Dirigenţie de şantier plătită cu un milion de lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.06.2021

Dirigenţie de şantier plătită cu un milion de lei

GALERIE
dirijinte santier
  • dirijinte santier
- +

Primăria pune la bătaie aproape un milion de lei pentru firmele care vor să monitorizeze lucrările la noile şantiere europene. Contractul face referire la trei dintre cele cinci tronsoane de cale de rulare a tramvaielor care vor intra în reabilitare până la sfârşitul acestui an: Cinci Drumuri – str. Pădurii – str. Nicoriţă, Piaţa Podu Roş – intersecţie bld. Primăverii şi bld. Virgil Săhleanu – intersecţie cu bld. Metalurgiei – Rond Ţuţora. 

„Durata estimată de execuţie a obiectivului de investiţii pntru care se asigură supervizarea lucrărilor (dirigenţie de şantier) este de 28 luni, cu menţiunea că supervizarea lucrărilor se va realiza pe toată durata de execuţie a lucrărilor fără suplimentarea valorilor contractului, inclusiv pe perioada de notificare a defectelor”, se precizează în caietul de sarcini. Dirigintele de şantier îşi va desfăşura activitatea ca reprezentant al Primăriei în relaţiile cu constructorul, furnizorii şi prestatorii de servicii în derularea contractului de lucrări.

Monitorizarea realizată de diriginte reprezintă garanţia necesară municipalităţii că firmele contractate pentru execuţie îşi respectă toate responsabilităţile asumate prin contract. La rândul lui, dirigintele de şantier este monitorizat de către echipa de proiect a Primăriei. Lucrările la cele trei tronsoane de linii de tramvai, precum şi la tronsoanele Iaşi – Dancu şi intersecţie Bucşinescu – Calea Chişinăului, vor fi executate de către asocierea Conest – Mari Vila, singurul ofertant în cadrul a trei licitaţii distincte. În total, valoarea lucrărilor trece de 120 milioane lei, banii fiind asiguraţi din fonduri europene.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Italia sau Finlanda?

Nicolae GRECU

Italia sau Finlanda?

Ce cale se va alege pentru naţionala României în urma Euro2020?

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (2)

Autorul serialului rememorează în continuare cu emoţie şi descrie amănunţit primele lecţii de pe parcursul iniţierii sale în umila sectă a pescuitorilor cu undiţa de la Dunăre.

Îndemnuri de la Maica Siluana

pr. Constantin STURZU

Îndemnuri de la Maica Siluana

Tot cu gândul la Maica Siluana (1944-2021). Şi la ceea ce ne-a învăţat. Nu atât din cărţi, cât din cele trăite, experiate. Deschid un volum al său care-mi este foarte aproape de inimă: "Uimiri, rostiri, pecetluiri". Cuprinde o sută de "capete de învăţătură", de folos celui ce caută ieşirea din starea de păcat şi intrarea în bucuria lui Dumnezeu. Împărtăşesc cu voi câteva sclipiri din îndemnurile şi încredinţările sale.

Perspectivă inversă

arh. Ionel OANCEA

Perspectivă inversă

O dată cu realizarea primului plan urbanistic general al Iaşului în anii 1996-1998, managerul de atunci al proiectului a propus informatizarea regulamentelor de urbanism aferente zonelor funcţionale şi situaţiei juridice ale terenurilor astfel încât acestea să poată fi extrase automat la întocmirea certificatelor de urbanism. 

pulspulspuls

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Ce are firma de lactate a soacrei cu relaţiile de biznis ale lui dom’ premare? Ehe: are, şi încă foarte multe...

Dacă tot auzim că unii cetitori se plictisesc în casă de la atâta ploaie pe afară, am zic că numai bine pe azi să vă servim la lectură ceva fain, uşurel, fără colesterol şi, evident, cu multă coenzima Q10, ca să meargă şi chircit la birou, dar şi lăfăit în fotoliu. 

Caricatura zilei

Asta zebră!

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.