Digitalizarea unei afaceri oferă succes sigur unei companii?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Digitalizarea unei afaceri oferă succes sigur unei companii?

GALERIE
conferinta digitalizare
  • conferinta digitalizare
- +

Despre cât de bună este tehnologia şi despre cum ne adaptăm la trend în era digitală ne-au vorbit şase dintre cei mai buni manageri din Iaşi în cadrul unor workshop-uri pe tema pe această temă. „Business rEvoluţion. Digitalizarea – Trend sau Tsunami” a avut loc ieri dimineaţă, de la ora 9, la Hotel Internaţional, în prezenţa managerilor şi angajaţilor din firmele ieşene. Invitatul special a fost Allan Kleynhans, speaker internaţional, coach şi trainer, care a vorbit despre „Mastering performance”. 

Speakerii care au susţinut prezentări au fost Dan Schipor de la BDO Business Advisory, Alina Marchis, de la EBRD Advice for Small Business, Laura Sachelarie de la Telekom România, Cătălina Potolea de la Alliantz Tiriac, Oana Giuşcă, founder of Tooliers şi Tudor Galos de la Tudor Galos Consulting. „Managementul se leagă de digitalizare, deoarece toate instumentele digitalizate pe care le folosim sunt instrumente de management, puse în scopul final de creare de profit. Sunt firme care au implementat sisteme digitale şi nu au avut performanţa dorită, deoarece managementul nu este o ştiinţă exactă, el face parte din categoria ştiinţelor sociale, precum filosofia, psihologia şi sociologia. Ştiinţa sociologică evoluează odată cu individul, fiecare dintre noi facem management de bun simţ ori profesional, nu e obligatoriu ca o firmă de succes să facă neapărat management profesional!”, a explicat Dan Schipor cu privire la managementul din firme. Acesta a mai precizat faptul că statistic, în Moldova, ariile de specializare ale managerilor sunt în inginerie, economie, vânzări, finanţe, marketing, resurse umane şi apoi, într-o foarte mică măsură, în management.

Schimbările de care ar trebui să ţină cont managerii din firmele româneşti, sunt în opinia sa legate de adaptarea la noile trenduri şi reinventare, lipsa de persoane competente pe anumite domenii, schimbarea generaţiei tinere şi refuzul de a se adapta la managementul clasic, implementarea noilor tehnologii şi reglementarea preţurilor. „Dacă nu schimbi ceva la un produs bun în maxim 5 ani ieşi de pe piaţă. Apar specializări de genul business design, business developement, product developement, people developement, din ce zonă vin astea? Şcoala nu ţine pasul cu dezvoltarea economică pe care o avem, sistemul nostru educativ nu pregăteşte tinerii pentru piaţa actuală a muncii”, a mai precizat acesta. Printre alte subiecte de intneres s-au numărat şi fidelizarea şi motivarea angajaţilor, big data, customer experience, etc. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.