anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Discursul lui Iohannis, ”tradus” de Emilia Șercan: victima trebuie să aibă răbdare, infractorii pot sta liniştiţi, justiţia nu e cazul să se grăbească

GALERIE
iohannis, emilia sercan
 • iohannis, emilia sercan
- +

Jurnalista Emilia Şercan a transmis, miercuri, că reacţia preşedintelui Klaus Iohannis când a fost întrebat despre acţiunea de kompromat la adresa sa "e mai scandaloasă şi îngrijorătoare decât pare la prima vedere".

În opinia jurnalistei care a dezvăluit plagiatul premierului Nicoale Ciucă, mesajul pe care îl transmite Iohannis de la nivelul celei mai înalte funcţii în acest stat este:

(1) victima trebuie să aibă răbdare;

(2) infractorii pot sta liniştiţi;

(3) justiţia nu e cazul să se grăbească.

Iată declaraţia preşedintelui dată la întrebarea lui Dan-Alexandru Duca, redactor-şef la Libertatea: "Câteodată durează luni sau ani până când, într-o speţă, avem claritatea şi toate răspunsurile, însă trebuie să avem răbdare ca autorităţile competente să-şi facă treaba, dacă cineva a greşit mie mi se pare absolut corect să fie tras la răspundere şi să plătească".

Emilia Şercan a argumentat cu "exemple clare" de ce declaraţia preşedintelui acestei ţări "este revoltătoare pentru orice victimă, cu atât mai mult pentru o victimă a autorităţilor, a Sistemului".

Jurnalista a explicat că nu poate să aibă răbdare în următoarele circumstanţe:

1. Ancheta în cazul meu a început efectiv abia după data de 4 aprilie 2022, când am denunţat cazul de kompromat orchestrat de autorităţile statului român. Până atunci dosarul a fost plimbat între poliţie şi parchete.

2. Infracţiunile s-au produs electronic, iar rapiditatea cu care sunt colectate probele fac diferenţa. În acest caz, nici acum nu s-au cerut probe esenţiale şi nu s-au făcut demersuri esenţiale care să ducă la identificarea celui care a scurs proba din Poliţia Română.

3. Doi mahări din Poliţia Română au primit proba scursă pe site-ul unui infractor condamnat definitiv şi irevocabil la 12, respectiv 23 de minute după ce eu i-am dat-o unei subcomisare de la Serviciul de Investigaţii Criminale, iar de la unul dintre cei doi a ajuns la alţi 5 mahări. După patru ore proba era publicată pe site-ul infractorului pe care statul român nu îl deranjează, deşi e condamnat definitiv şi irevocabil.

4. Deşi un mahăr din Poliţia Română a declarat în faţa procurorului că a trimis poza către alţi 5 mahări, procurorul NU s-a obosit să îl întrebe numele acestora pentru a-i identifica exact după nume şi prenume. Deşi am cerut identificarea acestora de două luni, procurorul nu a făcut-o încă, pentru că trebuie să avem răbdare potrivit preşedintelui ţării, nu?

5. Procurorul nu a cerut percheziţionarea telefoanelor celor 7 mahări, dar a cerut percheziţionarea telefonului meu!

"Astea sunt, pe fooooarte scurt, circumstanţele în care preşedintele ţării îmi transmite mie să am răbdare, justiţie că nu e cazul să se grăbească, nu că justiţia se grăbea cumva, iar infractorilor să stea liniştiţi! Dacă mizează cineva că voi tăcea din gură, ei bine, domnilor, vă înşelaţi!", a conchis Emilia Şercan.

Sursa: epochtimes

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

Concediu la secret pentru famiglia premarelui

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul şi-a luat famiglia şi a şters-o în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.