Digitalizarea unei afaceri oferă succes sigur unei companii?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Digitalizarea unei afaceri oferă succes sigur unei companii?

GALERIE
conferinta digitalizare
  • conferinta digitalizare
- +

Despre cât de bună este tehnologia şi despre cum ne adaptăm la trend în era digitală ne-au vorbit şase dintre cei mai buni manageri din Iaşi în cadrul unor workshop-uri pe tema pe această temă. „Business rEvoluţion. Digitalizarea – Trend sau Tsunami” a avut loc ieri dimineaţă, de la ora 9, la Hotel Internaţional, în prezenţa managerilor şi angajaţilor din firmele ieşene. Invitatul special a fost Allan Kleynhans, speaker internaţional, coach şi trainer, care a vorbit despre „Mastering performance”. 

Speakerii care au susţinut prezentări au fost Dan Schipor de la BDO Business Advisory, Alina Marchis, de la EBRD Advice for Small Business, Laura Sachelarie de la Telekom România, Cătălina Potolea de la Alliantz Tiriac, Oana Giuşcă, founder of Tooliers şi Tudor Galos de la Tudor Galos Consulting. „Managementul se leagă de digitalizare, deoarece toate instumentele digitalizate pe care le folosim sunt instrumente de management, puse în scopul final de creare de profit. Sunt firme care au implementat sisteme digitale şi nu au avut performanţa dorită, deoarece managementul nu este o ştiinţă exactă, el face parte din categoria ştiinţelor sociale, precum filosofia, psihologia şi sociologia. Ştiinţa sociologică evoluează odată cu individul, fiecare dintre noi facem management de bun simţ ori profesional, nu e obligatoriu ca o firmă de succes să facă neapărat management profesional!”, a explicat Dan Schipor cu privire la managementul din firme. Acesta a mai precizat faptul că statistic, în Moldova, ariile de specializare ale managerilor sunt în inginerie, economie, vânzări, finanţe, marketing, resurse umane şi apoi, într-o foarte mică măsură, în management.

Schimbările de care ar trebui să ţină cont managerii din firmele româneşti, sunt în opinia sa legate de adaptarea la noile trenduri şi reinventare, lipsa de persoane competente pe anumite domenii, schimbarea generaţiei tinere şi refuzul de a se adapta la managementul clasic, implementarea noilor tehnologii şi reglementarea preţurilor. „Dacă nu schimbi ceva la un produs bun în maxim 5 ani ieşi de pe piaţă. Apar specializări de genul business design, business developement, product developement, people developement, din ce zonă vin astea? Şcoala nu ţine pasul cu dezvoltarea economică pe care o avem, sistemul nostru educativ nu pregăteşte tinerii pentru piaţa actuală a muncii”, a mai precizat acesta. Printre alte subiecte de intneres s-au numărat şi fidelizarea şi motivarea angajaţilor, big data, customer experience, etc. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.