Distrați-vă în siguranță la Afterhills!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 27.02.2021

Advertorial (P)

Distrați-vă în siguranță la Afterhills!

GALERIE
_MG_6974_MG_9427_MG_7135_MG_9229_MG_9209
 • _MG_6974
 • _MG_9427
 • _MG_7135
 • _MG_9229
 • _MG_9209
- +

Primul weekend al festivalului Afterhills s-a încheiat, iar participanții s-au putut bucura de noua locație, momentele artistice, spațiile amenajate și toată atmosfera festivalului în siguranță, datorită organizării și colaborării de succes a tuturor instituțiilor implicate în prevenirea oricărui incident, care ar putea perturba distracția celor prezenți.

Cum activitățile în cadrul festivalului continuă și în timpul acestei săptămâni, iar distracția va fi din nou în toi în weekend-ul 30.08.2019 – 01.09.2019, specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING, în calitate de partener de siguranță al festivalului Afterhills, vă prezintă câteva reguli de bază pentru a vă distra, în continuare, în siguranță:

Reguli de comportament

 • Este strict interzis aprinderea focului sau utilizarea focului deschis în pădure sau în zonele cu vegetație;
 • Supravegheați permanent copiii pentru a nu pătrunde neînsoțiți în zona împădurită;
 • Mențineți curățenia în zonele împădurite, întrucât hârtiile sau alte resturi menajere pot contribui la propagarea incendiilor, iar o sticlă aruncată la întâmplare ar putea constitui sursa de producere a unui incendiu;
 • În situația în care observați un incendiu sau un început de incendiu anunțați personalul specializat în intervenții pentru situații de urgență;
 • Nu aruncați țigările aprinse la întâmplare ci doar în spațiile special amenajate;
 • Nu consumați ciuperci sau fructe găsite în pădure;
 • Nu vă urcați în copaci și nu rupeți crengile acestora;
 • Nu lăsați/aruncați resturi alimentare în pădure pentru că pot atrage animalele sălbatice;
 • Dacă observați animale sălbatice anunțați persoanele aflate la centrul de comandă al festivalului;
 • Nu coborâți/urcați pantele abrupte decât prin zonele special amenajate în acest sens.

Primul-ajutor

În situația în care observați o persoană întinsă pe jos și prezintă indicii că nu se află într-o stare fizică bună, urmați pașii:

 1. Asigurați-vă că dumneavoastră, victima și oricare alt martor sunteți cu toții în siguranță;
 2. Verificați starea de conștiență a victimei mișcând cu blândețe umerii victimei și întrebând cu voce tare: „Sunteți bine?”.
 3. Încercați să aflați ce i s-a întâmplat și chemați ajutor dacă este nevoie;
 4. Dacă victima nu răspunde trimiteți pe cineva după ajutor sau, dacă sunteți singur folosiți telefonul mobil pentru alertarea serviciilor de urgență la numărul 112.
 5. NU părăsiți victima decât dacă nu aveți altă alternativă!

Preveniți mușcăturile/înțepăturile de insecte:

 • Încercați să vă acoperiți pielea cât mai mult posibil, purtați îmbrăcăminte adecvată (pantaloni lungi, cămăși cu mânecă lungă, șapcă sau pălărie, pantofi în locul sandalelor);
 • Pe zonele de piele expuse utilizați produse repelente (spray-uri / loțiuni împotriva insectelor). În cazul în care trebuie utilizată și o cremă de protecție solară, se va aplica inițial crema de fotoprotecție și apoi repelentul;
 • Nu deranjați cuiburile de insecte;
 • În cazul albinelor și viespilor evitați mișcările bruște. Încercați să vă mențineți calmul;
 • Acordați o atenție deosebită în zonele cu flori, cu ape stătătoare, în care se află gunoi sau în care se servesc alimente în aer liber;
 • Dacă sunteți înțepat de o insectă nu vă scărpinați pentru a reduce riscul de infecție! Deplasați-vă la centrele de prim ajutor din cadrul festivalului.

Așadar nu uitați să puneți siguranța dvs. și a celor dragi pe primul loc! Puneți în aplicare recomandările noastre pentru a vă distra în siguranță la Afterhills 2019!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.