anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.08.2020

În zi de sărbătoare

Din inimă, de la Iași: La mulți ani, români!

GALERIE
tricolor-nou
  • tricolor-nou
- +

Ziua naţională a României  este prilejul de a ne uni în gânduri și în simţiri; ieşeni, moldoveni, români de pretutindeni, ne plecăm capetele, cu recunoștință, și aducem un omagiu înaintașilor noștri care, cu prețul vieții, prin vărsare de sânge au dobândit ceea ce astăzi numim ,,identitate națională".

La 1 Decembrie, când s-a definitivat Marea Unire, România a început să existe ca stat întreg; integritatea și demnitatea de care ne bucurăm de aproape un secol s-au câștigat cu greu, prin jertfa strămoșească, pe câmpul de luptă. Astăzi cinstim faptele de vitejie care ne-au marcat istoria.

De asemenea, astăzi cinstim o țară greu  încercată în istorie, subjugată și condamnată în repetate rânduri, o țară care prin tăria și ambiția mai marilor săi poate fi numită  astăzi, 1 Decembrie 2017, stat național, unitar, independent, democratic, intregru și inviolabil. Valorile care s-au conservat de-a lungul timpului și spiritul unitar pe care îl manifestăm demonstrează că suntem un popor închegat, perseverent și dornic de evoluție.

Aici, la Iași, fiecare 1 Decembrie are o încărcătură istorică aparte; aici mereu timpul ne-a dat câte o lecție și de fiecare dată ne-am descurcat onorabil. În inima Moldovei, ziua națională este un motiv de sărbătoare, iar festivitățile organizate și dedicate exclusiv acestei zile întăresc ceea ce am spus. Străzile Iașului sunt pline astăzi, și nu pentru că ne înghesuim în trafic, în drum spre serviciu sau cursuri; ieșenii sărbătoresc în stilul caracteristic, de la an la an parcă tot mai pătrunși de aceste momente.  

Sunt destule zilele în care ne condamnăm țara, în care ne plângem de ce ne poate oferi ea, în care privim cu jind spre cei ce o părăsesc cu speranța unui viitor mai bun.

Dacă în timpul anului nu o facem, vă îndemn cu căldură ca la fiecare început de decembrie să fim cu toții mândri: mândri că suntem români, mândri că trăim într-o țară liberă și puternică, mândri de istoria noastră și de pământul pe care îl stăpânim.

Dragi români, fiți înțelegători, rezonați cu semenii dumneavoastră, fiți toleranți și săritori. Aveți încredere în forțele proprii și în forțele celor ce vă reprezintă.

Urările cele mai sincere și mai călduroase le transmit tuturor românilor, urări de bine și de sănătate.

La mulţi ani, ieșeni! La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

 

Vasile CÎTEA
Deputat PSD Iaşi
Preşedinte FR Box

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Otravă şi prostie veche (I)

Cătălin ONOFREI

Otravă şi prostie veche (I)

Recurgeţi la următorul experiment mental: închipuiţi-vă că, în mai 1990, Ion Iliescu şi FSN au luat decizia istorică de a nu mai intra în lupta electorală.

Filmuletul zilei

opinii

Într-o bună zi…

Briscan ZARA

Într-o bună zi…

Anii trec, corpul îmbătrâneşte, voinţa se diminuează şi mai mult, iar la un moment dat chiar spui fără să îţi dai seama că nu mai poţi fizic face lucrurile pe care le-ai tot amânat. Nu te mai ţin balamalele. Nu mai poţi urca pe munte, nu mai poţi alerga, nu mai poţi înota, nici măcar nu mai poţi sta treaz mai târziu de ora 23, nimic. Ai amânat până ce le-ai anulat.

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Conflictualitatea elitelor şi consolidarea democraţiei

Consolidarea democraţiei reprezintă un proces eminamente focalizat pe îndeplinirea unor standarde politice: alegeri libere şi corecte, independenţa mass-media, guvernare democratică (stat de drept, eficienţă, transparenţă, corectitudine în alocarea şi cheltuierea fondurilor publice, echidistanţă, imparţialitate), societate civilă, justiţie independentă, combaterea eficientă a corupţiei. 

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Mihai DORIN

A doua pângărire a Hagiei Sophia (Sfânta Înţelepciune) (II)

Sau cum Turcia sfidează lumea creştină.

pulspulspuls

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Vă mai amintiţi de ghinărarul Plaicuboi? Iacătă-l, biznisman!

Informaţii interesante ne parvin recent din lumea biznisului ieşean, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Cu Satelitu

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.