Distribuția focarelor COVID în Iași. Zeci de medici și asistente, depistați pozitiv
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Distribuția focarelor COVID în Iași. Zeci de medici și asistente, depistați pozitiv

GALERIE
cadre medicale covid
  • cadre medicale covid
- +

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 5 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:
 

1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE MIRCEŞTI – 3 (1 salariat şi 2 beneficiari).  Salariatul pozitiv este izolat la domiciliu iar beneficiarii în centru. S-a facut dezinfecţia spaţiilor şi a fost reinstruit personalul.

 2. SPITALUL CLINIC ”DR. C.I. PARHON” IAŞI - Secţia Nefrologie - 8 cadre medicale. Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de medicii de familie. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor comune.

3. INSTITUTUL DE BOLI CARDIOVASCULARE IAŞI - Secţia ATI - 8 cadre medicale. Salariaţii pozitivi au fost izolaţi la domiciliu şi monitorizaţi de medicii de familie. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor comune. S-a instituit limitarea internărilor cu excepţia urgenţelor majore.

4. INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE IAŞI / Secţia Radioterapie - 7 (4 pacienţi şi 3 cadre medicale). 3 pacienţi au fost izolaţi la domiciliu şi unul simptomatic transferat în zona roşie a spitalului. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat prin medicii de familie.

5. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE TÂRGU FRUMOS - Casa de tip familial Teilor 2 A - 18 (7 salariaţi şi 11 beneficiari) Beneficiarii sunt izolaţi în centru, asimptomatici şi monitorizaţi de personalul centrului.    S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 4 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IASI - Sectia III Acuti (II barbati) - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă un salariat şi 2 pacienţi. În cazul acestui focar, pe data de 13.11.2020 au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 4 salariaţi si 4 pacienţi. La retestare au mai fost depistaţi 3 pozitivi (1cadru medical şi 2 pacienţi). Pacienţii pozitivi sunt izolaţi în secţie, iar personalul la domiciliu.

2. SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ GINECOLOGIE ”ELENA DOAMNA” IAŢI - Secţia neonatologie - au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 6 salariaţi.În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 4 salariaţi. La testarea de control s-au mai depistat 6 cadre medicale pozitive. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

3. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI - Laborator sănătate mintală - au fost confirmati pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariati. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 3 salariaţi. La retestare au mai fost depistate două cazuri pozitive. Cazurile confirmate sunt izolate şi monitorizate la domiciliu prin medicul de familie.

4. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM - a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus încă un beneficiar. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 6 salariaţi şi 14 beneficiari.La retestare s-a mai depistat un caz pozitiv (un beneficiar). Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.