anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Advertorial (P)

Distrați-vă în siguranță la Afterhills!

GALERIE
_MG_6974_MG_9427_MG_7135_MG_9229_MG_9209
 • _MG_6974
 • _MG_9427
 • _MG_7135
 • _MG_9229
 • _MG_9209
- +

Primul weekend al festivalului Afterhills s-a încheiat, iar participanții s-au putut bucura de noua locație, momentele artistice, spațiile amenajate și toată atmosfera festivalului în siguranță, datorită organizării și colaborării de succes a tuturor instituțiilor implicate în prevenirea oricărui incident, care ar putea perturba distracția celor prezenți.

Cum activitățile în cadrul festivalului continuă și în timpul acestei săptămâni, iar distracția va fi din nou în toi în weekend-ul 30.08.2019 – 01.09.2019, specialiștii Serviciului de Prevenire și Protecție IAȘISTING, în calitate de partener de siguranță al festivalului Afterhills, vă prezintă câteva reguli de bază pentru a vă distra, în continuare, în siguranță:

Reguli de comportament

 • Este strict interzis aprinderea focului sau utilizarea focului deschis în pădure sau în zonele cu vegetație;
 • Supravegheați permanent copiii pentru a nu pătrunde neînsoțiți în zona împădurită;
 • Mențineți curățenia în zonele împădurite, întrucât hârtiile sau alte resturi menajere pot contribui la propagarea incendiilor, iar o sticlă aruncată la întâmplare ar putea constitui sursa de producere a unui incendiu;
 • În situația în care observați un incendiu sau un început de incendiu anunțați personalul specializat în intervenții pentru situații de urgență;
 • Nu aruncați țigările aprinse la întâmplare ci doar în spațiile special amenajate;
 • Nu consumați ciuperci sau fructe găsite în pădure;
 • Nu vă urcați în copaci și nu rupeți crengile acestora;
 • Nu lăsați/aruncați resturi alimentare în pădure pentru că pot atrage animalele sălbatice;
 • Dacă observați animale sălbatice anunțați persoanele aflate la centrul de comandă al festivalului;
 • Nu coborâți/urcați pantele abrupte decât prin zonele special amenajate în acest sens.

Primul-ajutor

În situația în care observați o persoană întinsă pe jos și prezintă indicii că nu se află într-o stare fizică bună, urmați pașii:

 1. Asigurați-vă că dumneavoastră, victima și oricare alt martor sunteți cu toții în siguranță;
 2. Verificați starea de conștiență a victimei mișcând cu blândețe umerii victimei și întrebând cu voce tare: „Sunteți bine?”.
 3. Încercați să aflați ce i s-a întâmplat și chemați ajutor dacă este nevoie;
 4. Dacă victima nu răspunde trimiteți pe cineva după ajutor sau, dacă sunteți singur folosiți telefonul mobil pentru alertarea serviciilor de urgență la numărul 112.
 5. NU părăsiți victima decât dacă nu aveți altă alternativă!

Preveniți mușcăturile/înțepăturile de insecte:

 • Încercați să vă acoperiți pielea cât mai mult posibil, purtați îmbrăcăminte adecvată (pantaloni lungi, cămăși cu mânecă lungă, șapcă sau pălărie, pantofi în locul sandalelor);
 • Pe zonele de piele expuse utilizați produse repelente (spray-uri / loțiuni împotriva insectelor). În cazul în care trebuie utilizată și o cremă de protecție solară, se va aplica inițial crema de fotoprotecție și apoi repelentul;
 • Nu deranjați cuiburile de insecte;
 • În cazul albinelor și viespilor evitați mișcările bruște. Încercați să vă mențineți calmul;
 • Acordați o atenție deosebită în zonele cu flori, cu ape stătătoare, în care se află gunoi sau în care se servesc alimente în aer liber;
 • Dacă sunteți înțepat de o insectă nu vă scărpinați pentru a reduce riscul de infecție! Deplasați-vă la centrele de prim ajutor din cadrul festivalului.

Așadar nu uitați să puneți siguranța dvs. și a celor dragi pe primul loc! Puneți în aplicare recomandările noastre pentru a vă distra în siguranță la Afterhills 2019!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.