anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Directorul Aeroportului este cel mai sărac angajat al CJ Iaşi

GALERIE
Marius Bodea, director Aeroport
 • Marius Bodea, director Aeroport
- +

În anul 2012, Marius Bodea ca membru în consiliul de administraţie de la Termoservice a încasat 7.776 lei.

 

Directorul Aeroportului este cel mai sărac angajat al Consiliului Judeţean. Majoritatea rubricilor noii sale declaraţii de avere au rămas goale, Marius Bodea neavând de raportat mai nimic. Conform declaraţiei, Bodea nu deţine nicio suprafaţă de teren şi nici vreo locuinţă, fiind doar proprietarul unui autoturism Volskswagen, fabricat în 2005. Un alt autoturism, un Volvo S 80 a fost vândut de Bodea contra sumei de 7.800 euro. „Nu am avut niciodată un imobil al meu. Nu ascund că am intenţia să contractez un credit în acest sens, dar deocamdată stau în casa părinţilor. În privinţa maşinii, cred că este a zecea maşină pe care o am. În general, cumpăr maşini rulate, iar după un an-doi, le vând. E o mai veche pasiune de-a mea”, a precizat Bodea.
La capitolul datorii, Bodea a declarat trei descoperiri de cont, în valoare totală de 33.690 lei şi 5.000 de euro, contractate în perioada 2006-2010. Acestea nu apar însă în precedentele declaraţii de avere. „A fost o greşeală a mea. Nu am considerat că descoperirea de cont are statut de credit, pentru că este vorba de bani pe care azi îi accesez, mâine îi pun la loc. Sumele reprezintă limita maximă pe care o pot accesa, dar nu am cheltuit efectiv banii ăştia. M-am informat mai clar, iar când am aflat că şi aceste sume sunt considerate ca datorii, le-am declarat”, a explicat Bodea inadvertenţa. Faţă de 2011, veniturile directorului Aeroportului au crescut uşor. Dacă acum doi ani, Bodea a încasat 48.995 lei, în 2012, veniturile sale au crescut la 49.414 lei. În acelaşi timp, acesta şi-a înmulţit sursele de venit. În 2012, Bodea a încasat bani din 15 surse diferite. Grosul banilor a provenit din salariul de director al Aeroportului şi din calitatea de membru în consiliile de administraţie ale Termoservice (7.776 lei) şi Autorităţii Aeronautice Civile (5.163 lei). Sume cuprinse între 59 şi 1.640 lei au fost încasate în baza unor convenţii civile. „Am calitatea de evaluator autorizat a persoanelor care urmează cursuri de calificare. Este vorba de bani pe care i-am încasat ca membru al comisiilor de examinare de la diverse instituţii sau firme care organizează astfel de cursuri”, a explicat Bodea.
 
Directorul operaţional al Aeroportului, Alexandru Anghel nu şi-a schimbat mult declaraţia de avere faţă de cea precedentă. Anghel deţine un teren de 930 mp, un apartament şi o casă de vacanţă. La depozitele bancare echivalente cu 27.000 lei, Anghel a adăugat anul trecut încă unul, în valoare de 32.000 lei. Împreună cu soţia şi luând în calcul şi alocaţiile celor doi copii, Anghel a avut anul trecut venituri de 97.400 lei.
 
De departe, cele mai mari venituri din cadrul administraţiei judeţene sunt cele ale şefilor ApaVital. Directorul general al societăţii, Ion Toma a avut anul trecut venituri de 125.413 lei, adică aproximativ 10.400 lei lunar. Conform precizărilor lui Toma, suma include salariul, sporurile şi bonusurile de care beneficiază. Spre comparaţie, preşedintele Traian Băsescu declara anul trecut ca venituri încasate în 2011 suma de 70.734 lei ca indemnizaţie, la care se adaugau 3.278 euro şi 1.208 dolari ca indemnizaţii de deplasare. În 2011, Ion Toma a câştigat la jumătate faţă de 2012, respectiv 52.700 lei. La acea dată, era în vigoare ordonanţa de urgenţă emisă de guvernul Boc prin care salariile directorilor regiilor sau societăţilor de stat erau plafonate la nivelul salariului unui secretar de stat. „Acum, cu ordonanţa referitoare la guvernanţa corporatistă în unităţile de stat, limitarea nu mai există. Se poate spune că este o leafă mare, dar directorul ApaNova Bucureşti are salariul mai mare ca al meu şi de departe mai mare chiar decât al primarului general al capitalei. Putem vorbi de responsabilităţi, de banii pe care îi atragem din fondurile europene sau de orice alt criteriu de performanţă. Se ştie, zic eu, că nu fac prostii. Până la urmă, dacă omul nu este plătit bine, fuge în privat. Aşa s-a pus problema la noi şi aşa cred că este corect”, a spus Toma. La veniturile acestuia se adaugă cele ale soţiei, care a câştigat anul trecut 63.200 lei. Faţă de declaraţia de avere depusă anul trecut, Ion Toma a înregistrat o creştere a valorii depozitelor bancare deţinute cu 85.700 lei. Astfel, managerul ApaVital deţine acum în conturi aproape o jumătate de milion de lei.
 
La rândul său, directorul tehnic al ApaVital, Mihai Doruş, a încasat anul trecut 123.584 lei, faţă de 116.328 lei în 2011. „Nu beneficiez de prime, tichete de masă sau altceva. Suma reprezintă salariul, şi atât. Nu ştiu dacă este o sumă mare. Mi se pare echitabilă, date fiind atribuţiile şi responsabilităţile pe care le am”, a spus Doruş.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Mihai CHIPER

Când salariile o iau înaintea autostrăzilor

Cum să interpretăm anomalia statistică de la Iaşi?

opinii

Autorul (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Autorul (III)

Autorul e, înainte de orice, o enigmă culturală şi, nu în ultimul rând, una istorică. Romanţând biografia unui personaj canonic (de talia lui James), te confrunţi, volens-nolens, cu restricţii în perimetrul imaginativ. Oricâtă flexibilitate de construcţie ar oferi literatura, istoria (necesara raportare la factualitate) restrânge, auster, „deschiderile” potenţiale ale tabloului epic.

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

George ŢURCĂNAŞU

RPL 2021: Despre involuţia marilor oraşe şi despre câteva erori vizibile de înregistrare

Avem datele (încă provizorii!) de la RPL2021 defalcate pe UAT-uri locale (comune, oraşe şi municipii). Vă propun să aruncăm o privire asupra acestora.

Creierul tăcut

Bogdan ILIESCU

Creierul tăcut

„The great events of the world take place in the brain.”/ „Marile evenimente ale lumii au loc în creier.” -  Oscar Wilde

pulspulspuls

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Cum a ajuns iar Iaşul exemplu negativ la spor electoral? Ghici cine-s protagoniştii? Aţi ghicit!

Am auzit şi noi de la alţii mai informaţi din zona arcului guvernamental că se tot vorbeşte prin conducerile partidelor, din ce în ce mai insistent de ceva vreme, de o comasare a alegerilor care vor avea loc anul viitor. 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.