Diana Şoşoacă susţine că a fost îmbrâncită şi lovită de jandarmi care păzesc o clădire unde se depoziteză buletine de vot

miercuri, 12 iunie 2024, 17:29
3 MIN
 Diana Şoşoacă susţine că a fost îmbrâncită şi lovită de jandarmi care păzesc o clădire unde se depoziteză buletine de vot

Senatorul Diana Şoşoacă susţine că jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitaţi saci cu buletine de vot au îmbrâncit-o şi au lovit-o, ea solicitând la un moment dat ajutorul unei ambulanţe întrucât s-a simţit rău.

”M-au împins, m-au lovit, m-au îmbrâncit, m-au… cine ştie ce a fost acolo că erau zece pe mine”, le-a spus ea medicilor de pe ambulanţă. În schimb, Jandarmeria Capitalei afirmă că Şoşoacă a forţat cordonul de jandarmi şi contactul fizic cu aceştia. ”Forţele de ordine nu au bruscat în niciun moment şi nici nu au folosit materialele din dotare, persoana în cauză fiind cea care a provocat jandarmii atât fizic, cât şi verbal, încercând în repetate rânduri să rupă cordonul de ordine publică”, transmite Jandarmeria.

Diana Şoşoacă a transmis pe Facebook, spunând că se află în spatele unui restaurant din Sectorul 3, şi i-a chestionat pe jandarmii care asigurau paza la descărcarea unui camion cu saci cu buletine de vot.

Ea le-a cerut acestora scrisoarea de transport şi a împins de mai multe ori banda care delimita zona, pentru a filma operaţiunea de descărcare a sacilor, reclamând că nu este respectată legea întrucât camionul şi clădirea nu erau inscripţionate că aparţin Biroului Electoral Central.

Şoşoacă a reclamat că voturile sunt ”furate”

”Hai, dă-mi o amendă”, le-a spus ea jandarmilor.

Ulterior, în zonă s-au adunat mai mult persoane, Şoşoacă îndemnându-i pe cei care urmăreau transmisia ei live să iasă pentru că le sunt ”furate” voturile. Cei prezenţi au scandat ”Hoţii”, iar la un moment dat Şoşoacă i-a spune unui jandarm care îi cere să meargă în spate: ”Ce faci, mă, mă împingi? Mă împingi tu pe mine, mă?”, iar la insistenţele acestuia ea a replicat: ”nu plec până nu vine Parchetul”.

La un moment dat, Şoşoacă a încearcat să forţeze cordonul format de jandarmi, la sosirea unui alt camion. După alte tentative de acest fel, Şoşoacă a susţinut că a fost bătută şi îmbrâncită de jandarmi, cerând ajutorul SPP.

La finalul filmării, ea a susţinut că a fost învineţită de jandarmi şi a început să plângă, fiind condusă spre o ambulanţă SMURD, spunând apoi că are tensiunea 16:9 şi pulsul 122 şi că a fost lovită de jandarmi.

„Cine ştie ce a fost acolo”

”M-au împins, m-au lovit, m-au îmbrâncit, m-au… cine ştie ce a fost acolo că erau zece pe mine”, le-a spus ea medicilor de pe ambulanţă.

Jandarmeria Capitalei a transmis precizări referitoare la misiunea pe care jandarmii o desfăşurau acolo.

”Efectivele de jandarmi din cadrul unităţii noastre asigură paza transportului materialelor rezultate în urma procesului electoral, respectiv paza depozitului pus la dispoziţie de către Tribunalul Municipiului Bucureşti, pentru depozitarea acestora conform prevederilor Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării. Depozitul în cauză este închiriat de Tribunalul Municipiului Bucureşti de la Primăria Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Consiliului General”, a arătat Jandarmeria.

„A provocat jandarmii”

Potrivit sursei citate, ”în acest context, un parlamentar al României nu a respectat recomandările forţelor de ordine aflate în executarea atribuţiilor de serviciu, a forţat cordonul de jandarmi şi contactul fizic cu aceştia, persoana acuzând ulterior că a fost bruscată de jandarmi”.

”Menţionăm faptul că forţele de ordine nu au bruscat în niciun moment şi nici nu au folosit materialele din dotare, persoana în cauză fiind cea care a provocat jandarmii atât fizic, cât şi verbal, încercând în repetate rânduri să rupă cordonul de ordine publică. În cauză, vor fi aplicate măsurile legale care se impun şi vom reveni cu informaţii suplimentare”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Citiți și: Diana Șoșoacă s-a dus să „ia lumina” de la noul ambasador al Rusiei imediat ce a fost aleasă europarlamentar

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii