Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Direcţia Regională de Finanţe Iaşi va dispărea. Protest spontan al angajaţilor!

Odată cu înfiinţarea Direcţiei Regionale de Finanţe din urmă cu cinci ani, la Iaşi au fost înfiinţate câteva zeci de posturi.

GALERIE
protest anaf iasi (3)
  • protest anaf iasi (3)
- +

Finanţiştii ieşeni se tem că vor fi daţi afară într-o lună de zile, imediat după instituţia va reveni la vechea formă, trecând de la Direcţiile Regionale la cele Judeţene. Reorganizarea care a fost făcută în urmă cu cinci ani a condus Iaşi la mai mai multe angajări, la Regională, cu funcţionari veniţi din judeţele vecine, şi care acum ar trebui să se întoarcă “acasă”.

La Iaşi, odată cu trecerea de la Direcţia Judeţeană la cea Regională, au fost înfiinţate aproximativ 70 de posturi, iar aceştia resimt acum cea mai mare nelinişte. Ieri, aproximativ 60 de angajaţi de la finanţele ieşene au protestat paşnic. “Sunt abia cinci ani de când a fost restructurată instituţia, iar guvernul spune că ne-am făcut treaba mult mai bine decât înainte. De exemplu, se vede că am făcut treabă bună în privinţa colectării banilor la bugetul de stat. În două săptămâni ne aşteptăm ca schimbarea să fie realizată iar mulţi dintre angajaţi cred că o să rămână în aer”, ne-a spus ieri, Cezar Dănilă, liderul de sindicat al instituţiei. Ieri, comisiile reunite din Camera Deputaţilor au discutat  modificarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 74/2013 prin care se doreşte să se revină la vechea formă de organizare: să se reînfiinţeze Direcţiile de Finanţe Judeţene iar cele opt direcţii regionale ale finanţelor publice din ţară să dispară.

“Actualul ministru ne-a transmis că nu vor fi făcute disponibilizări. De altfel, revenirea la vechea formă a Direcţiilor Judeţene va face ca să se reînfiinţeze la nivelul fiecărui judeţ compartimente care au fost închise dar şi alte funcţii”, a adăugat liderul de sindicat ieşean. Printre persoanele disponibilizate odată cu restructurarea instituţiei ar putea fi şi actualii directori. Postul de director executiv este ocupat de către Marian Bosianu iar cele patru funcţii de directori din subordine. Acestea sunt deţinute de către Doina Naum - director executiv al departamentului Colectare, Ionel Damian - Inspecţia Fiscală, Dan Nechifor - la Servicii Interne şi Dan Ceauşu - Direcţia Vamă. Dan Nechifor este din Botoşani iar Dan Ceauşu, din judeţul Neamţ.

Ministrul Finanţelor îi ceartă pe angajaţii Fiscului

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, marţi, la Parlament, că este necesară o reformă administrativă a ANAF şi a transmis angajaţilor nemulţumiţi de reorganizarea instituţiei să-şi respecte obligaţia de serviciu. „Le dau un sfat (angajaţilor nemulţumiţi din ANAF - n.r.) - să-şi respecte obligaţia de serviciu. Felul în care se restructurează ANAF-ul este decizia ministrului de Finanţe. PEntru că, de ani de zile tot vorbim despre ANAF, despre modul în care ANAF trebuie să se reformeze, să-şi schimbe în principal mentalitatea la niveluol lucrătorului din ANAF. Sunt colegi foarte buni în această strctură, care îşi fac treaba an de an, dar nevoia de schimbare există. Este evidentă, atât la nivel de structură, cât şi la nivel de mentalitate, de mod de lucru, de echipamente. Trebuie să facem o reformă administrativă a ANAF-ului, trebuie să ne asigurăm că partea de informatizare şi partea de dotare cu echipamente în vămi trebuie să se producă cât mai repede”, a declarat, marţi, la Parlament, minsitrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, întrebat despre nemulţumirile angajaţilor ANAF.

Ministrul de Finanţe a adăugat că este mulţumit de conducerea instituţiei de la începutul anului. „Din prima part a acestui an, da (sunt mulţumit de conducerea ANAF- n.r.). O să avem şi astăzi execuţia pe ianuarie, cifrele arată, să spunem, bine, dar este mult până să fiu mulţumit”, a conchis Teodorovici.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri