Diseară, concert al Operei ieşene în aer liber, în faţa Palatului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

FIE: Ce evenimente putem urmări în weekend?

Diseară, concert al Operei ieşene în aer liber, în faţa Palatului

GALERIE
concert opera romana
  • concert opera romana
- +

Un al doilea spectacol important  va avea loc duminică, în acelaşi loc, şi va fi oferit de Opera de Stat din Chişinău.

Opera Naţională Română Iaşi va susţine astăzi, începând cu ora 19,30, un concert în faţa Palatului Culturii. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE). Potrivit reprezentanţilor Primăriei, un al doilea spectacol important va avea loc duminică, în acelaşi loc, şi va fi oferit de Opera de Stat din Chişinău. La ambele manifestări, accesul va fi liber. În spectacolul de astăzi, Opera Iaşi a pregătit o Gală Extraordinară de Operă şi Balet.

„Programul cuprinde momente artistice deosebite în interpretarea soliştilor, Baletului, Corului, Corului de copii Juniorii Operei şi Orchestrei O.N.R.I. Managerul Interimar, Cosmin Marcovici, se numără printre cei care vor performa, interpretând canţoneta «Granada» de Agustin Lara“, se arată într-un comunicat al FIE. În program se regăsesc arii celebre precum Les filles de Cadix (Leo Delibes), La donna e mobile (opera Rigoletto de Giuseppe Verdi), Meine Lippen (opera Giuditta de Franz Lehar), Glitter and be gay (opereta Candide de Leonard Bernstein), Climb ev’ry mountain (musicalul Sunetul muzicii de Richard Rodgers), Csardas (opereta Silvia de Emmerich Kálmán), în interpetarea soliştilor Cristina Grigoraş, Andrei Fermeşanu, Simona Titieanu, Lăcrămioara Maria Hrubaru-Roată, Irina Scafaru Roşu, Nicoleta Maier, acompaniaţi de corul şi orchestra Operei Naţionale Române Iaşi. Soliştii de balet, conduşi de Dorina Cotorobai şi Sergiu Cotorobai, vor oferi momente din Arleziana de Georges Bizet, Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski, Imagine all the people de Gigi Căciuleanu şi Aida de Giuseppe Verdi.

 

 

  

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.