Din nou focar la IRO, iar Centrul pentru Adulţi Galata e plin de COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Din nou focar la IRO, iar Centrul pentru Adulţi Galata e plin de COVID

GALERIE
teste
  • teste
- +

Iaşul a sărit din nou peste 300 de noi cazuri de infecţii confirmate cu SARS COV 2. Pe lângă transmiterea comunitară, există şi o creştere a numărului de cazuri în focarele deja semnalate.

Un prim focar ar fi cel de la Institutul Regional de Oncologie, unde şase pacienţi de la Secţia de Hematologie au fost depistaţi cu COVID 19. Asta după ce 17 persoane, atât cadre medicale, cât şi pacienţi, au fost testate pozitiv la Secţia de Radioterapie. În acest caz, pacienţii au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase, iar angajaţii, asimptomatici sau cu forme uşoare, au fost izolaţi la domiciliu.

Un alt focar ce a crescut ca intensitate este cel de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoanele Adulte cu Dizabilităţi Gala­ta. Aici, de la 10 persoane (doi salariaţi şi opt beneficiari) s-a ajuns la 29 de persoane infectate. În acest caz, DSP a decis doar dezinfecţia tuturor spaţiilor.

De asemenea, şi la Centrul de Servicii Sociale Gulliver, focarul a ajuns la 35 de persoane, dintre care 14 sunt angajaţi ai instituţiei, iar 21 sunt beneficiari, respectiv adulţi care au infecţia HIV. Potrivit DSP, s-a dispus dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul. Beneficiarii, deşi teoretic prezintă risc, au rămas izolaţi în instituţie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Riscuri şi costuri pandemice

Alexandru LĂZESCU

Riscuri şi costuri pandemice

Dacă nu se iese din cercul vicios în care mediatizarea sufocantă împinge guvernele către o continuare a măsurilor restrictive severe de o manieră unidimensională care ignoră riscurile economice şi societale, pandemia va provoca sechele cu urmări potenţial catastrofale.

Filmuletul zilei

opinii

Un chip pururi adorat

Nichita DANILOV

Un chip pururi adorat

A luminat ea, femeia, vreodată, inima lui bântuită de disperare şi dorinţă de moarte? În întunecatele clipe ale existenţei sale, şi-a adus oare aminte Eminescu de trecerea Veronicăi prin viaţa sa? Sau a fost şi ea o dezamăgire pustiitoare, cum deseori e existenţa oricăruia dintre noi pentru un altul? A fost ea picătura de neant ce a umplut paharul suferinţei sale sau stropul de lumină ce i-a împrăştiat, fie şi pentru o clipă, întunericul?

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

Dana ȚABREA

Un spectacol de Ziua Culturii Naţionale

De Ziua Culturii Naţionale, 15 ianuarie 2021, Teatrul din Iaşi a oferit publicului un spectacol dezgheţat, plin de miez şi lipsit de emfază. Carmen Dominte a câştigat cu „Sindromul Quijote” prima ediţie a proiectului Lecturi3, un parteneriat între Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi şi revista ALECART, având ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din ţară şi Republica Moldova prin spectacole-lectură.

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Michael ASTNER

Regele „cârpaci” şi virtuţile secundare

Eram încă la ţară, la Amnaş, când am auzit, nu mai ştiu la ce emisiune de pe Radio România Actualităţi, cum că în epocă un caricaturist de la nu ştiu ce revistă de umor l-a prezentat pe regele Carol I drept cârpaci. Adică, vezi Doamne, ditamai regele umbla cu lucruri cârpite. Nu ţin minte, din păcate, de ce anume era vorba, de ciorapi sau altceva, dar asta n-are importanţă: ideea e că s-a făcut mişto de Carol I pe tema asta aşa, de parcă Regatul României era o ţară nu săracă, nu recent născută undeva la periferia Europei, ci vreuna cu vechime într-ale civilizaţiei şi-a bunăstării!

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

N-a pățit-o numai Trump

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.