anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Dipotăţie şi oligospermie: o poveste veche, antică şi de demult

GALERIE
puls
 • puls
- +

Una scurtă dar vioaie pe azi despre nou manager de târg, ex-dipotatul deştept Grămadă, stimaţi telespectatori. 

Cel despre care, aşa cum ştiţi şi cum s-a mai scris pe aicea şi nu numai, tocmai a fost dovedit că are un ficior pe care nu voia să-l recunoască, făcut în timpul căsniciei cu altcineva, ficior al cărei mamă l-a dat în judecată şi cu proba AND l-a făcut să recunoască faptul că e tată.

Faza pe care vrem însă să v-o povestim pe astăzi este însă alta, dragi buni familişti. Cică ex-dipotatul a mai trecut anterior printr-un episod similar, zice-se căci cu o demoazelă de prin Ţibăneşti, locul lui de baştină. Atunci, însă, el şi-a scos patalama medicală, cu parafă rotundă şi tot tacâmul, precum că este suferind de oligospermie, şi deci nu are cum să fie el tatăl acelui copchilaş.

Bun, la respectiva demoazelă de la ţară se pare că a mers figura şi cu asta basta. Numai că la cel de-al doilea copchil, făcut cu o femeie de meserie jurist, fată de oraş şi trecută prin multe, iote că figura n-a mai ţinut, iar femeia a câştigat în instanţă, pentru că ştia ea ce ştie. Partea proastă e însă că, din ce am auzit, şi doamna din Ţibăneşti are acum alte gânduri vizavi de acea patalama cu care s-ar fi lăsat atunci, în tinereţe, îmbrobodită.

Încheiem însă aici apisodul de azi, la gândul că omul are iar de dat socoteală acasă, după toate cele de mai sus. Nu de alta, dar am auzit că adesea le cam fură: ba cu poşeta, ba cu tigaia, după caz…

Iată şi adevărata lady a politichiei de pe Bahlui

Să încheiem însă într-o notă mai amuzantă relatările noastre extrase din politichia de Bahlui, şi să vă povestim o fază văzută alaltăseară cu cea mai zărghită senatoare a ieşenilor, ştiţi voi care. Ei bine, era madama la o emisiune teve a amicului conspiraţionist Luis Lazarus (Lăzăruş, cică), unde senatoare îşi tot certa de zor admiratorii. “Mi se pare inacceptabil ca voi să staţi bine mersi în fotolii şi să ne cereţi nouă să ne sacrificăm şi viată, şi timpul, şi să ne luăm şi amenzi că vreţi voi să staţi comozi în timp ce noi luptăm”, zicea madama.

Iar la final a încheiat în forţă, dar n-am mai auzit ultimul cuvânt, că s-a tăiat la ţanc: “Eu m-a săturat să spun ce să faceţi şi voi să-mi daţi…”. Vorba cuiva: o adevărată lady!

PS: Să trecem niţel Prutul olecuţă la final, ca să aplaudăm scurt noua ofensivă a Maiei Sandu şi guvernului nou împotriva corupţiei. Care, logic, a început cu închiderea graniţelor pentru cei vizaţi, nu invers ca la noi. Dar nu asta voiam să spunem, ci, după cum auzim, cică şi mulţi de pe la noi din Bucureşti nu se simt prea bine la auzul veştilor de acolo. Deh, fraţii noştri...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.