DIICOT: „Domnişoară, chiloţii jos, vă rugăm!“ Cum a picat reţeaua heroinei de la Iași?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

DIICOT: „Domnişoară, chiloţii jos, vă rugăm!“ Cum a picat reţeaua heroinei de la Iași?

GALERIE
traficanti heroina
  • traficanti heroina
- +
Dealerii de la Iaşi sunt Gruia Todică şi Adi Şerban. Ieri au fost 25 de percheziţii în cele două oraşe. Ieşenii se aprovizionau din Ferentari, iar drogurile erau aduse de femei, fiind ascunse în vagin. Ca să poţi cumpăra de la dealerul din Bucureşti, dacă nu erai cunoscut, trebuia să te droghezi. Era ca o măsură de protecţie împotriva poliţiştilor sub acoperire.

Procurorii DIICOT au destructurat o întreagă reţea de traficanţi de droguri cu ramificaţii pornind de la Bucureşti către Iaşi. Trei bucureşteni care au „alimentat“ piaţa drogurilor din Iaşi cu heroină au intrat în „colimatorul“ procurorilor, iar ieri au primit vizita „mascaţilor“ de la Gruparea Antiteroristă a Jandarmeriei Române, care a sosit şi la Iaşi. În Iaşi, doi traficanţi au fost vizaţi, dintre care unul cunoscut în mediul traficului de stupefiante. La Iaşi au fost efectuate şapte percheziţii.

În total, procurorii DIICOT au făcut ieri 21 de percheziţii în Bucureşti şi Iaşi, 25 de persoane fiind conduse la audieri. Două persoane din Iaşi cunoscute ca fiind traficante de droguri au primit vizita procurorilor, fiind vorba despre Gruia Todică şi Adi Şerban. Cei doi, ca şi alţi tineri care au fost prinşi de-a lungul ultimilor doi ani de către autorităţi, mergeau frecvent în Bucureşti, Ferentari, cu trenul şi cumpărau droguri. Cei doi mergeau însoţiţi de către femei care transportau drogurile spre Iaşi, în vagin. Adi Şerban era unul dintre cei doi care controla distribuţia cu heroină din cartierul „Dalas“ şi se deplasa săptămânal la Bucureşti pentru a procura heroină. Celălalt individ, Gruia Todică, este destul de cunoscut printre cei care consumă droguri în Iaşi.

„Un important dealer de heroină de pe raza judeţului Iaşi se deplasa frecvent în cartierul Ferentari, municipiul Bucureşti, pentru a se aproviziona cu substanţe. Acesta este cunoscut de ani de zile cu preocupări în sfera traficului şi consumului ilicit de heroină, fiind în trecut cercetat şi în cadrul altor cauze penale având ca obiect săvârşirea acestui gen de fapte“, se arată în comunicatul DIICOT.

Cumpărătorii trebuiau să se drogheze în faţa traficanţilor

Distribuitorii de heroină din Bucureşti, trei la număr, se ocupau cu această „îndeletnicire“ de mai mulţi ani, însă în 2019, liderul grupării a plecat cu concubina în Anglia, presat de datoriile la cămătari. Acesta a revenit rapid în România, unde a racolat chiar şi taximetrişti pentru a nu crea suspiciuni în privinţa deplasărilor, grupare pe care a numit-o Kapai sau Capai. Aceştia plăteau taxă de protecţie în cartierul Ferentari, celor din clanul Ştoacă însă şi-au creat măsuri sporite de protecţie pentru a nu fi prinşi.

„Suspectul a întreprins măsuri sporite de autoprotecţie, fiind precuat în ceea ce priveşte transportul drogurilor între locaţii, apelând doar la persoane în care avea încredere, precum fiul său sau un anume şofer de taxi. În transportarea drogurilor pentru aprovizionarea cu heroină a dealerilor aflaţi în subordinea sa din zona ghetoului, suspectul a cooptat două persoane de încredere, respectiv fratele său eliberat recent din penitenciar, şi o altă persoană, aceştia fiind printre puţinele persoane care ştiau adresa unde locuieşte în prezent, fără forme legale, liderul grupării“, au precizat procurorii DIICOT.

Oamenii legii au subliniat că heroina se vindea numai într-un loc anume, Aleea Livezilor din Ferentari. Aici, străinii erau permişi doar dacă se drogau cu heroină, de frica poliţiştilor.

„Astfel, de regulă, când alte persoane din alte localităţi doreau să se aprovizioneze cu cantitţăi mari de heroină, le solicitau să vină în apropierea ghetoului de pe Aleea Livezilor, iar pentru a se asigura că nu colaborează cu organele judiciare şi mai ales când erau însoţiţi de persoane noi, străine, înainte de încheierea tranzacţiilor le solicitau să consume prin injectare sau fumare la folie, heroină“, au adăugat procurorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.