Dispar mașinile din fața Teatrului. Esplanadă imensă, parcare la școala Pavelcu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Dispar mașinile din fața Teatrului. Esplanadă imensă, parcare la școala Pavelcu

GALERIE
teatruliceu pavelcu teatru national
  • teatru
  • liceu pavelcu teatru national
- +

Aceasta ar urma să fie construită în curtea Liceului „V. Pavelcu“ din zonă, unde municipalitatea ar putea administra circa 9.000 mp de teren. Primarul a vorbit în context şi de extinderea Pietonalului spre Teatru şi Cuza Vodă, dar şi despre mutarea Primăriei.

Municipalitatea pregăteşte un proiect privind amenajarea unei parcări subterane în apropiere de Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“. Proiectul ar putea fi implementat pe amplasamentul unde a funcţionat Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu“. În septembrie 2017, Primăria a intrat în posesia unui teren de circa 3.500 mp, precum şi a mai multor construcţii (clădiri internat, ateliere şcolare, atelier sudură, depozite, o ma­gazie şi o seră). Cu ocazia dezbaterilor publice privind bugetul local pe anul 2018, primarul Mihai Chirica a anunţat că extinderea zonei pietonale (spre Casa Modei şi, respectiv, strada Cuza Vodă) va veni la „pachet“ cu proiectul amenajării unei parcări subterane.

Edilul şef al Iaşului a precizat că Primăria vrea să facă un schimb de terenuri cu un proprietar privat din zonă (omul de afa­ceri Cristin Zămosteanu), aşa cum „Ziarul de Iaşi“ a anunţat încă de anul trecut. Zămosteanu ar urma să primească diverse suprafeţe de teren în zone unde are în derulare proiecte imobiliare, în timp ce municipalitatea să intre în proprietatea terenului de la „Pavelcu“. În total, suprafaţa pe care ar putea să o gestioneze municipalitatea ajunge la circa 9.000 mp.

„Vrem să mutăm parcarea din faţa Teatrului Naţional, să nu mai adu­cem maşini în faţa Teatrului. Este anormal. Numai în România se vede pe o străduţă de 4-5 metri cum maşinile aproape se ciocnesc cât este de îngustă. De la Mitropolie şi până la Teatru nu mai ai voie să găseşti maşini. Acolo trebuie să fie o esplanadă permanentă. Parcarea să o ducem pe fosta şcoală de surdomuţi, în subteran, iar peste parcare să gândim un alt edificiu public“, a spus primarul Mihai Chirica.

În context, el a amintit şi de un alt proiect al municipalităţii referitor la construirea unei noi primării în spatele Palatului Roznovanu.

„Vrem să scoatem activitatea administrativă din Palatul Roznovanu. Activitatea este improprie, spaţii mici, uşi multe, geamuri multe, întreţinere foarte scumpă. Să facem o clădire administrativă cu pereţi din sticlă, cu spaţii de dezbatere, de audienţă, în spatele Primăriei, demolând acele garaje şi clădirile care nu sunt monumente istorice“, a explicat primarul.

El a adăugat că Palatul Roznovanu va rămâne „un spaţiu dedicat reprezentării oraşului“, iar în incintă vor avea birouri şefii oraşului şi consilierii locali. Demn de menţionat că problema parcărilor de la noul sediu administrativ ar urma să fie rezolvată tot printr-o parcare subterană.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.