Diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor copiilor prin telemedicină (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Advertorial (P)

Diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor copiilor prin telemedicină (P)

GALERIE
ziarul-de-iasi-7
 • ziarul-de-iasi-7
- +

Telemedicina sau medicină la distanță înseamnă oferirea de servicii medicale prin intermediul tehnologiilor de comunicare, în special telefonie sau internet. Principalul avantaj al serviciului de telemedicină este că poate fi accesat de oriunde. Acest lucru înseamnă acces direct la serviciile medicale și la expertiza medicilor, indiferent de țara in care aceștia își desfășoară activitatea.

La Arcadia, acest serviciu a fost lansat tocmai în sprijinul celor care nu pot ieși din casă, în contextul global în care suntem cu toții implicați.

Aplicațiile serviciului de telemedicină în pediatrie sunt numeroase și au importante beneficii atât pentru micii pacienți, cât și pentru părinți.Acest serviciu medical își dovedește utilitatea acum, dar trebuie privit și dincolo de contextul pandemiei. Pacienții își doresc să petreacă cât mai puțin timp pe drumul spre medic sau în sala de așteptare și au acces facil la internet, computer și dispozitive mobile, cu ajutorul cărora pot intra în conferințe video directe de telemedicină. De multe ori, părinții au nevoie de o recomandare medicală pentru copii lor, dar își doresc să evite situațiile în care, în sala de așteptare, se pot întâlni cu alți copii, cu eventuale afecțiuni contagioase.

Cândcel mic e răcit sau gripat, face febră, varsă sau are scaune diareice,drumul până la cabinet poate fi scurtat considerabil. O conexiune la internet este suficientă pentru a intra în legătură cu medicul, printr-o videoconferință. Sau imaginați-vă că sunteți în vacanță și că trebuie să discutați cu medicul care are grijă de copilul dumneavoastră de câțiva ani. Nu e simplu să apelați la telemedicină? Decelarea rapidă a un caz de intoxicație accidentală sau de aspirație de corp străin la un copil, toate acestea pot fi situații în care medicul să ofere recomandările necesare prin telemedicină.

Telemedicina permite medicului pediatru să evalueze sau să monitorizeze micii pacienți, fără a fi nevoie ca aceștia să se deplaseze până la cabinet.

Avantajele consultației la distanță, prin apel video:

 • ajutor medical facil și accesibil pentru pacienți;
 • accesul la un număr mare de specialiști;
 • transmiterea facilă a informațiilor de la medicul specialist la medicul de familie;
 • transmiterea facilă a informațiilor de la un medic specialist la altul;
 • crearea și dezvoltarea relației medic-pacient.

Mai multe informații despre serviciile de telemedicină Arcadia sunt disponibile pe pagina dedicată.

Pentru programări, aveți la dispoziție numărul 0232 920, Call Center Arcadia.

Dr. Codruța Iliescu, medic primar Pediatrie, Arcadia

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Nicolae GRECU

Vremea păcatelor, era păcătoşilor

Eliminarea campionilor României din CCE (Cupa Calicilor Europei) este momentul suprem al umilinţei fotbalului autohton. Să sperăm că mai rău nu se poate.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (III)

Argumentaţia autorului în favoarea editării ştiinţifice a textelor vechi se sprijină în acest foileton pe prezentarea unei iniţiative nefericite de a edita Pravila de la Govora (1640), monument important al vechii culturi româneşti.

Despre post

pr. Constantin STURZU

Despre post

Postul nu este doar o perioadă mai specială a anului liturgic, ci şi şansa de a ne reevalua viaţa, pregătind sau operând deja schimbări adecvate voii divine. Postul îmi stârneşte dorul după libertatea cea în Dumnezeu. Postul dă gust vieţii. 

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Capitalismul privit şi înţeles ca hiperobiect (I)

În articolul de astăzi, voi rezuma o serie de idei, opinii şi conjecturi legate de capitalism formulate de Horia-Roman Patapievici, în cadrul unei excelente conferinţe susţinută la Bursa de Valori Bucureşti acum fix 5 ani.

pulspulspuls

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O dramoletă înduioşătoare între un domn bine şi o doamnă directoare

O întâmplare înduioşătoare s-a petrecut în urmă cu câteva săptămâni pe holurile liceului negruzzist, o dramoletă cu nuanţe adolescentine, dar trăită de personagii în toată firea din târgul acesta atât de dulce. 

Caricatura zilei

Crenvurșt nevegetal

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.