anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

În zi de sărbătoare

Din inimă, de la Iași: La mulți ani, români!

GALERIE
tricolor-nou
  • tricolor-nou
- +

Ziua naţională a României  este prilejul de a ne uni în gânduri și în simţiri; ieşeni, moldoveni, români de pretutindeni, ne plecăm capetele, cu recunoștință, și aducem un omagiu înaintașilor noștri care, cu prețul vieții, prin vărsare de sânge au dobândit ceea ce astăzi numim ,,identitate națională".

La 1 Decembrie, când s-a definitivat Marea Unire, România a început să existe ca stat întreg; integritatea și demnitatea de care ne bucurăm de aproape un secol s-au câștigat cu greu, prin jertfa strămoșească, pe câmpul de luptă. Astăzi cinstim faptele de vitejie care ne-au marcat istoria.

De asemenea, astăzi cinstim o țară greu  încercată în istorie, subjugată și condamnată în repetate rânduri, o țară care prin tăria și ambiția mai marilor săi poate fi numită  astăzi, 1 Decembrie 2017, stat național, unitar, independent, democratic, intregru și inviolabil. Valorile care s-au conservat de-a lungul timpului și spiritul unitar pe care îl manifestăm demonstrează că suntem un popor închegat, perseverent și dornic de evoluție.

Aici, la Iași, fiecare 1 Decembrie are o încărcătură istorică aparte; aici mereu timpul ne-a dat câte o lecție și de fiecare dată ne-am descurcat onorabil. În inima Moldovei, ziua națională este un motiv de sărbătoare, iar festivitățile organizate și dedicate exclusiv acestei zile întăresc ceea ce am spus. Străzile Iașului sunt pline astăzi, și nu pentru că ne înghesuim în trafic, în drum spre serviciu sau cursuri; ieșenii sărbătoresc în stilul caracteristic, de la an la an parcă tot mai pătrunși de aceste momente.  

Sunt destule zilele în care ne condamnăm țara, în care ne plângem de ce ne poate oferi ea, în care privim cu jind spre cei ce o părăsesc cu speranța unui viitor mai bun.

Dacă în timpul anului nu o facem, vă îndemn cu căldură ca la fiecare început de decembrie să fim cu toții mândri: mândri că suntem români, mândri că trăim într-o țară liberă și puternică, mândri de istoria noastră și de pământul pe care îl stăpânim.

Dragi români, fiți înțelegători, rezonați cu semenii dumneavoastră, fiți toleranți și săritori. Aveți încredere în forțele proprii și în forțele celor ce vă reprezintă.

Urările cele mai sincere și mai călduroase le transmit tuturor românilor, urări de bine și de sănătate.

La mulţi ani, ieșeni! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

 

Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi
Preşedinte FR Box

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Cosmin PAȘCA

Românii nu (prea) susţin greva profesorilor, profesorii (încă) susţin guvernul

Profesorii au pus mâna pe „arătător”, dar li-s încă dragi guvernanţii şi nu sunt dispuşi să-i bată la palmă.

opinii

Ochiul dracului

Briscan ZARA

Ochiul dracului

Dacă la început banii stăteau cuminţi în puşculiţă şi erau scoşi doar la zile negre sau la mare nevoie, azi zboară neîncetat şi ne conduc viaţa, fiecare aspect al vieţii, dintre cele mai intime. (...) Şi pentru că se mişcă atât de repede, că sunt volatili, banii acaparează tot ce mişcă. În curând probabil şi aerul pe care îl vom respira va veni cu un preţ, dacă nu cumva deja vine…

Regină pe un tron din paie

Cristina DANILOV

Regină pe un tron din paie

În rolurile de conducere, spune o vorbă, adeseori, femeile îşi tratează subordonaţii de sex feminin mult mai aspru decât bărbaţii sau decât îi tratează pe subordonaţii-bărbaţi. Instrumentele lor, de cele mai multe ori, spune aceeaşi vorbă, includ lovituri sub centură, remarci răutăcioase, alteori nepăsare, ignoranţă, marginalizare ce conduc la demisii sau transferuri din partea salariatelor. Cât adevăr cuprind aceste afirmaţii?

Artişti în dialog

Mihai DORIN

Artişti în dialog

Doi importaţi pictori ieşeni – Ofelia Huţul şi Gheorghe Lungu – şi-au reunit creaţiile recente sub genericul Între alb şi negru, la Memorialul Eminescu de la Ipoteşti. Instituţia de cultură ce îşi datorează existenţa iniţiativei regretatului actor şi om de cultură Ion Caramitru, gândită să reunească artişti de pretutindeni sub semnul geniului şi moştenirii eminesciene, a devenit în ultimele decenii o rampă de lansare pentru tinerele talente, pe de o parte, şi de consacrare, pe de altă parte. 

pulspulspuls

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Iacătă cum se sudează mai bine echipa PNL Iaşi: la miuţă

Unu la mână: s-o spunem din prima, ca să nu ne iasă vorbe că nu susţinem mişcarea, arsul caloriilor, cardio, salvarea planetei, alea, alea... 

Caricatura zilei

Grupul de Comunicare Strategică

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca daca salariile profesorilor vor fi dublate in urma grevei calitatea actului educational va creste

vezi raspunsuri