Directorul de nota 3. În patru ani a stat în concediu medical 825 de zile!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Directorul de nota 3. În patru ani a stat în concediu medical 825 de zile!

Directorul Sistemului de Gospodărire a apelor IaşI din cadrul ABA Prut- Bârlad a candidat singur pentru funcţia de director general şi a picat examenul.

GALERIE
Trofin ABA1
  • Trofin ABA1
- +

La concursul care a avut loc pe 26 iunie la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad din Iaşi, pentru postul de director general al instituţiei, singurul candidat a obţinut un punctaj extrem de mic. 

Acesta a fost respins cu 33,66 de puncte din maximul de 100. Acest lucru înseamnă nota trei din 10. Trofin Nicolae, cel care a candidat la şefia ABA Prut – Bârlad poate depune contestaţie la sediul din Bucureşti, astăzi fiind ultima zi, urmând ca mâine să afle rezultatul final, în jurul orei 13. Examenul a constat într-o probă scrisă şi un interviu. Pentru ca să fie admis, un candidat trebuie să obţină o medie de peste 70 de puncte la cele două probe. Candidatul Trofin este în prezent directorul Sistemului  de Gospodărire a apelor IaşI din cadrul ABA Prut- Bârlad şi are un trecut controversat. Anul trecut, acesta a fost concediat deoarece între 2012 şI 2016 a însumat doi ani de concediu medical, aducând aproape 100 de certificate medicale la serviciu.
 
După concediere, acesta a dat în judecată instituţia pentru abuz, iar în urma câştigului din instanţă în luna februarie, acesta a revenit în funcţie. Deşi a cerut instituţiei despăgubiri egale cu salariile majorate şi actualizate, începând cu data desfacerii contractului de muncă, instanţa i-a respins cererea. În decizia de desfacere a contractului de muncă se precizează că „din anul 2012 până în 2016, v-aţi aflat în incapacitate temporară de muncă un număr de 825 de zile lucrătoare, aţi prezentat un număr de 93 certificate de concediu medical şi nu aţi respectat niciodată obligaţia prevăzută de Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 60/2006”, adică anunţarea angajatorului cu privire la apariţia incapacităţii temporare de muncă. Mai exact, directorul de la Gospodărirea Apelor, în doi din cei patru ani (2012-2016) s-a aflat permanent bolnav, luându-şi, conform legii, câte 90 de zile de concediu medical, urmate de concediu de odihnă, apoi iar medical şi tot aşa.
 
În urbea noastră, Trofin este cunoscut ca activ în sălile de judecată, deoarece a avut mai multe procese intentate diferitelor instituţii şi persoane. Trei dintre procese au fost intentate de-a lungul timpului chiar instituţiei unde lucrează, pentru reangajare şi pus pe funcţie, pentru salarii şi drepturi băneşti restante şi pentru o cercetare disciplinară din 2015. Acesta a mai dat în judecată şi Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Inspecţia Judiciară, nemulţumit fiind de conduita unor judecători din dosarele sale. În prezent, director la ABA Prut- Bârlad este Ion Păvăleanu, fost şef al Sistemului de Gospodărire al Ape­lor Neamţ. Acesta a fost numit în funcţie în noiembrie 2017, în locul lui Petru Avram. Se pare că acesta nu doreşte să mai rămâne pe fotoliul de director general, deoarece nu s-a înscris la concursul organizat de Apele Române. Totuşi, dacă după contestaţie singurul candidat rămâne respins, Păvăleanu va ţine în continuare frâiele instituţiei, până la organizarea unui alt concurs. 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.