anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Discuţiile dintre Deutsche Bank şi Commerzbank referitoare la fuziune au eşuat

GALERIE
Deutsche Bank şi Commerzbank
 • Deutsche Bank şi Commerzbank
- +

Speranţele germane de creare a unei bănci capabile să concureze marile bănci cu operaţiuni globale au fost spulberate joi, când Deutsche Bank şi Commerzbank au pus capăt discuţiilor referitoare la o fuziune, din cauza riscurilor implicate, a costurilor de restructurare şi a capitalului necesar, transmite Reuters.

Cele mai mari două bănci din Germania au anunţat că discuţiile din ultimele şase săptămâni legate de fuziune s-au soldat cu un eşec, ridicând semne de întrebare privind viitorul lor. Decizia de a renunţa la discuţii a avut loc în urma unei întâlniri care a avut loc între directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, şi omologul său de la Commerzbank, Martin Zielke, au declarat două persoane apropiate situaţiei.

Ambii directori generali au spus că acordul nu ar fi creat beneficii suficiente pentru a compensa riscurile şi costurile unei fuziuni, respinsă de sindicatele care se temeau de pierderea a 30.000 de locuri de muncă. Perspectiva fuziunii a provocat îngrijorări şi în rândul investitorilor şi al autorităţilor de reglementare. După oprirea discuţiilor, investitorii se întreabă dacă cele două bănci se vor descurca singure pe termen lung cu actualele strategii, având în vedere nivelul scăzut de profitabilitate.

Membri ai guvernului german, inclusiv ministrul de Finanţe Olaf Scholz, au insistat pentru o fuziune care să creeze o bancă puternică şi să pună capăt întrebărilor legate de viitorul ambelor bănci, care au avut probleme să se redreseze după criza financiară. Deutsche Bank va fi presată să facă schimbări radicale, cum ar fi restructurarea diviziei de investiţii financiare., find deja în căutarea unui compărător pentru divizia de administrare a activelor DWS.

Angajaţii ambelor bănci au salutat imediat decizia de renunţare la discuţiile referitoare la fuziune, deşi un director al Commerzbank a recunoscut că a fost deschisă calea pentru noi incertitudini, pentru că bănci concurente străine vor veni cu oferte şi idei. UniCredit şi ING şi-au exprimat interesul pentru Commerzbank, a doua mare bancă germană, la care statul german deţine o participaţie de 15%, au declarat surse apropiate situaţiei. Reprezentanţii UniCredit şi ING au refuzat să comenteze informaţiile despre eşecul negocierilor dintre Deutsche Bank şi Commerzbank.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Cosmin PAȘCA

Dacă nu-i închideţi pe infractori şi nu le luaţi banii, lăsaţi-ne măcar să râdem de ei

Aşa cum ANAF face publice listele marilor datornici persoane juridice, statul ar trebui să pună la dispoziţia cetăţenilor o listă, ideal sub forma unei aplicaţii, în care să existe un update la zi cu situaţia datornicilor infractori. Fireşte, nu înşiraţi acolo toţi găinarii, ci doar persoanele publice condamnate definitiv, respectiv cazurile penale cu prejudicii mari, să zicem de peste 50.000 de euro. Sunt informaţii de interes public, teoretic nu există vreun motiv să cadă sub incidenţa GDPR.

opinii

Pe urmele incaşilor (II)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (II)

Lima este un loc de plecare, pentru a descoperi fabuloasa civilizaţie a incaşilor, nu o ţintă. Conchistadorii s-au ferit de vechile cuiburi de vulturi ale incaşilor, situate pe crestele Anzilor ori pe îngustele văi ale râurilor repezi. Lumea străveche e şi astăzi în inima munţilor; cea nouă, pe litoralul deşertic de la Pacific. Fractura e vizibilă până astăzi. 

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

pulspulspuls

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Pregătiri de campanie la Iaşi: zvonuri negre în halate albe

Zvonurile care tropăie prin târg de ceva vreme încoace legate de faptul că nea Măricel de la partidoiul local ar fi trimis la încălzire, printre alţii, şi un şef de spital ca să-l arunce la anul în competiţia pentru primărie, ei bine, cică aceste zvonuri ar arăta, de fapt, o strategie mai amplă la nivel naţional, şi nu ar fi neapărat o iniţiativă locală decât, eventual, în materie de alegere a omului. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.