Din culise, Dragnea şi autostrada Iaşi – Târgu Mureş: “Omul nu a arătat nici un pic de interes pentru Moldova”

joi, 08 noiembrie 2018, 17:22
3 MIN
 Din culise, Dragnea şi autostrada Iaşi – Târgu Mureş: “Omul nu a arătat nici un pic de interes pentru Moldova”

Dan Radu, vicepreşedinte al asociaţiei "Moldova vrea Autostradă", a povestit astăzi, cu detali de “atmosferă”, cum a decurs miercuri votul din Parlament pentru autostradă, respectiv, întâlnirea cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Citiţi mai jos cele trei momente relatate pe pagina de Facebook:

1. Nici nu ne așezaserăm bine în băncile de la balcon, în așteptarea ședinței de vot, că doi tovarăși din administrație, foarte agresivi și ultimativi, ne-au și invitat afară. Inutil să vă spun că am luat cu toții foc. Ni se explica dur că vizita (!!!) noastră regulamentară de o oră se terminase si că trebuie să părăsim cladirea. Cînd au văzut ca avem și niște mici afișe la noi, să le ținem deasupra capului, am crezut că vor muri pe loc. Nu cred că ați văzut 10 oameni mai furioși ca noi. Le-am explicat că nu ieșim de-acolo nici cu jandarmeria. Au fost date telefoane, a ieșit cu agitație, lumea a început să se uite în sus la noi, pînă la urmă gealații au dispărut așa cum și apăruseră.

2. La debutul ședinței, deputatul Iulian Bulai (USR, Roman), cel care ne-a invitat în Parlament și era și secretarul întîlnirii, a ținut un scurt speech în care ne-a anunțat prezența în sală, moment în care mulți dintre deputați au aplaudat, privind spre lojă, cu un entuziasm care ne-a surprins. Am ridicat cu toții mâinile a salut și ședința a decurs galopant până la votul deja cunoscut de toată lumea.

3. După declarațiile de presă și pentru că eram în imediata apropiere, Iulian Bulai ne-a spus că a avut o discuție cu Liviu Dragnea, care ne așteaptă în birou.

Am intrat cu toții in antecameră, gealații de pază rugîndu-ne să fim respectuoși cu Dragnea și să nu facem scandal.

Omul ne-a primit în mijlocul biroului, ne-a ținut frumos în picioare și, după primele acuze legate de fonduri europene, PPP, amînarea nejustificată a autostrăzii, ne-a rugat, zîmbind ironic, să nu mai fim așa încrîncenați.

Oricum, era o tensiune în aer pe care o simțeam cu toții. Nu ne făcea plăcere să fim acolo, într-o simplă vizită fără miză, lui nu-i făcea plăcere să ne vadă. A confirmat primirea scrisorii de la noi, prin care ceream discuții, fără să mai adauge nimic.

Ne-a spus că legea de azi e ok, dar că și alții vor porni de acum încolo inițiative legislative pentru autostrăzi, nu vom fi singurii, pentru că trebuie autostrăzi și în Sud.

La întrebarea cu banii europeni, ne-a răspuns că banii europeni nu sunt așa mulți, și că doamna Corina Crețu nu prea știe ce vorbește.

Omul nu a arătat nici un pic de interes pentru Moldova, a vorbit la general, nu înțelege că noi cerem salvarea de urgență a unei regiuni întregi, care se depopulează vertiginos.

A rămas, ca vorbă de dat pe ușă afară, că va fi inființată o comisie de lucru cu experți de la noi și cei de la Ministerul Transporturilor (cind? unde? de catre cine? nu mai contează).

Eu unul sunt lămurit. Legea votată ieri nu face două parale în ochii pesediștilor. De aceea au și votat-o.

PS: firește, va urma să facem presiuni pentru bugetarea SF-urilor, pentru lansarea licitatiilor ăn termen, pentru revenirea segmentului Iasi-Tg Mures la Ministerul Trasnporturilor, conform legii, și multe-multe-multe altele. Mai avem treabă pînă în 2050 :)))

Comentarii