anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Director executiv de AJOFM dat pe mâna ANI pentru că şi-a iubit prea mult nevasta

GALERIE
Adrian Cîrlan, ajofm, vaslui
 • Adrian Cîrlan, ajofm, vaslui
- +

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat verificarea unor suspiciuni privind săvârşirea de infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie de către directorul executiv de la AJOFM Vaslui, Adrian Ioan Cîrlan, bănuit de faptul că ar fi facilitat angajarea soţiei într-un proiect european.

Agenţia Naţională de Integritate informează, vineri, că a sesizat organele judiciare competente pentru verificarea indiciilor privind săvârşirea de către Adrian Cîrlan, director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vaslui, a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, prevăzute de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, potrivit căruia "sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite […] folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii".

Potrivit sursei citate, în 30 august 2010, Adrian Cîrlan, în calitate de director executiv al AJOFM Vaslui, a semnat, în vederea asocierii, un Acord de parteneriat cu S.C. European Consulting S.R.L. (lider de parteneriat), S.C. Fed Consult S.R.L. şi Institutul European de Administraţie Publică (E.I.P.A.).

"Prin acest acord se stabileau responsabilităţile fiecărui partener implicat în implementarea Proiectului «Atingerea performanţelor de ocupare prin măsuri active», finanţat prin fonduri europene nerambursabile. Prin semnarea acestui acord, Cîrlan Adrian Ioan a beneficiat de date şi informaţii privind posibilitatea obţinerii de venituri suplimentare, ulterior, soţia acestuia fiind angajată în cadrul proiectului de către S.C. European Consulting S.R.L., fiind obţinute venituri salariale de 15.267 lei - ca urmare a activităţilor desfăşurate în cadrul proiectului", se arată în comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX.

ANI precizează că, prin faptul că a intrat în posesia unor informaţii din interiorul instituţiei publice unde acesta deţinea funcţia de director executiv, informaţii pe care le-a utilizat, ulterior, pentru obţinerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remuneraţie, au fost identificate premise în sensul inexistenţei unei selecţii pe criterii obiective.

Adrian Cîrlan a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.