Dilema „buttergate”. De ce nu se mai întinde untul atât de ușor pe pâine?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dilema „buttergate”. De ce nu se mai întinde untul atât de ușor pe pâine?

GALERIE
unt
  • unt
- +

O întrebare îi macină pe canadieni de câteva săptămâni: de ce untul nu se întinde la fel de bine ca înainte? Misterul untului greu de întins pe pâine a devenit unul dintre cele mai discutate subiecte în mediul online, sute de canadieni plângându-se de noua textura a produsului alimentar, care a primit și un nume printre internauți – „buttergate”.

Discuțiile din online au început după ce o cunoscută autoare a mai multor cărți de bucate, Julie Van Rosendaal, a adresat pe Twitter o întrebare legată de unt: „Ați observat că nu mai este atât de moale la temperatura camerei?”.

De la această postare, sute de oameni din întreaga țară au început să comenteze, spunând că de ceva timp întâmpină aceleași probleme: untul nu se mai topește la fel de repede ca înainte și nu mai este la fel de ușor de întins pe pâine.

Anul trecut, din cauza pandemiei, cererea pentru unt a crescut cu peste 12%, potrivit Dairy Farmerf of Canada, ceea ce a determinat fermierii să facă schimbări în alimentația animalelor tocmai pentru a crește producția de lapte.

Astfel, de vină pentru noua textură a untului ar fi uleiul de palmier pe care fermierii îl pun în hrana vacilor.

Adăugarea suplimentelor energetice pe bază de ulei de palmier în hrana pentru vaci este o practică des întâlnită și veche de zeci de ani, menită să crească producția de lapte a vacilor și, de asemenea, să crească conținutul de grăsime al laptelui.

Deși s-au făcut puține cercetări cu privire la adevăratul impact al uleiului de palmieri în produsele lactate, experții spun că untul din lapte de vaci hrănite cu ulei de palmier are un punct de topire mai mare și, prin urmare, poate fi mai greu de întins pe pâine.

Aflați amănunte de pe universul.net.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.