Directorul Aeroportului este cel mai sărac angajat al CJ Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Directorul Aeroportului este cel mai sărac angajat al CJ Iaşi

GALERIE
Marius Bodea, director Aeroport
  • Marius Bodea, director Aeroport
- +

În anul 2012, Marius Bodea ca membru în consiliul de administraţie de la Termoservice a încasat 7.776 lei.

 

Directorul Aeroportului este cel mai sărac angajat al Consiliului Judeţean. Majoritatea rubricilor noii sale declaraţii de avere au rămas goale, Marius Bodea neavând de raportat mai nimic. Conform declaraţiei, Bodea nu deţine nicio suprafaţă de teren şi nici vreo locuinţă, fiind doar proprietarul unui autoturism Volskswagen, fabricat în 2005. Un alt autoturism, un Volvo S 80 a fost vândut de Bodea contra sumei de 7.800 euro. „Nu am avut niciodată un imobil al meu. Nu ascund că am intenţia să contractez un credit în acest sens, dar deocamdată stau în casa părinţilor. În privinţa maşinii, cred că este a zecea maşină pe care o am. În general, cumpăr maşini rulate, iar după un an-doi, le vând. E o mai veche pasiune de-a mea”, a precizat Bodea.
La capitolul datorii, Bodea a declarat trei descoperiri de cont, în valoare totală de 33.690 lei şi 5.000 de euro, contractate în perioada 2006-2010. Acestea nu apar însă în precedentele declaraţii de avere. „A fost o greşeală a mea. Nu am considerat că descoperirea de cont are statut de credit, pentru că este vorba de bani pe care azi îi accesez, mâine îi pun la loc. Sumele reprezintă limita maximă pe care o pot accesa, dar nu am cheltuit efectiv banii ăştia. M-am informat mai clar, iar când am aflat că şi aceste sume sunt considerate ca datorii, le-am declarat”, a explicat Bodea inadvertenţa. Faţă de 2011, veniturile directorului Aeroportului au crescut uşor. Dacă acum doi ani, Bodea a încasat 48.995 lei, în 2012, veniturile sale au crescut la 49.414 lei. În acelaşi timp, acesta şi-a înmulţit sursele de venit. În 2012, Bodea a încasat bani din 15 surse diferite. Grosul banilor a provenit din salariul de director al Aeroportului şi din calitatea de membru în consiliile de administraţie ale Termoservice (7.776 lei) şi Autorităţii Aeronautice Civile (5.163 lei). Sume cuprinse între 59 şi 1.640 lei au fost încasate în baza unor convenţii civile. „Am calitatea de evaluator autorizat a persoanelor care urmează cursuri de calificare. Este vorba de bani pe care i-am încasat ca membru al comisiilor de examinare de la diverse instituţii sau firme care organizează astfel de cursuri”, a explicat Bodea.
 
Directorul operaţional al Aeroportului, Alexandru Anghel nu şi-a schimbat mult declaraţia de avere faţă de cea precedentă. Anghel deţine un teren de 930 mp, un apartament şi o casă de vacanţă. La depozitele bancare echivalente cu 27.000 lei, Anghel a adăugat anul trecut încă unul, în valoare de 32.000 lei. Împreună cu soţia şi luând în calcul şi alocaţiile celor doi copii, Anghel a avut anul trecut venituri de 97.400 lei.
 
De departe, cele mai mari venituri din cadrul administraţiei judeţene sunt cele ale şefilor ApaVital. Directorul general al societăţii, Ion Toma a avut anul trecut venituri de 125.413 lei, adică aproximativ 10.400 lei lunar. Conform precizărilor lui Toma, suma include salariul, sporurile şi bonusurile de care beneficiază. Spre comparaţie, preşedintele Traian Băsescu declara anul trecut ca venituri încasate în 2011 suma de 70.734 lei ca indemnizaţie, la care se adaugau 3.278 euro şi 1.208 dolari ca indemnizaţii de deplasare. În 2011, Ion Toma a câştigat la jumătate faţă de 2012, respectiv 52.700 lei. La acea dată, era în vigoare ordonanţa de urgenţă emisă de guvernul Boc prin care salariile directorilor regiilor sau societăţilor de stat erau plafonate la nivelul salariului unui secretar de stat. „Acum, cu ordonanţa referitoare la guvernanţa corporatistă în unităţile de stat, limitarea nu mai există. Se poate spune că este o leafă mare, dar directorul ApaNova Bucureşti are salariul mai mare ca al meu şi de departe mai mare chiar decât al primarului general al capitalei. Putem vorbi de responsabilităţi, de banii pe care îi atragem din fondurile europene sau de orice alt criteriu de performanţă. Se ştie, zic eu, că nu fac prostii. Până la urmă, dacă omul nu este plătit bine, fuge în privat. Aşa s-a pus problema la noi şi aşa cred că este corect”, a spus Toma. La veniturile acestuia se adaugă cele ale soţiei, care a câştigat anul trecut 63.200 lei. Faţă de declaraţia de avere depusă anul trecut, Ion Toma a înregistrat o creştere a valorii depozitelor bancare deţinute cu 85.700 lei. Astfel, managerul ApaVital deţine acum în conturi aproape o jumătate de milion de lei.
 
La rândul său, directorul tehnic al ApaVital, Mihai Doruş, a încasat anul trecut 123.584 lei, faţă de 116.328 lei în 2011. „Nu beneficiez de prime, tichete de masă sau altceva. Suma reprezintă salariul, şi atât. Nu ştiu dacă este o sumă mare. Mi se pare echitabilă, date fiind atribuţiile şi responsabilităţile pe care le am”, a spus Doruş.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Dezmembrări rovere Marte

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.