anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Din cauză că deţine 37% din apartamentul părinţilor, un poliţist nu primeşte bani de chirie

GALERIE
mascat
 • mascat
- +

Un "mascat" cere şefilor să-i plătească chiria. George F. a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Afacerilor Interne, cerând plata compensaţiei lunare de chirie.

Conform legii, poliţiştii mutaţi în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu au dreptul la o compensaţie de până la 50% din salariu pentru acoperirea cheltuielilor cu chiria. Cererea angajatului Brigăzii Operaţiuni Speciale a fost însă respinsă, fapt pentru care acesta s-a adresat instanţei.

Reprezentanţii IGPR au precizat în faţa magistraţilor Tribunalului că George F. nu are dreptul la compensarea chiriei, întrucât în urma decesului tatălui său a moştenit în Iaşi o cotă indiviză dintr-un apartament cu două camere, având deci locuinţă.

În replică, poliţistul a precizat că moştenirea de 37,5% din apartamentul părinţilor nu reprezintă propriu-zis o locuinţă, în sensul legii. În plus, programul său de lucru şi specificul atribuţiilor sale au înrăutăţit relaţiile cu mama sa, neputând locui în acelaşi apartament cu aceasta.

"Legiuitorul a avut în vedere acordarea unei dispoziţii de favoare unei anumite categorii profesionale, respectiv poliţistului care fiind numit pentru prima dată în funcţie, nu deţine locuinţă proprietate personală în localitatea de domiciliu. Scopul urmărit de legiuitor a fost acela de a proteja această categorie profesională şi de a asigura condiţii locative corespunzătoare pentru desfăşurarea în bune condiţii a atribuţiilor, însă fiind o situaţie de favoare, acordată doar unei categorii profesionale strict determinate şi doar acelora care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, interpretarea dispoziţiilor este strictă şi nu poate fi extinsă unor situaţii care nu se circumscriu textului de lege", au precizat judecătorii.

În interpretarea acestora, faptul că poliţistul deţine doar o cotă indiviză dintr-un apartament nu înseamnă că el nu ar avea o locuinţă. Ca atare, judecătorii au decis respingerea cererii lui George F. Acesta a declarat recurs împotriva sentinţei, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.