Didi Florean are academie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Didi Florean are academie

GALERIE
didi-junior
  • didi-junior
- +

 

Fostul mijlocaş al Politehnicii coordonează activitatea unui club la care sunt legitimaţi circa 150 de copii

”Ziarul de Iaşi” a tot tras semnale de alarmă în legătură cu modul lipsit de profesionalism în care se lucrează la Academia Politehnica Iaşi, unde sunt trei şefi şi alţi numeroşi angajaţi care mai mult consumă decât produc. Fotbaliştii formaţi acolo nu reuşesc să se impună nici la formaţii modeste din eşaloanele inferioare, echipele au stat în acest sezon din cauza rezultatelor înregistrate în stagiunea precedentă, care au dus la ratarea calificării în Liga Elitelor, iar crema “academiei” a fost învinsă într-un meci amical până şi de o echipă de mijlocul clasamentului din Liga a IV-a, Gloria Bălţaţi.

De pasivitatea echipei fanion a Iaşului profită multe alte cluburi particulare locale, care s-au dezvoltat intens în ultima perioadă. Unul dintre acestea este Didi Junior, care este coordonat de un fost cunoscut mijlocaş al Politehnicii, Didi Florean. Înfiinţat în 2012, gruparea s-a dezvoltat treptat pe toate palierele, având acum circa 150 de copii legitimaţi, care sunt coordonaţi de cinci antrenori: Florean (62 de ani), Liviu Niţă (53 ani), Robert Gucianu (28 ani), Bogdan Curpăn (28 ani) şi Răzvan Macovei (26 ani). Deşi obiectivul principal al clubului este dezvoltarea armonioasă a copiilor, într-un climat profesionist, rezultatele sportive nu sunt de neglijat. Didi Junior a format deja doi jucători care au ajuns la FCSB, fraţii Andrei şi Matei Tănasă, iar clasările în diferite competiţii naţionale şi internaţionale au fost bune şi foarte bune. Modul în care se lucrează la clubul lui Florean a generat şi atragerea mai multor parteneri, care, alături de părinţii micilor fotbalişti, plătitori ai unui abonament lunar, au dezvoltat infrastructura clubului. Astfel, în anul 2018, în incinta Liceului ”Petru Poni” Iaşi, a fost construit un teren cu iarbă artificială de 60X40 metri, cu instalaţie de iluminat nocturn şi un balon presostatic de 40X20 metri. Cei care se ocupă de Asociaţia Sportivă Didi Junior au şi alte proiecte de dezvoltare. Principalul obiectiv este dezvoltarea bazei clubului prin construirea unei săli în care vor fi ţinute cursurile efectuate de staff-ul tehnic şi în care copiii pot studia sau se pot recrea. Pentru a strânge banii necesari construirii sălii au fost lansate diferite abonamente pentru toţi ieşenii şi oferte de atragere a unor noi parteneri. Totodată, se va face pasul către Academia Didi Iaşi, grupele de copii cu care se va lucra urmând a acoperi tot palierul junioratului, de la 5 la 19 ani. Pentru aceasta, începând de luna viitoare, antrenorii vor fi ajutaţi în pregătirea copiilor de un kinetoterapeut, un psiholog cu studii în Olanda, un nutriţionist şi un profesor de engleză sportivă.

Toate informaţiile au fost oferite de reprezentanţi ai A. S. Didi Junior

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.