anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Directorii financiari din România nu sunt predispuşi la investiţii

Aşa arată un sondaj realizat de către compania Deloitte.

GALERIE
directori financiari
 • directori financiari
- +

Directorii financiari ai companiilor din România au ca priorităţi creşterea afacerilor şi scăderea cheltuielilor, fiind astfel mai dispuşi să restructureze business-ul decât să facă investiţii noi, potrivit unui sondaj realizat de Deloitte.

 

"Rezultatele acestei ediţii a studiului confirmă faptul că mediul financiar rămâne instabil. Acest lucru înseamnă că, în ciuda îmbunătăţirii indicatorilor macroeconomici, majoritatea directorilor financiari sunt în continuare rezervaţi. Trăim vremuri grele, iar rezultatele studiului confirmă acest lucru. Cu toate acestea, directorii financiari simt o îmbunătăţire a situaţiei de la ultimele două ediţii ale studiului (...). Cred ca directorii financiari din România vor avea misiunea dificilă de a găsi un echilibru între presiunile legate de profitabilitatea afacerii, pe de o parte, şi în investiţii în dezvoltarea afacerii prin inovaţie, pe pieţe noi şi îmbunătăţiri tehnologice şi oameni, pe de altă parte", a declarat Ahmed Hassan, country managing partner Deloitte România. Prioritatea numărul unu pentru majoritatea respondenţilor este creşterea afacerii atât pe pieţele actuale, cât şi pe pieţe noi, urmată de scăderea cheltuielilor. O altă prioritate pentru directorii financiari activi pe piaţa românească este remodelarea afacerii şi restructurarea. Conform studiului Deloitte, gradul de optimism a crescut în ultima perioadă datorită indicatorilor macroeconomici la nivel european. Aproximativ 93% dintre respondenţi se aşteaptă ca economia românească să crească în 2014. "Creşterea puternică a PIB în 2013 datorită rezultatelor peste aşteptări a industriei şi agriculturii are la bază cererea mare la export, de aceea este încă prematur să anticipăm o tendinţă de creştere câtă vreme presiunea fiscală mare mai poate afecta încrederea mediului de afaceri. De asemenea, pe termen lung, reticenţa în a face noi investiţii ar putea afecta serios creşterea PIB, dacă Guvernul nu vine cu măsuri concrete care să sprijine investiţiile", arată Deloitte. Aproape 60% dintre directorii financiari intervievaţi continuă să creadă că împrumuturile sunt greu de obţinut, iar opinia generală este că dobânzile la credite ar urma să scadă în România, în următorul an. Şi, dacă în urmă cu şase luni, directorii financiari din România se numărau printre cei mai pesimişti din regiune cu privire la costul chiriilor, de această dată se numără printre cei mai optimişti. A 5-a ediţie a Deloitte Central Europe CFO Survey reflectă opinia a aproximativ 600 de directori financiari din Albania şi Kosovo, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Slovenia.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.