Dialog între specialiștii în educație și părinții beneficiari ai proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Dialog între specialiștii în educație și părinții beneficiari ai proiectului ”Școli prietenoase în comunități implicate”

implementat de I.S.J. Iași, în parteneriat cu Asociația HoltIs și Fundația COTE

GALERIE
Foto_ErbiceniFoto_Podu_1Foto_Podu_2
 • Foto_Erbiceni
 • Foto_Podu_1
 • Foto_Podu_2
- +

Pornind de la sensurile simbolice ale textului lui Pablo Neruda, ”Un copil care nu se joacă nu este un copil, dar omul care nu se joacă a pierdut pentru totdeauna copilul care trăia în interiorul său sau de care îi va fi groaznic de dor”, în cadrul proiectului Școli prietenoase în comunități implicate au avut loc în luna octombrie 2019 întâlniri între specialiștii în educație din proiect și părinții din trei comunități beneficiare ale proiectului: Podu Iloaiei, Erbiceni și Răducăneni.

Atmosfera caldă, încurajatoare din timpul activităților a creat contextul în care părinții au împărtășit experiențele legate de creșterea și educarea copiilor, bucuriile, dar și neliniștile, îngrijorările legate de relația cu copii lor, relația cu școala și alte aspecte specifice rolului de părinte.

Din interacțiunea cu specialiștii din echipa pluridisciplinară mobilă constituită în cadrul proiectului (coordonatorul echipei, consilierul școlar, expertul în educație specială, asistentul social, mediatorul școlar) s-au conturat strategii de dezvoltare a relației părinte-copil, s-au identificat modalități eficiente de abordare a situațiilor problematice apărute în relația părinte-copil, familie-școală și modalități de soluționare a acestora. Activitățile desfășurate au întărit necesitatea colaborării școală-familie și importanța educației timpurii pentru o bună adaptare și integrare școlară a copiilor. Intervențiile participanților  au adus în atenție importanța ancorării universului familial și școlar la valori precum: respect, încredere, responsabilitate, comunicare, implicare, colaborare.

Interesul și implicarea participanților în activități reprezintă o confirmare în plus a nevoii de educație parentală, a nevoii de dezvoltare a unui mediu școlar prietenos, dovedind încă o dată faptul că proiectul Școli prietenoase în comunități implicate reprezintă o oportunitate de dezvoltare și evoluție pentru comunitățile educaționale implicate.

Dialogul dintre beneficiarii proiectului și echipele de speciliști reprezintă cea mai eficientă formă de comunicare, pentru că permite contactul direct, preluarea problemelor de la sursă și cunoașterea precisă a contextului social, economic și cultural ce influențează viața familiilor și a copiilor. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (I)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Măşti şi autografe

Nichita DANILOV

Măşti şi autografe

Şi asta fiindcă sinuciderea trebuie să te aducă mai aproape de credinţa în sine şi de Dumnezeu. „V-a trecut vreodată prin cap că sinuciderea ar putea dezonora moartea?“, se întreabă el.

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Michael ASTNER

Note şi notaţii de (pe) la ţară

Pe front

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Dana ȚABREA

Grădinile Aramidei şi sărutul de la Alecsandri

Deunăzi, doi tineri se sărutau în faţa Teatrului. Cu gesturi tandre care se profilau în aer, suspendate câteva fracţiuni de secundă în spaţiul dintre ei, lasciv, aproape ostentativ şi puţin histrionic. Teatrul lui Ovidiu Lazăr nu este deloc astfel. Cultul regizor ieşean e creator de eseuri scenice, metaforice şi cu toate acestea încărcate de raţionalitate. Poetic, dar totuşi abstract. Interesat de actualitate, dar cu toate acestea mai interesat de interioritatea imponderabilă a personajelor sale schiţă din monologurile regăsite în cânticelele comice ale lui Alecsandri.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.