Disfuncţia erectilă, cauzată de mersul pe bicicletă?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Disfuncţia erectilă, cauzată de mersul pe bicicletă?

GALERIE
mers pe bicicleta
  • mers pe bicicleta
- +

Conform Raportului special al Harvard, „Disfuncţia erectilă: modul în care medicaţia, modificările stilului de viaţă şi alte terapii te pot ajuta să depăşeşti această problemă“, Studiul Îmbătrânirea la Bărbaţi Massachusetts (Massachusetts Male Aging Study) a constatat că, în anumite circumstanţe, mersul pe bicicletă poate dăuna nervilor şi poate comprima arterele organului masculin, lucruri care pot duce la probleme erectile. 

Riscul a fost cel mai ridicat în rândul bărbaţilor care au efectuat serii de pedalat de mai mult de trei ore pe săptămână.

Semne că ai problemă

Motivul pentru care ciclismul poate cauza disfuncţii erectile este că şaua pune presiune constantă asupra perineului - zona dintre organele genitale şi anus. Această presiune poate dăuna nervilor şi poate încetini temporar fluxul sanguin, care provoacă furnicături sau amorţeală în organul masculin şi, în cele din urmă, disfuncţie erectilă.

Dar este disfuncţia erectilă dată de bicicletă o problemă serioasă?

Un studiu observaţional din 2014, publicat în Jurnalul Men’s Health, a constatat că ciclismul nu a reprezentat o ameninţare serioasă de disfuncţie erectilă sau de infertilitate. Cercetătorii au analizat aproximativ 5.300 de ciclisti de sex masculin prin chestionare complete, care includeau întrebări despre câte ore pe săptămână au mers cu bicicleta şi dacă, în ultimii cinci ani, au avut simptome de disfuncţie erectilă sau a fost diagnosticaţi cu infertilitate. Rezultatele nu au găsit o legătură clară între perioadele mari de mers pe bicicletă, disfuncţie erectilă sau infertilitate. Cu toate acestea, dacă sunteţi în continuare preocupat de riscurile de disfuncţie erectilă dată de ciclism, cercetările sugerează concentrarea pe trei zone: forma şeii, înălţimea ghidonului şi tipul de bicicletă ales.

Forma şeii

Un studiu publicat în European Urology a arătat că şeile înguste şi cele înguste şi cu formă V au scăzut cu 82,4% şi respectiv 72,4% oxigenarea în penis. Luaţi, aşadar, o şa largă şi bine căptuşită pentru a absorbi impactul. O şa umplută cu gel este o alegere şi mai bună. De asemenea, alegeţi o şa cu un vârf nu mai lung 6 centimetri, sugerează un alt studiu din 2014 publicat în Applied Ergonomics.

Înălţimea ghidonului

Un studiu publicat în The Journal of Urology a constatat că înălţimea ghidonului în paralel cu sau mai ridicat decât şaua a crescut riscul de disfuncţie erectilă în comparaţie cu înălţimea ghidonului mai mică decât înălţimea şeii. Cu alte cuvinte, la bărbaţi ghidonul trebuie să fie mai jos decât şaua - a se vedea cum sunt poziţionate la cicliştii profesionişti.

Tipul de bicicletă

Un alt studiu a constatat că bicicletele în care stai întins pe spate (recumbent bike) nu provoacă aceeaşi scădere dramatică (deşi temporară) a alimentării cu oxigen a organului masculin pe care o determină bicicleta convenţională. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la bicicleta tradiţională pentru a vă proteja de disfuncţii erectile, dar ar putea fi o opţiune în cazul în care aveţi, de asemenea, dureri de spate sau de gât sau alte probleme care interferează cu mersul pe o bicicletă, se arată într-un material publicat de Harvard Health Publishing. Ideea e că dacă simţiţi furnicături sau amorţeală în organul masculin după plimbări, renunţaţi pentru o săptămână sau două la mersul pe bicicletă. Acestea sunt semne de avertizare că ciclismul ar putea să vă dea probleme erectile. De asemenea, luaţi întotdeauna pauze regulate în timpul plimbărilor lungi şi purtaţi pantaloni scurţi cu căptuşeală pentru protecţie suplimentară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.