Din IPJ Iaşi pleacă un poliţist pe săptămână
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Din IPJ Iaşi pleacă un poliţist pe săptămână

GALERIE
cascheta-politist
  • cascheta-politist
- +

Şefii Poliţiei ieşene au prezentat ieri bilanţul pe 3 luni.

În numai trei luni, 15 poliţişti au plecat din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ). Numărul locurilor lăsate goale a fost completat cu numai patru poliţişti. Dintre cei plecaţi, 11 au cerut transferul mai aproape de locurile de domiciliu, fiind promoţii de poliţişti care au absolvit şcoala în 2011 sau 2012. „Un alt agent a fost demis, un altul a decedat, şi a fost şi o demisie. De asemenea, un angajat cu contract de muncă a plecat în străinătate, dar nu s-a mai întors şi i s-a desfăcut contractul de muncă“, a completat chestorul Ioan Scripniciuc, şeful IPJ Iaşi. În privinţa activităţii pe primele trei luni ale anului a angajaţilor IPJ, se remarcă o scădere a infracţionalităţii în judeţul Iaşi. „Avm o scădere cu 12% a infracţionalităţii contra persoanei, infracţiunile de mare violenţă au scăzut cu 29%, iar cele de medie violenţă, cu 16%. Privitor la infracţiunile de violenţă sesizate, s-a înregistrat o scădere a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe cu 17%, cu zece procente a tâlhăriilor şi cu 45% a infracţiunilor de ultraj a bunelor moraburi şi tulburarea ordinii publice. În privinţa infracţiunilor stradale, acestea s-au menţinut la un nivel scăzut, reprezentând doar 4,9 % din totalul celor sesizate“, a declarat chestorul Ioan Scripniciuc. Potrivit bilanţului IPJ, faptele penale sesizate în preajma şcolilor au scăzut cu 24%. În ceea ce priveşte activitatea Poliţiei Rutiere, în primele trei luni ale anului s-a înregistrat o scădere a numărului deceselor rezultate în urma accidentelor rutiere. Numărul morţilor a scăzut cu 50%, a accidentelor rutiere cu 1%, iar a răniţilor grav cu 3%.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.