anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Diplome cu dublă specializare şi doctorate recunoscute în Franţa la Universitatea Tehnică

GALERIE
universitatea tehnica iasi diplome
  • universitatea tehnica iasi diplome
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) ar putea acorda pe viitor diplome cu dublă acreditare, atât în limba română, cât şi franceză, pentru studiile de licenţă şi master, dar va putea derula şi doctorate în cotutelă, iar titlurile de doctor să fie recunoscute atât în România, dar şi în Franţa.  

Primii paşi în acest sens s-au făcut deja, TUIAŞI încheind un parteneriat cu Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate (INSA) din Franţa. Pe lângă dubla acreditare obţinută în urma acestui parteneriat, studenţii de la toate ciclurile de studii, dar şi profesorii şi cercetărorii universităţii tehinice, vor avea posibilitatea să obţină şi mobilităţi în Franţa. De asemenea, studenţii vor putea să  facă practică la mai mulţi agenţi economici importanţi din Franţa şi România pe durata a mai multe luni.

Parteneriatul a fost semnat la nivelul Alianţei Române a Universităţilor Tehnice (ARUT), care cuprinde cele mai importante cinci instituţii de învăţământ superior tehnic din România, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc miercuri, în Capitală, întâlnirea fiind organizată la sediul Universităţii Politehnica Bucureşti. Până în acest moment, parteneriatul universităţii noastre cu INSA constă în acordurile Erasmus încheiate la nivelul a două facultăţi. Delegaţia franceză a rămas deosebit de impresionată de istoria Universităţii noastre, cu atât mai mult cu cât cel mai «în vârstă» membru al consorţiului INSA are «doar» 60 de ani, de acoperirea pe care o au domeniile inginereşti şi domeniul arhitecturii derulate în Universitatea noastră, precum şi de infrastructura şi rezultatele didactice şi de cercetare. Una dintre concluziile onorante ale acestei întâlniri a fost aceea că viitorii noştri parteneri francezi au fost deosebit de interesaţi de efectuarea unei vizite la Universitatea noastră în cel scurt timp posibil, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectoruul TUIAŞI.

Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate este un grup care cuprinde un număr de şase institute prezente în Franţa, la Centre-Val de Loire, Lyon, Rennes, Rouen - Normandie, Strasbourg şi Toulouse, cât şi unul în afara Franţei, amplasat în Maroc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.