anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Directorul Filarmonicii, sancţionat pentru contracte încheiate cu fostul jurist

GALERIE
bujor
 • bujor
- +

Bujor Prelipcean a fost acuzat că a plătit juristul instituţiei şi după ce acesta a renunţat la funcţie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi au dispus, zilele trecute, să aplice o amendă administrativă de 500 de lei directorului Fi­lar­monicii Iaşi, Bujor Prelipcean. Acesta a fost acuzat de conflict de in­terese după ce, aşa cum „Ziarul de Iaşi“ a anunţat într-una dintre ediţiile precedente, a încheiat contracte cu fos­tul jurist al instituţiei. În acelaşi dosar a fost sancţionat, cu 1.000 de lei, şi consilierul juridic de la Filarmonică, Dumitru Popa, acuzat de instigare la conflict de interese. Procurorii au apli­cat amenzile administrative după ce au constatat că „deşi fapta expusă în­truneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, se apreciază că nu are gradul de pericol social al unei infracţiuni“.
Acuzaţia de conflict de interese ce i-a fost imputată lui Bujor Prelip­cean ar avea la bază contractele de asisten­ţă juridică încheiate cu actualul consilier juridic al Filarmonicii, Dumi­tru Popa. Acesta este, de altfel, şi pur­tă­tor de cuvânt al instituţiei. În anul 2011, Popa a demisionat din funcţia de con­silier juridic de la Filarmonică urma­re a intrării în Baroul Iaşi. Cu toate aces­tea, juristul ar fi încheiat mai multe contracte de asistenţă juridică cu fostul său în angajator, primind aceeaşi retribuţie însă având şi posibilitatea de a-şi exercita funcţia de avocat. Pro­curorii au reţinut că, potrivit legii, funcţionarii publici care au încheiat raporturile contractuale cu o insti­tu­ţie de stat nu au dreptul de a încasa bani de la respectiva entitate în astfel de situaţii. În faţa procurorilor, Bujor Pre­lipcean a precizat că „i s-a pare lo­gic să păstreze o continuitate“, acesta fiind motivul pentru care a în­che­iat contracte cu Popa chiar şi după ce acesta şi-a dat demisia din funcţia de consilier juridic. Infracţiunea ar fi a­vut loc în perioada 2011 - august 2012. Ulterior, în noiembrie 2012, Du­mitru Popa s-a suspendat din Barou şi s-a întors ca jurist la Filarmonică. Bujor Prelipcean nu a răspuns ieri la telefon pentru a oferi un punct de vedere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.