Directori noi numiți în funcție la Iași într-o ședință presărată cu glume și ironii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

duminica, 24.10.2021

Directori noi numiți în funcție la Iași într-o ședință presărată cu glume și ironii

GALERIE
sedinta cj iasi
  • sedinta cj iasi
- +

Nerespectarea procedurilor administrative a făcut ca numărul proiectelor de hotărâre discutate şi aprobate ieri de consilierii judeţeni să fie de numai 32 din 51 propuse iniţial. Cu toate acestea, întrunirea condusă de vicele Romeo Olteanu a fost relaxată, presărată cu glume şi declaraţii ironice.

De la 51 de proiecte anunţate iniţial, în dimineaţa şedinţei lunare a consilierilor judeţeni mai rămăseseră doar 10 pe ordinea de zi. Explicaţia a fost simplă: membrii opoziţiei (PNL şi PMP) au „făcut legea“ în preziua întrunirii ple­nului CJ, când s-au reunit în comisiile de specialitate ca să discute proiectele de hotărâre. Marţi, au fost 14 consilieri din opoziţie şi doar 13 de la PSD-ALDE. Primul grup a contestat faptul că iniţiativele au fost prezentate abia luni, şi nu vinerea trecută, în ziua convocării şedinţei, astfel că le-au respins pe toate cele noi, aduse pe ultima sută de metri. Din acest motiv, şedinţa de ieri a început cu şapte proiecte, la care s-au adăugat alte trei legate de finanţele judeţului.

Cum era de aşteptat, mini-şedinţa a debutat cu discuţii argumentate pe tema procedurii administrative de întocmire şi prezentare a proiectelor de hotărâre. Odată învăţămintele trase, - cel puţin teoretic, pentru că majoritatea decide întotdeauna -, s-a trecut la votarea celor zece proiecte. La acestea s-au adăugat ulterior încă 14, care vizau în marea lor majoritate finanţarea unor proiecte culturale.

Apoi, cu toţii au fost de acord să fie convocată o şedinţă de îndată, pentru alte câteva propuneri de pe lista iniţială. Vicepreşedintele Romeo Oltea­nu, care a condus şedinţa în lipsa lui Maricel Popa (aflat la Tulcea, la reuniunea Comitetului de Monitorizare a POR 2014-2020), a încheiat şedinţa ordinară şi a deschis-o pe cea de îndată.

Opt proiecte s-au aflat pe această nouă ordine de zi. Printre ele, atribuirea a două funcţii de conducere pentru do­uă instituţii din subordinea Con­siliului Judeţean.

Ciprian Ovidiu Ciu­can a preluat funcţia de director executiv al Direcţiei Judeţene de Admi­nis­trare a Drumurilor şi Podurilor. Cum era de aşteptat, consilierii l-au asaltat cu întrebări privind calendarul interven­ţiilor pentru repararea porţiunilor de drum deteriorate, cum e celebrul de-acum DJ 282 Breazu-Horleşti-Larga Jijia-Movileni. Noul director a răspuns că acordul-cadru lasă firmelor angajate un termen de 60 de zile pentru fina­lizarea lucrărilor, inclusiv pentru cele de pe segmentul de drum menţionat. Termenul respectiv expiră odată cu luna iunie.

Şi noul manager al Ansamblului Fol­cloric al Judeţului Iaşi, Petre Şuşu, a primit binecuvântarea consilierilor. El s-a prezentat ca un mare pasionat al dansului şi a recunoscut că „cea mai mare dificultate pentru Ansamblul Folcloric profesionist al Judeţului Iaşi e percepţia oarecum greşită des­pre ceea ce înseamnă un ansamblu folcloric, percepţie care persistă atât la nivelul pasionaţilor de folclor, cât şi la nivelul publicului, dar justificată de faptul că de prea mult timp Iaşului i-a lipsit un ansamblu profesionist“.

Noul director al Aeroportului nu a avut nevoie de o învestitură oficială, dat fiind statutul regiei pe care o conduce. În schimb, Cătălin Bulgariu a trebuit să fie prezent pentru a susţine proiectul prin care consilierii au fost solicitaţi să aprobe suplimentarea bugetului Aero­portului. Ceea ce aceştia au şi făcut, dar nu înainte să-i trimită câteva săgeţi.

De exemplu, Romeo Vatră, liderul grupului liberal, a remarcat că una din destinaţiile suplimentului financiar este un proiect dezavuat chiar de preşedintele CJ la începutul acestui an, respectiv construirea unui garaj pentru utilaje ale aerogării. „Autofrezele pot să stea şi afară“, a amintit Vatră că a spus Popa în ianuarie. „Între timp, au răcit şi trebuie băgate înăuntru“, a glumit Oltea­nu în râsetele sălii.

La fel ca şi ceilalţi noi manageri, şi Bulgariu şi-a făcut o scurtă prezentare, promiţând că la şedinţa următoare a CJ va prezenta pla­nul de management al regiei şi va decide dacă va demisiona din Consiliul de Administraţie (în caz de aprobare) sau de la conducerea Aeroportului (în caz de respingere).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

Nicolae GRECU

Sportul, tărâm de rai pentru conspiraţionişti

„E dreptul meu să fac ce vreau cu organismul meu” este un leit motiv al declaraţiilor fotbaliştilor pe posturile TV, fără a pomeni vreunul de vieţile altora.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (IX)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (IX)

Povestea ajunge, în fine, la descrierea „tehnicăˮ a lotcii.

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

pr. Constantin STURZU

Împărţiţi, dar nedespărţiţi

În slujba logodnei, într-una dintre rugăciuni, ne adresăm lui Dumnezeu cu aceste cuvinte: "Care pe cele despărţite le aduni întru unire şi ai pus dragostea legătură neîntreruptă". Căderea primilor oameni, a protopărinţilor Adam şi Eva, a însemnat nu doar ruperea lor de Creator, ci şi dezbinarea acestora şi a urmaşilor lor. Prima crimă din istoria umanităţii a fost săvârşită asupra unui frate.

La plimbare pe axa culturală (3)

arh. Ionel OANCEA

La plimbare pe axa culturală (3)

Arhitectura, prin conţinutul simbolic, estetic, funcţional, este interpretată în cheie diferită de fiecare persoană în parte. Un exerciţiu simplu poate demonstra această realitate. 

pulspulspuls

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

Ciucă desemnatul de la Bucureşti şi relaţia cu Mihăiţă& Costel de la Iaşi

La trei zile după ce a dat cu artificii la Palat, şi asta după ce  nu a avut nicio reţinere să aprobe şi târgul de căciuli de la Hală, dar şi coada la moaşte la liber, auzim că Mihai Chirica a vorbit către presa centrală spunând pe un ton foarte doct şi sfătos că musai este nevoie de un lockdown total, cu închidere în casă mai ceva ca anul trecut. 

Caricatura zilei

Ciucă 2

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.