Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Din cauză că deţine 37% din apartamentul părinţilor, un poliţist nu primeşte bani de chirie

GALERIE
mascat
  • mascat
- +

Un "mascat" cere şefilor să-i plătească chiria. George F. a dat în judecată Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Ministerul Afacerilor Interne, cerând plata compensaţiei lunare de chirie.

Conform legii, poliţiştii mutaţi în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu au dreptul la o compensaţie de până la 50% din salariu pentru acoperirea cheltuielilor cu chiria. Cererea angajatului Brigăzii Operaţiuni Speciale a fost însă respinsă, fapt pentru care acesta s-a adresat instanţei.

Reprezentanţii IGPR au precizat în faţa magistraţilor Tribunalului că George F. nu are dreptul la compensarea chiriei, întrucât în urma decesului tatălui său a moştenit în Iaşi o cotă indiviză dintr-un apartament cu două camere, având deci locuinţă.

În replică, poliţistul a precizat că moştenirea de 37,5% din apartamentul părinţilor nu reprezintă propriu-zis o locuinţă, în sensul legii. În plus, programul său de lucru şi specificul atribuţiilor sale au înrăutăţit relaţiile cu mama sa, neputând locui în acelaşi apartament cu aceasta.

"Legiuitorul a avut în vedere acordarea unei dispoziţii de favoare unei anumite categorii profesionale, respectiv poliţistului care fiind numit pentru prima dată în funcţie, nu deţine locuinţă proprietate personală în localitatea de domiciliu. Scopul urmărit de legiuitor a fost acela de a proteja această categorie profesională şi de a asigura condiţii locative corespunzătoare pentru desfăşurarea în bune condiţii a atribuţiilor, însă fiind o situaţie de favoare, acordată doar unei categorii profesionale strict determinate şi doar acelora care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, interpretarea dispoziţiilor este strictă şi nu poate fi extinsă unor situaţii care nu se circumscriu textului de lege", au precizat judecătorii.

În interpretarea acestora, faptul că poliţistul deţine doar o cotă indiviză dintr-un apartament nu înseamnă că el nu ar avea o locuinţă. Ca atare, judecătorii au decis respingerea cererii lui George F. Acesta a declarat recurs împotriva sentinţei, cazul intrând pe rolul Curţii de Apel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Indiscreţia jurnalistică

Ioan Alexandru TOFAN

Indiscreţia jurnalistică

Cele mai intime şi ferite aspecte ale unei vieţi individuale ajung mărfuri publice. Asta ca să fie clar că suntem toţi la fel, indiferent de ceea ce facem: anatomia ne leagă, ne face să fim asemenea geniilor. Lectura presei ne linişteşte, pentru că ne arată că nimeni nu-i perfect. Aşadar, să ne culcăm voioşi pe-o ureche, că avem de ce.

opinii

„Rabla” pentru politicieni

Briscan ZARA

„Rabla” pentru politicieni

Eu aş vota un politician sincer care ar spune în plină campanie electorală: „Stimaţi alegători, eu nu mă pricep cu adevărat la administraţie, mă orientez mai întotdeauna după cum bate vântul şi după cum îmi iese şi mie ceva. Eu candidez la această funcţie pentru că voi avea un salariu bun şi mai multe beneficii la pachet. Ăsta-i adevărul. Dacă mă credeţi şi încă doriţi să mă votaţi, bine, dacă nu, asta-i viaţa!...”

În faţa ispitei

Cristina DANILOV

În faţa ispitei

Suntem adesea în fața unei alegeri – să cedăm sau nu în fața ispitei? Adesea, oamenii nu realizează situația pe care o au și consecințele care pot veni din cedarea în fața ispitei. Acţionează emoțional, în funcţie de situaţie, motiv pentru care se întâmplă atât de multe greşeli în viaţa lor. De dragul unei plăceri mai mici, o persoană poate sacrifica o plăcere mai mare, de dragul unei aventuri, o relație stabilă, cedând în fața ispitei. Anticipând ceva bun, care poate fi primit aici și acum, o persoană începe să experimenteze emoții puternice care îl privează de capacitatea de a gândi în perspectivă. 

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Din nou despre Marcel Chirnoagă

Spirit neliniştit, înrudit cu Hieronymus Bosch, Albrecht Dürer, Rembrandt, Francisco de Goya, William Blake, Gustave Doré, Khalil Gibran, Marcel Chirnoagă face parte din marea familie a artiştilor vizionari, care au schimbat percepţia noastră asupra lumii. El este un maestru al liniei, al luminii şi al umbrelor încrustate pe placa de metal, topite în bronz sau cioplite în piatră.

pulspulspuls

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Pentru cine e întâlnirea de la filiala partidoiului?

Iacătă, stimaţi telespectatori, ce instantaneu fain ne-a trimis un binevoitor, după ce l-a pescuit de pe tarlaua feisbucistă, de pe pagina unui băiat de bine, amic din zona sforarilor politici de Bahlui. 

Caricatura zilei

Ședințe despre Comasare

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri