Directia Silvică Iaşi, chemată să combată distrugerea pădurii de către ATV-işti
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.05.2021

Directia Silvică Iaşi, chemată să combată distrugerea pădurii de către ATV-işti

GALERIE
ATV-isti
  • ATV-isti
- +

Acitiviştii de mediu atrag atenţia că Direcţia Silvică Iaşi nu ridică nici un deget pentru a monitoriza accesul în pădure. Ei se referă la persoanele care merg în locuri proteja cu maşini sau ATV-uri.

“Direcţia Silvică Iaşi - cum rămâne totuşi cu accesul motorizat în pădure? Una spunem alta facem? Oficial respectăm legea şi suntem buni administratori, dar neoficial le amenajăm foişoare în pădure pentru a le încuraja activităţile??

Cu ce încredere să ne mai adresăm dumneavoastră dacă după ce primiţi o sesizare cei vizaţi află de ea la câteva ore distanţă? Sau dacă membri de pe Codrii Iaşilor - cunoaştem, preţuim, păstrăm care au cerut ajutorul unor angajaţi de-ai dumneavoastră în teren au primit răspunsul, cităm "sunt băieţii buni ai Iaşului, s-a făcut reclamatie si s-a primit telefon de la conducerea noastră ca sa stam cuminţi ca sa nu fie probleme"?

Vă invităm să clarificaţi aceste aspecte, şi să arătaţi şi prin fapte că sunteţi oameni de cuvânt pentru care "respect" nu e doar o vorbă în vânt. Altfel, impresia va rămâne ca pe dumneavoastră vă deranjează mai mult accesul iubitorilor de natură în pădure decât al celor care distrug liniştea, flora şi fauna.

Menţionăm că am întâlnit şi pădurari dedicaţi care luptă cu acest flagel (jos pălăria!), precum am întâlnit şi practicanţi ai sporturilor offroad care au un cod etic şi încearcă să minimizeze impactul. Vom face o postare dedicată despre acest impact şi alte aspecte mai nuanţate”, se arată pe grupul Codrii Iasilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Principiul lui Peter şi sportul

Nicolae GRECU

Principiul lui Peter şi sportul

Cei care nu izbutesc să treacă trec graniţa dintre competenţă şi incompetenţă se consideră insultaţi de către cei care observă aceasta.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VII)

În ultimul foileton al acestei serii sunt analizate două „contribuţii“ recente ale unor autori români, marcate de manipularea de tip protocronist a unor documente de istorie medievală europeană.

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

pr. Constantin STURZU

Nu poţi fi misogin când vorbeşti despre mironosiţe

Ziua de mâine, a treia duminică a Paştilor, este consacrată femeilor mironosiţe (purtătoare de miruri la mormântul Domnului). Un bun prilej pentru a vorbi despre condiţia femeii în creştinism.

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Este morala creştină compatibilă cu etosul capitalismului?

Azi doresc să vă provoc la reflecţie, fără să mă implic impunând vreun punct de vedere personal care să mă înregimenteze într-o tabără pro sau contra. E un subiect incitant, argumentele variate ale apărătorilor şi acuzatorilor nefiind deloc futile în a decela un răspuns definitiv.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

WC spațial

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.