Distribuția focarelor COVID în Iași. Zeci de medici și asistente, depistați pozitiv
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 20.01.2021

Distribuția focarelor COVID în Iași. Zeci de medici și asistente, depistați pozitiv

GALERIE
cadre medicale covid
  • cadre medicale covid
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 5 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:
 

1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE MIRCEŞTI – 3 (1 salariat şi 2 beneficiari).  Salariatul pozitiv este izolat la domiciliu iar beneficiarii în centru. S-a facut dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

 2. SPITALUL CLINIC ”DR. C.I. PARHON” IAŞI - Secţia Nefrologie - 8 cadre medicale. Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de medicii de familie. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor comune.

3. INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE IAŞI - Secţia ATI - 8 cadre medicale. Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de medicii de familie. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor comune. S-a instituit limitarea internărilor cu excepţia urgenţelor majore.

4. INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IAŞI / Secţia Radioterapie - 7 (4 pacienţi şi 3 cadre medicale). 3 pacienţi au fost izolaţi la domiciliu şi unul simptomatic transferat în zona roşie a spitalului. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat prin medicii de familie.

5. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE TÂRGU FRUMOS - Casa de tip familial Teilor 2 A - 18 (7 salariaţi şi 11 beneficiari) Beneficiarii sunt izolaţi în centru, asimptomatici şi monitorizaţi de personalul centrului.    S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 4 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IASI - Sectia III Acuti (II barbati) - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi 2 pacienţi. În cazul acestui focar, pe data de 13.11.2020 au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 4 salariaţi si 4 pacienţi. La retestare au mai fost depistaţi 3 pozitivi (1cadru medical şi 2 pacienţi). Pacienţii pozitivi sunt izolaţi în secţie, iar personalul la domiciliu.

2. SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE ”ELENA DOAMNA” IAŢI - Secţia neonatologie - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 6 salariaţi.În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 4 salariaţi. La testarea de control s-au mai depistat 6 cadre medicale pozitive. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

3. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Laborator sănătate mintală - au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariati. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 3 salariaţi. La retestare au mai fost depistate două cazuri pozitive. Cazurile confirmate sunt izolate şi monitorizate la domiciliu prin medicul de familie.

4. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM - a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus încă un beneficiar. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 6 salariaţi şi 14 beneficiari.La retestare s-a mai depistat un caz pozitiv (un beneficiar). Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Acord controversat, moment controversat

Lucian DÎRDALA

Acord controversat, moment controversat

Am avut parte de o dovadă elocventă a modului în care guvernul de la Berlin exercită leadership-ul politic în Uniunea Europeană: atent să inspire acţiunea Comisiei, priceput să creeze coaliţii de sprijin largi, capabil să ofere justificări pragmatice şi, mai ales, mereu atent să nu perturbe liniştea unui cadru instituţional comunitar atât de favorabil pentru companiile germane capabile de expansiune.

Filmuletul zilei

opinii

Un măscărici toxic

Florin CÎNTIC

Un măscărici toxic

Una dintre marile probleme ale Evului Media în care trăim o reprezintă idolii de carton. De regulă caraghioşi, dar, câteodată, toxici. Donald Trump va rămâne neîndoielnic în istorie, însă nu cum ar fi dorit.

Politrucii vechi și politicienii noi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Politrucii vechi și politicienii noi

(reflecţii în urma unei audienţe)

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Alex VASILIU

„Când te ascult, mi se deschide inima” (II)

Anii frumoşi, mulţi, încărcaţi pentru Viorica Cortez de succese pe cele mai prestigioase scene ale lumii, ar putea fi ilustraţi numai prin reproducerea, chiar fragmentară, a listelor cu teatrele, partenerii, dirijorii cu care a realizat spectacole şi concerte, ale revistelor şi ziarelor ce au adăpostit cronici laudative. Lectura documentelor impresionează. Fotografiile înfăţişând-o în roluri diferite, alături de stele ale scenei lirice, stârnesc admiraţia.

pulspulspuls

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Nervozitate mare pe samsarii de la cumătrie. Cu ce îi mai abureşte Peni?

Tergiversările în desemnarea celui de-al doilea vice, dar şi întârzierile în găsirea unei majorităţi care să-i sprijine viziunile edilitare şi nu numai, auzim că ar fi creat mare nervozitate în ultima perioadă în rândul şmenarilor imobiliari care, fiecare după posibilităţi ori interes, au pus umărul sau teşchereaua la dispoziţie pentru realegerea premarelui lor. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.