anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.09.2020

Directorul de nota 3. În patru ani a stat în concediu medical 825 de zile!

Directorul Sistemului de Gospodărire a apelor IaşI din cadrul ABA Prut- Bârlad a candidat singur pentru funcţia de director general şi a picat examenul.

GALERIE
Trofin ABA1
  • Trofin ABA1
- +

La concursul care a avut loc pe 26 iunie la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad din Iaşi, pentru postul de director general al instituţiei, singurul candidat a obţinut un punctaj extrem de mic. 

Acesta a fost respins cu 33,66 de puncte din maximul de 100. Acest lucru înseamnă nota trei din 10. Trofin Nicolae, cel care a candidat la şefia ABA Prut – Bârlad poate depune contestaţie la sediul din Bucureşti, astăzi fiind ultima zi, urmând ca mâine să afle rezultatul final, în jurul orei 13. Examenul a constat într-o probă scrisă şi un interviu. Pentru ca să fie admis, un candidat trebuie să obţină o medie de peste 70 de puncte la cele două probe. Candidatul Trofin este în prezent directorul Sistemului  de Gospodărire a apelor IaşI din cadrul ABA Prut- Bârlad şi are un trecut controversat. Anul trecut, acesta a fost concediat deoarece între 2012 şI 2016 a însumat doi ani de concediu medical, aducând aproape 100 de certificate medicale la serviciu.
 
După concediere, acesta a dat în judecată instituţia pentru abuz, iar în urma câştigului din instanţă în luna februarie, acesta a revenit în funcţie. Deşi a cerut instituţiei despăgubiri egale cu salariile majorate şi actualizate, începând cu data desfacerii contractului de muncă, instanţa i-a respins cererea. În decizia de desfacere a contractului de muncă se precizează că „din anul 2012 până în 2016, v-aţi aflat în incapacitate temporară de muncă un număr de 825 de zile lucrătoare, aţi prezentat un număr de 93 certificate de concediu medical şi nu aţi respectat niciodată obligaţia prevăzută de Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 60/2006”, adică anunţarea angajatorului cu privire la apariţia incapacităţii temporare de muncă. Mai exact, directorul de la Gospodărirea Apelor, în doi din cei patru ani (2012-2016) s-a aflat permanent bolnav, luându-şi, conform legii, câte 90 de zile de concediu medical, urmate de concediu de odihnă, apoi iar medical şi tot aşa.
 
În urbea noastră, Trofin este cunoscut ca activ în sălile de judecată, deoarece a avut mai multe procese intentate diferitelor instituţii şi persoane. Trei dintre procese au fost intentate de-a lungul timpului chiar instituţiei unde lucrează, pentru reangajare şi pus pe funcţie, pentru salarii şi drepturi băneşti restante şi pentru o cercetare disciplinară din 2015. Acesta a mai dat în judecată şi Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Inspecţia Judiciară, nemulţumit fiind de conduita unor judecători din dosarele sale. În prezent, director la ABA Prut- Bârlad este Ion Păvăleanu, fost şef al Sistemului de Gospodărire al Ape­lor Neamţ. Acesta a fost numit în funcţie în noiembrie 2017, în locul lui Petru Avram. Se pare că acesta nu doreşte să mai rămâne pe fotoliul de director general, deoarece nu s-a înscris la concursul organizat de Apele Române. Totuşi, dacă după contestaţie singurul candidat rămâne respins, Păvăleanu va ţine în continuare frâiele instituţiei, până la organizarea unui alt concurs. 
 
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.