUA. Chiar daca sint in proportie de 37,55 maghiar, am spart odata si site-ul primului ministru al Ungariei, in colaborare cu un hacker ungur.
– Site-urile romanesti sint greu de spart?
– Nu se poate generaliza. Depinde de administratorul de retea. Cu toate acestea observ ca sint foarte multe site-uri romanesti prost protejate. Oricum, securitatea serverelor noastre in comparatie cu cea a serverelor americane e mult mai buna decit decit economia noastra in comparatie cu cea americana. Administratorii de retea foarte buni sint putini in SUA si ei se duc pentru dalari multi la companiile private, nu stau la armata sa se facaa de rusine. De fapt si la noi e cam la fel, administratorii cei mai buni nu se gasesc la armata sau guvern
– Ce planuri de viitor ai?
– Deocamdata nu prea stiu. Sa termin liceul, si poate voi da examen la drept. Nu ride! In rest poate voi mai sparge unele site-uri, daca mi se va pune pata voi intra din nou pe site-ul Ministerului de Finante.
– Si cum vei intra la facultate, spargi computerul lor si iti pui ce nota vrei?
– Nu-i rea ideea, macar ca se poate intra la facultate mituind decanul. (A consemnat Razvan BIBIRE)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii