anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Diamond Dent servicii de încredere în timp de pandemie (P)

GALERIE
Dr. Cristin Dascal
 • Dr. Cristin Dascal
- +

Noul coronavirus a schimbat drastic aproape toate aspectele vieții noastre, inclusiv modul în care mergem la dentist. În martie, în timpul stării de urgență, cabinetele stomatologice au fost deschise doar pentru proceduri de urgență, iar, din mai au fost permise vizitele de rutină. Cu toate asigurările și măsurile de siguranță luate, unii oameni au rămăs puțin anxioși referitor la vizitele la stomatolog. 

La Diamond Dent pacienții se simt confortabil, în timpul vizitei la dentist, indiferent de procedura necesară. „De la începutul acestei pandemii, am urmat toate protocoalele recomandate pentru a ne păstra pacienții, personalul și pe noi înșine în siguranță, iar acest lucru nu s-a schimbat nici acum”, a spus Dr. Dascal Cristin pentru Ziarul de Iași. „Riscul unor afecțiuni dentare nedetectate, care ar putea apărea prin neprezentarea la control, este mult mai mare decât probabilitatea de a te îmbolnăvi atunci când vii la cabinetul nostru. Sănătatea dentară nu este importantă doar pentru dinți și gură, ci și pentru restul corpului. ... Igiena orală creează o barieră suplimentară, de protecție, pentru a preveni afecțiuni ale sănătății generale.

Dr. Dascal Cristin, stomatolog în Miroslava la Diamond Dent, este actualmente rezident în cadrul specializării de Protetică Dentară, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T. Popa”, din Iași. În plus, din dorința de cunoaștere, evoluție permanentă și pasiune față de implantologie, și-a consolidat studiile superioare prin urmarea cursurilor de master în „Reabilitare Implanto-Protetică”, precum și prin obținerea Atestatului de formare profesională și liberă practică din cadrul aceluiași domeniu de studiu. 

Ce înseamnă o vizită „sigură” la dentist? 

Întrucât oamenii pot răspândi SARS-CoV-2 chiar dacă nu au simptome, medicii stomatologi au inițiat o serie de măsuri de precauție. Așa cum sugerează Miniterul Sănătății și alte autorități, este nevoie de un pre-screening, sub forma unui chestionar. Acesta este o verificare a stării tale de sănătate, care include întrebări despre tuse sau febră recentă și contactul potențial cu persoanele infectate cu COVID-19. 

Pentru a limita riscurile infectării, medicii de la Diamond Dent văd mai puțini pacienți la moment și fac tot posibilul să reducă numărul potențial de interacțiuni al fiecărui pacient. La scurt timp după ce ai intrat în cabinet, o asistentă medicală îți va lua temperatura. Aranjarea scaunelor din sala de așteptare este diferită, pentru a permite distanțarea fizică. Toată lumea din sala de așteptare, atât echipa, cât și pacienții, poartă în mod obligatoriu măști.

De asemenea, dentiștii au acum multe straturi de echipament de protecție, cum ar fi măștile N95 și costumele speciale. Din păcate, observăm că nu mai pot fi întreținute conversațiile de curtoazie, atât de obișnuite în timpul vizitelor la medic. Scuturile faciale sunt esențiale, pentru un plus de protecție împotriva eventualelor surse de contaminare. Pentru mai multe detalii despre serviciile de care poți beneficia sau despre cum să alegi medicul potrivit pentru tine, intră pe blog!

Următoarea vizită la dentist va arăta puțin diferit - poate nu vei mai găsi reviste pe scaune sau jucării pentru copii, poate nu vei mai mai petrece minute în șir, discutând amical cu stomatologul. „Pacienții se pot aștepta ca medicul dentist, cabinetul și personalul să se comporte altfel, însă consultul, în sine, va fi cam la fel, în ceea ce privește verificarea dinților, curățarea sau orice altă problemă specifică sănătății orale”, spune specialistul.

Mai multe despre vizitarea dentistului în timp de COVID-19 

Pentru informații suplimentare despre program, servicii și programări, urmăriți-ne pe Facebook, unde postăm toate articolele, fotografiile, testimonialele și videoclipurile noastre.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.