Dispută de milionari: patroni de hotel, se ceartă de la apă
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Dispută de milionari: patroni de hotel, se ceartă de la apă

GALERIE
Traian
  • Traian
- +

Cristian Stanciu l-a dat în judecată pe Vasile Puşcaşu, contestând branşamentul acestuia la apă. În procesele de la Judecătorie a fost adusă şi ApaVital. Râca dintre cei doi e veche, şi pleacă de la vânzarea hotelurilor Traian şi Astoria.

Război în toată regula între patronii a două dintre cele mai importante hoteluri din Iaşi. Companiile deţinute de oamenii de afaceri Cristian Stanciu şi Vasile Puşcaşu, care deţin hotelurile Astoria respectiv Traian, se luptă în două procese de pe rolul instanţelor ieşene din cauza unui banal branşament la reţeaua de apă. Litigiile au fost deschise de Fundaţia Ecologică Green (FEG), deţinută de Stanciu, şi care are în proprietate Hotel Astoria. Fundaţia a deschis un prim proces la Judecătorie, cerând magistraţilor să anuleze memoriul tehnic emis de ApaVital vizând servitutea branşamentului de apă ce alimentează Hotelul Traian.

Stanciu a pierdut în primă instanţă, după ce nu a adus probe concludente care să-i confirme acuzaţiile, însă a formulat apel. În paralel, zilele trecute, FEG, controlată de Stanciu, a deschis un nou proces, cerând de această dată anularea avizului de branşare obţinut de BSR Estate, firma lui Puşcaşu care deţine Hotel Traian. Prima ciocnire din acest al doilea proces ar trebui să aibă loc la Judecătorie, pe 24 februarie.

Ce a reţinut instanţa

În procesul soluţionat deja de Judecătorie, ce urmează a se relua în apel la Tribunal, FEG a acuzat BSR Estate că, atunci când a obţinut memoriul tehnic de la ApaVital, ar fi prezentat o schiţă a imobilelor veche, branşamentul la apă al Hotel Traian urmând să treacă, astfel, pe terenul concesionat al Hotelul Astoria. În replică, BSR Estate a negat acuzaţia şi a precizat că, de fapt, branşamentul nu are nicio legătură cu o bucată de teren care îi aparţine FEG, şi anume 32 de metri pătraţi concesionaţi de Primărie. Judecătorii i-au dat dreptate lui Puşcaşu, după ce au consultat documentele depuse la dosar de ApaVital. „Din contră, instanţa ia act, din cuprinsul documentaţiei depuse la dosar de pârâta ApaVital SA, că branşamentul de apă urmează să treacă pe domeniul public al municipiului Iaşi, şi nu pe terenul aflat în proprietatea sau după caz în concesiunea reclamantei. În acest sens, instanţa ia act că însăşi reclamanta a renunţat la administrarea în cauză a probei cu expertiză de specialitate.“

Cearta dintre Vasile Puşcaşu şi Cristian Stanciu este de notorietate în mediul de afaceri şi a pornit de la vânzarea la licitaţie a hotelurilor Traian şi Astoria, ca urmare a lichidării firmei Moldova Turism, ce i-a aparţinut lui Dănuţ Prisecariu, în prezent plecat în Canada. (Ionuţ BENEA)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Dan CONSTANTIN

Cum să transformi o instituţie esenţială pentru piaţa asigurărilor într-o vacă bună de muls?

Cert este că piaţa asigurărilor nu este supravegheată în nici un fel, iar salariile lor babane sunt plătite din poliţele noastre, ale tuturor.

Filmuletul zilei

opinii

Irimia. Florin Irimia

Codrin Liviu CUȚITARU

Irimia. Florin Irimia

„Cazul” prezenţei prozatorului Florin Irimia pe lista de „activitate ştiinţifică zero” a Universităţii din Iaşi îmi demonstrează clar nebunia în care s-a ajuns cu „scientometria”. Acest monstru e pe cale să anuleze diversitatea şi bogăţia experienţei intelectuale, care ar trebui să stea la temelia vieţii universitare. Este noul „nazism” academic şi nu greşesc deloc emiţând o asemenea comparaţie.

Câteva date statistice recente (I)

George ŢURCĂNAŞU

Câteva date statistice recente (I)

În plan regional, cele opt judeţe ale Moldovei au coborât sub 4 milioane de locuitori, involuţia demografică având valori peste media naţională (-9 la mie). Alături de judeţul Iaşi, doar Suceava are un declin inferior mediei naţionale (-6,4 la mie). Toate celelalte judeţe au pierdut între 11,2 şi 13,8 la mie din populaţie.

Minciuna de aur

Bogdan ILIESCU

Minciuna de aur

„A lie told often enough becomes the truth.” (O minciună spusă suficient de des devine adevărul.) Vladimir Lenin

pulspulspuls

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

E clară treabă, fraţilor: oamenii lui Mihăiţă sunt toţi în fundul gol!

Nu ştim dacă ştiţi, dar, pe lângă un fin analist cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, amicul nostru Archibald Tănase este şi un vechi şi încercat şofer în traficul infernal din Iaşi. 

Caricatura zilei

Toc

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.