anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Dihonie mare printre sutanele negre din târg, de la posturi

GALERIE
puls
 • puls
- +

Fierbere mare în ultima perioadă prin lumea sutanelor negre din târg, iubiţi dreptcredincioşi, zice-se că din cauza unor dihonii la vârful prelaţilor importanţi. 

Din ce a tras cu urechea prin amvoane amicul nostru Archibald Tănase, enoriaş fidel la o parohie influentă din oraş, cică anumite maziliri din funcţii petrecute în arhiepiscopia Iaşului ar fi creat mare vâlvă şi nemulţumire. Zice amicul Archie că tot zăduful arhieresc ar fi îndreptat spre preotul Chir Rilă, despre care am mai adus noi vorba aicea într-o vreme. Este taman cel care are una dintre parohiile binecuvântate din oraş, dar, mai important, el este un soi de şef al corpului de control al mitropolitului, în limbaj mai lumesc. Doar nu credeţi că, pe vremea Înaltului dinainte, acestui tânăr prelat i se spunea degeaba, în şoaptă şi cu teamă, „Biciul lui Daniel“? Ei bine, acest tânăr prelat cică a alungat din funcţii câţiva preoţi cu trecere, dar paharul zice-se că ar fi fost umplut când l-a dat jos până şi pe mai marele proto-Handrei de la Biserica „Barbă mare“ din centrul oraşului. Ei bine, se zvoneşte că la toate acestea ar fi fost mai mult dorinţa şi pidosnicia „biciului“ decât voia ierarhilor superiori sau a adunărilor bisericeşti. Cu alte cuvinte, i s-a urcat popii la cap, cum se spune în popor. Sau la potcap. Spun unii că nu i se mai poate ajunge cu prăjina la nas, dar nu se ştie dacă e din cauza prăjinii, c-ar fi prea scurtă, sau a nasului popii. Nu ştim ce-o să iasă de aicea, nu ştim nici măcar dacă o fi mâna lui Doamne-Doamne sau a Spurcăciunii. Dar una ştim sigur: staţi prin zonă, rugaţi-vă cu sârg, căci tot noi ajungem primii ca să vă spunem cine-a izbândit şi cine-i înbăvit!
 
Să râdem cu Ghihocel Osânză, cum şi-a furat singur slana din pod la şură
 
Tare ne-am mai amuzat ieri cetind gazeta electronică a lui Ghihocel Osânză, după ce un amic de-al amicului Archie ne-a atras atenţia că ar fi scris de noi ceva. Mai egzact, în ziarul nostru de ieri noi am avut un articol în care un conţilier acuza, fără nume şi prenume, că gazeta de şantaj din oraş s-ar fi înfruptat la greu din fondurile publice ale asocialţiunii judeţene pentru strâns gunoiul din commune. Atât şi nimica mai mult. Ei bine, ieri pe la chindii ce vedem noi în gazeta electronică a buhaiului Ghihocel? Că de ce ne legăm noi de viaţa lor, că ei nici şantaj prin gazetă nu fac şi deci nici tiparniţa ori gura nu le miroase, şi câte şi mai câte scuze haioase de te umfla râsul, Bun, asta nu că nu ar fi adevărat, sau că i-ar crede cineva că nu-i aşa, dar, bă toporaşilor, bă Ghihocele: ha oared socheres, tată? Păi nu v-a spus nimenea numele acolo, de ce vă scuzaţi? hai că ne-am lămurit şi tura asta: buhaiul e-atât de deştept ca noaptea încât, atunci când nu-l acuză nimeni, o face singur. Vorba ceea: ţiganul, când nu mai are ce ciordi, îşi fură singur căciula. Aşa că, hai, pe loc repaus, stânga-mprejur şi înainte marş! 

****** PONT ******

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare. Asta ca să nu ziceţi că nu v-am spus!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.