Directorul artistic al Teatrului „Luceafărul“ îşi dispută premiul UNITER cu doi bucureşteni
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Directorul artistic al Teatrului „Luceafărul“ îşi dispută premiul UNITER cu doi bucureşteni

GALERIE
Oltita Cintec
  • Oltita Cintec
- +

Oltiţa Cîntec este singurul ieşean nominalizat în acest an la premiile UNITER.

Oltiţa Cîntec, directorul artistic al „Luceafărului“, îşi dispută premiul UNITER pentru critică teatrală cu doi colegi apreciaţi din Bucureşti. La premiul care va fi înmânat luni seara, pe scena Sălii Mari a Naţionalului ieşean, în cadrul Galei UNITER, au mai fost no­minalizaţi Cristina Rusiecki şi Octavian Saiu. „O nominalizare la Premiul UNITER pentru critică teatrală e, în pri­mul rând, bucuria că breasla e cu ochii pe tine, apoi satisfacţia că apreciază ceea ce faci, că exişti şi contezi profesional. Distincţiile acestea sunt râv­nite de toată lumea. Mă «bat» cu doi co­legi redutabili, a căror companie mă onorează şi... îngrijorează. La fel ca ei, sper şi eu!  Şansele sunt egale, dar «ce­va» va face diferenţa. Baftă tutu­ror!“, a comentat Oltiţa Cîntec. Decizia stabilirii câştigătorului îi aparţine celui de-al doilea juriu UNITER, format din criticii de teatru Florica Ichim şi Ludmila Patlanjoglu, regizoarea Sanda Manu, scenografa Viorica Petrovici şi actorul Adi Carauleanu, director artistic al Teatrului „Vasile Alecsandri“. Oltiţa Cîntec este singurul ieşean nominalizat în acest an la premiile UNITER, privilegiu pe care l-a mai avut în 2005. Atunci, a fost nominalizată la premiul acordat pentru critică teatrală, alături de Alice Georgescu şi Doina Papp. Oltiţa Cîntec este doctor în teatrologie cu o teză despre noile forme de teatralitate, membră a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru AICT- secţia Română (al cărei secretar general este din 2009), membră a Uniunii Scriitorilor şi profesor asociat la Universitatea de Arte „George Enescu“. Este autoarea a zece cărţi de istorie şi analiză teatrală, antologii, unele premiate de breaslă. De asemenea, a semnat peste 1000 de articole şi studii de specialitate, publicate în periodice din ţară şi străinătate, precum Critical Stages, Philologica Jassyensia, Teatrul Azi, Observator cultural, Suplimentul de cultură, Adevărul literar şi artistic sau Rampa. În cadrul Galei UNITER, programată luni, începând cu ora 21, doi ieşeni vor fi cu certitudine premiaţi pentru întreaga activitate: scenografa Axenti Marfa şi teatrologul Constantin Paiu.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.