Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Dică: Dacă Alibec m-a înjurat, e problema lui

GALERIE
Denis Alibec
  • Denis Alibec
- +

Antrenorul FCSB, Nicolae Dică, nu ştie dacă a fost înjurat de atacantul Denis Alibec, la meciul pierdut, joi, cu 0-2, în deplasare, cu Victoria Plzen, în etapa a V-a a grupelor Ligii Europa. În minutul 52 al partidei, Denis Alibec şi Mihai Bălaşa au avut o dispută cu privire la cine să execute o lovitură liberă. Tehincianul a decis să "bată" Bălaşa, iar Alibec şi-a exprimat nemulţumirea printr-un gest nervos. Dică a declarat, sâmbătă, că nu ar fi primul antrenor înjurat de un jucător.

"Am avut o discuţie astăzi cu Alibec. Dacă m-a înjurat pe mine, nu sunt singurul antrenor care este înjurat de către un jucător. Dacă aşa a considerat el atunci, să înjure - nu ştiu pe cine - este problema lui. Eu nu-mi permit să înjur jucătorii sau, cât am fost jucător, nu mi-am permis să înjur antrenorul. Asta e educaţia mea, primită de acasă. Dacă m-a înjurat pe mine, este problema lui. Dacă a înjurat pe altcineva... Mai spui câte o înjurătură, aşa, în gol, când nu îţi ies anumite lucruri. Eu respect pe toată lumea, eu sunt genul de om care nu sunt ranchiunos. Dacă cineva mă jigneşte, nu sunt omul care să-i întorc spatele când are nevoie. În timp, acele persoane poate vor avea nevoie de mine şi cu siguranţă, dacă voi putea, le voi ajuta. El a avut o atitudine bună la meciul cu Plzen. A încercat să dea cât a putut la acel joc, a alergat, şi-a creat ocazii, dar din păcate nu a reuşit să marcheze. La antrenamente, consider că m-a respectat pe mine şi pe colegi. Dacă nu mă respecta, nu mai făcea parte din lot. Ştiu că a fost o amendă pe care el a primit-o atunci (n.r. - după meciul cu FC Voluntari), nu ştiu dacă i s-au luat banii, nu este problema mea. Când a avut o atitudine greşită, l-am exclus din lot. Mai mult de atât ce pot să fac? Să exclud un jucător din lot sau să-l trimit în tribună sau să fie amendat de câtre club, asta pot să fac. Când comportamentul lui a fost ok, a fost reprimit la echipă", a declarat Dică, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă Alibec mai valoraeză zece milioane de euro, cât susţine patronul Gigi Becali, Dică a răspuns: "Nu ştiu cât valoarează, dacă valorează atât, nu eu i-am făcut preţul lui Alibec. Cu cât se va vinde, acela va fi preţul lui." Alibec nu este în lotul pentru meciul cu Astra Giurgiu deoarece a acuzat o lovitură la genunchi, la Plzen.

"Alibec, Golofca, Momcilovici şi Benzar sunt accidentaţi, nu am putut să-i folosesc la antrenamentul de astăzi. Alibec a simţit la meciul de la Plzen o lovitură la genunchi, a spus că-l doare şi din cauza asta nu a putut să facă antrenament. Nu s-a antrenat două zile şi nu va face parte din lotul pentru meciul de mâine. Avem suspendaţi (n.r. - Bălaşa şi Man), avem accidentaţi, dar avem jucători în lot care pot intra şi ajuta echipa", a precizat antrenorul. Dică a lăsat să se înţeleagă că este deranjat că finanţatorul echipei, Gigi Becali, anunţă public echipa FCSB înaintea meciurilor: "Am vorbit cu patronul despre echipa pe care o voi folosi la Iaşi, despre echipa de la Plzen. Că iese dânsul şi spune echipa la televizor, ce pot să fac eu? Pot să-l schimb eu pe patronul echipei acum? Asta s-a întâmplat cu toţi antrenorii şi nu este pentru prima dată."

Dică a precizat că evoluţiile bune ale mijlocaşului Ronaldo Deaconu de la Concordia Chiajna nu sunt încă suficente pentru un transfer la FCSB. "Ronaldo Deaconu este un jucător tânăr, care în ultimul timp a avut la Chiajna evoluţii bune. Dar nu trebuie acum, după un joc sau două jocuri, să aducem la Steaua toţi jucătorii din Liga I care fac un joc sau două foarte bune. Este un tânăr de perspectivă, dacă va avea evoluţii bune în continuare, este posibil să ajungă la Steaua sau la altă echipă mai bună din campionat", a spus el.

FCSB este favorită în meciul de la Giurgiu, cu Astra, consideră Dică: "Pornim ca favoriţi, dar sunt conştient că ne aşteaptă un joc foarte greu acolo. Întotdeauna când au jucat împotriva Stelei cei de la Astra au avut o atitudine foarte bună şi trebuie să ne aşteptăm la acest lucru. Au jucători de la mijlocul terenului în sus care pot face diferenţa, jucători de contraatac buni, jucători cu viteză pe benzi, sunt o echipă agresivă, au o atitudine bună." Meciul Astra Giurgiu - FCSB, din etapa a XIX-a a Ligii I, se va desfăşura duminică, de la ora 20.45.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri