anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

sambata, 21.05.2022

Dihonia neagră a halatelor albe

GALERIE
puls
 • puls
- +

În sfârşit, stimaţi telespectatori, pe azi putem să vă raportăm îndeplinirea, ba chiar am putea spune depăşitea planului la descâlcit iţe. 

Asta pentru că amicul nostru Archibald  Tănase tocmai a aflat, după multe săpături prin domeniu, care să fie mobilul şantajului mediatic absolut greţos al buhaiului Ghihocel Osânză şi Bună Zoaiei lui pe care îl desfăşoară de două-trei săptămâni încoace la adresa unui personagiu cel puţin decent din târg: reftorul Scripcă de la Umefeu.

Aşadar, dacă vă amintiţi bine, în ultima lună şi cevba au tot avut loc întâlniri importante ba la Bucureşti, ba la Umefeul ieşean sau altele din ţară, ba la premăriile oraşelor importante, totul pentru a se stabili, la nivel naţional, cine şi cum se va ocupa de personalul şi gestionarea chestiunilor medicale din viitoarele Şpitale Regionale de Urgenţe. Ei bine, până la urmă s-a decis ca de cele de mai sus să se ocupe exclusiv Umefeurile din oraşele în cauză.

Toate bune şi frumoase până aicea, reftorul Scripcă, medic încă în putere de altfel, şi-a suflecat cică deja fericit mânecile de la halat ca să se apuce de treabă, oamenii de primprejurul lui aşijderea, deci totul părea că iese ca la carte. Iote însă că, undeva mai gios dee Umefeu, pe un mal frumos al bulivardului, cerurile s-au întunecat. Nu, nu vine ploaia, staţi liniştiţi la locurile voastre şi mai bine ia'n cetiţi în pulsuleţul următor ce şi cum!

Atacuri la comandă, dinspre un personaj de la care aveam pretenţii

Cică unul din personagiile importante ale târgului care spera, şi credea că are motive să facă asta, că va avea un cuvânt greu de spus la alcătuirea schemelor mari de personal de la viitorul şi mai mare şpital regional era nimeni altul decât derectorul de la Spitalul Sfântul Piramidon, ec. Îmbârliga. Om căruia, dacă nu ştiaţi, tocmai îi expiră contractul aicea şi, cum mai are ceva vreme până la pensie, se gândea că un post de mare şăf la viitorul şi mai mare şpital i s-ar asorta tare bine cu cravata neagră, cu pantofii albi şi cu sacoul ou de raţă.

Amicul Archie zice că, urmare a argumentelor logice de mai sus, iconomul Îmbârliga a acceptat cam cu nervozitate faptul că Umefeul se va ocupa de tot, dar s-a dus la reftorul Scripcă să-şi pună la dispoziţie disponibilitatea de a se sacrifica, să fie şi el un soi de mare şef acolo.

Numai că, zic sursele amicului Archie, medicul reftor Scripcă cică l-a pus imediat pe tuşă, transmiţându-i că nu are nevoie de absolut nimic de la el. Nervos nevoie mare, cică iconomul a văzut negru în faţa ochilor, a ieşit pe stradă val-vârtej şi nu s-a mai oprit decât la cineva care i-a făcut legătura imediat cu buhaiul şantajist Ghihocel Osânză.

În final, cică i-a oferit rapid o sumă frumuşică, totul pentru a-l ataca pe reftor în Bună Zoaia din orice poziţie, o dată la fiece două zile, inclusiv cu mizerii privind femei plătite şi altele, totul fără nici o dovadă sau o declaraţie de martor ceva. Întrebăm aşadar, nu dăm cu paru': sunteţi mândru, domnule Îmbârliga, de opera pe care aţi pus-o pe picioare împreună cu sculptorul în rahat Ghihocel?

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de AUR şi sporturile

Nicolae GRECU

Generaţia de AUR şi sporturile

Stimaţi iubitori de fotbal şi sporturi din spaţiul carpato-danubian-pontic, realizăm acum că noi, condeierii, pixarii şi tastatorii în domeniu am greşit în masă în aprecierile noastre.

opinii

Creşterea oraşului

arh. Ionel OANCEA

Creşterea oraşului

După reculul din anii postcomunişti, când falimentul industriei ieşene a distrus zeci de mii de locuri de muncă, dezvoltarea Iaşului a fost previzibilă. În fapt este marele pol de atracţie al regiunii Nord-Est şi unul dintre cele mai mari din ţară.

Lumina de la capătul Luminiţei

pr. Constantin STURZU

Lumina de la capătul Luminiţei

Aşa cum ni se relatează în pericopa evanghelică ce se citeşte mâine în bisericile ortodoxe (de la Ioan 4, 5-42), Iisus are un dialog deloc comod cu o femeie ce venise să scoată apă de la o fântână din Samaria, de lângă cetatea Sihar, acolo unde Domnul, ostenit de călătorie, se aşezase în aşteptarea ucenicilor plecaţi să cumpere de mâncare.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (IV)*

Articolul se referă pe scurt la apariţia componentei romanice a conştiinţei inaţionale a românilor.

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.