Directorii spitalelor ieşene aşteaptă controalele la secţiile ATI
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Directorii spitalelor ieşene aşteaptă controalele la secţiile ATI

GALERIE
sectie ATI
  • sectie ATI
- +

Managerii spitalelor din Iaşi care au secţii de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) aşteaptă controlul anunţat la finalul şedinţei de urgenţă care a avut loc zilele trecute la Guvern, în urma tragediei de sâmbătă seară de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, însă nu ştiu exact în ce va consta. Tragedii precum cea de la Piatra Neamţ se pot repeta şi în alte spitale având în vedere că, mai ales în perioada pandemiei, aparatura medicală din aceste secţii este folosită la capacitate maximă. 

La Spitalul de Recuperare din Iaşi, în momentul de faţă, secţia ATI este destinată cazurilor grave de pacienţi COVID, cele cinci paturi fiind ocupate constant de astfel de bolnavi. Ec. Carmen Cumpăt, managerul unităţii medicale spune că secţia ATI a fost dată în folosinţă în anul 2017 şi că are autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), precum şi o autorizaţie temporară de la Direcţia de Sănătate Publică.

"Inclusiv staţia de oxigen are reviziile făcute la zi, nu ar trebui să fie probleme în urma controlului, este un sector nou acolo. Când am transformat secţia ATI pentru pacienţii COVID am fost lăsaţi să ne organizăm cum considerăm că este în regulă şi am luat personal medical şi din Clinica de Ortopedie pentru că activitatea a fost redusă acolo. Spunem noi că suntem un caz fericit faţă de alte secţii, avem patru medici ATI angajaţi şi încă un medic detaşat de la Institutul Regional de Oncologie, a fost aprobată şi o linie de gardă temporară. Aşadar, acum avem personal medical şi pregătim prin rotaţie şi alt personal", a explicat ec. Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare.

Managerul Spitalului de Copii "Sf. Maria" a precizat că, în momentul actual, partea de spital care este reabilitată este conform ultimelor standarde ale ISU, existând sistem de ventilaţie, sisteme de alertă în caz de incediu, însă activitatea medicală încă nu a fost mutată în acea zonă. "Era bine dacă reuşeam să fim mutaţi în partea reabilitată a spitalului, pentru că acolo există tot ce trebuie, sperăm ca în două-trei săptămâni să ne putem muta", a precizat ec. Corneliu Mihai.

La Spitalul de Neurochirurgie, managerul spune că aparatura medicală din secţia ATI este verificată periodic, iar secţia a fost modernizată la începutul acestui an. "În spital există un sistem de senzori de fum în total spitalul care este funcţional, avem inclusiv aviz ISU de doi ani de zile. De asemenea, avem centură de apă în jurul spitalului, hidranţii sunt funcţionali, iar periodic se face trainingul personalului. Aparatura este într-adevăr foarte folosită în această perioadă, dar este verificată periodic de firmele de service, nu folosim niciun aparat care nu este conform", a precizat dr. Lucian Eva.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.