anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Diplome cu dublă specializare şi doctorate recunoscute în Franţa la Universitatea Tehnică

GALERIE
universitatea tehnica iasi diplome
 • universitatea tehnica iasi diplome
- +

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) ar putea acorda pe viitor diplome cu dublă acreditare, atât în limba română, cât şi franceză, pentru studiile de licenţă şi master, dar va putea derula şi doctorate în cotutelă, iar titlurile de doctor să fie recunoscute atât în România, dar şi în Franţa.  

Primii paşi în acest sens s-au făcut deja, TUIAŞI încheind un parteneriat cu Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate (INSA) din Franţa. Pe lângă dubla acreditare obţinută în urma acestui parteneriat, studenţii de la toate ciclurile de studii, dar şi profesorii şi cercetărorii universităţii tehinice, vor avea posibilitatea să obţină şi mobilităţi în Franţa. De asemenea, studenţii vor putea să  facă practică la mai mulţi agenţi economici importanţi din Franţa şi România pe durata a mai multe luni.

Parteneriatul a fost semnat la nivelul Alianţei Române a Universităţilor Tehnice (ARUT), care cuprinde cele mai importante cinci instituţii de învăţământ superior tehnic din România, în cadrul unei întâlniri ce a avut loc miercuri, în Capitală, întâlnirea fiind organizată la sediul Universităţii Politehnica Bucureşti. Până în acest moment, parteneriatul universităţii noastre cu INSA constă în acordurile Erasmus încheiate la nivelul a două facultăţi. Delegaţia franceză a rămas deosebit de impresionată de istoria Universităţii noastre, cu atât mai mult cu cât cel mai «în vârstă» membru al consorţiului INSA are «doar» 60 de ani, de acoperirea pe care o au domeniile inginereşti şi domeniul arhitecturii derulate în Universitatea noastră, precum şi de infrastructura şi rezultatele didactice şi de cercetare. Una dintre concluziile onorante ale acestei întâlniri a fost aceea că viitorii noştri parteneri francezi au fost deosebit de interesaţi de efectuarea unei vizite la Universitatea noastră în cel scurt timp posibil, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Caşcaval, rectoruul TUIAŞI.

Institutul Naţional de Ştiinţe Aplicate este un grup care cuprinde un număr de şase institute prezente în Franţa, la Centre-Val de Loire, Lyon, Rennes, Rouen - Normandie, Strasbourg şi Toulouse, cât şi unul în afara Franţei, amplasat în Maroc.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.