Din IPJ Iaşi pleacă un poliţist pe săptămână
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Din IPJ Iaşi pleacă un poliţist pe săptămână

GALERIE
cascheta-politist
  • cascheta-politist
- +

Şefii Poliţiei ieşene au prezentat ieri bilanţul pe 3 luni.

În numai trei luni, 15 poliţişti au plecat din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Numărul locurilor lăsate goale a fost completat cu numai patru poliţişti. Dintre cei plecaţi, 11 au cerut transferul mai aproape de locurile de domiciliu, fiind promoţii de poliţişti care au absolvit şcoala în 2011 sau 2012. „Un alt agent a fost demis, un altul a decedat, şi a fost şi o demisie. De asemenea, un angajat cu contract de muncă a plecat în străinătate, dar nu s-a mai întors şi i s-a desfăcut contractul de muncă“, a completat chestorul Ioan Scripniciuc, şeful IPJ Iaşi. În privinţa activităţii pe primele trei luni ale anului a angajaţilor IPJ, se remarcă o scădere a infracţionalităţii în judeţul Iaşi. „Avm o scădere cu 12% a infracţionalităţii contra persoanei, infracţiunile de mare violenţă au scăzut cu 29%, iar cele de medie violenţă, cu 16%. Privitor la infracţiunile de violenţă sesizate, s-a înregistrat o scădere a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe cu 17%, cu zece procente a tâlhăriilor şi cu 45% a infracţiunilor de ultraj a bunelor moraburi şi tulburarea ordinii publice. În privinţa infracţiunilor stradale, acestea s-au menţinut la un nivel scăzut, reprezentând doar 4,9 % din totalul celor sesizate“, a declarat chestorul Ioan Scripniciuc. Potrivit bilanţului IPJ, faptele penale sesizate în preajma şcolilor au scăzut cu 24%. În ceea ce priveşte activitatea Poliţiei Rutiere, în primele trei luni ale anului s-a înregistrat o scădere a numărului deceselor rezultate în urma accidentelor rutiere. Numărul morţilor a scăzut cu 50%, a accidentelor rutiere cu 1%, iar a răniţilor grav cu 3%.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.