anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Divertis Show la o şedinţă de la Prefectură

GALERIE
cazan vasile-opc
 • cazan vasile-opc
- +

Şedinţa de ieri a Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorului a fost presărată de momente haioase. Motivul principal a fost prezenţa şefului Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului, Vasile Cazan, care a dorit să prezinte un subiect la rubrica „Diverse”.

 

Totuşi, pe parcursul prezentărilor, Cazan a avut poziţii contra care au stârnit amuzamentul celor prezenţi în sală. Prima instituţie vizată a fost Direcţia Sanitară Veterinară, despre care a declarat că „este puţin controlată la nivelul moralităţii”. „Îmi permit să spun că inspectorii nu-şi fac treaba. Iau 10 ouă, o găină, şi pleacă mai departe”, a reclamat Vasile Cazan. Ulterior, Cazan a menţionat că protestează împotriva plecării din sală a şefului Direcţiei de Sănătate Publică, Lucian Indrei, care s-a învoit pentru a merge la o altă întâlnire. „Vreau să fie trecut în procesul verbal de şedinţă că eu protestez”, a specificat Vasile Cazan. Cireaşa de pe tort a fost discursul de 10 minute, prin intermediul căruia şi-a exprimat nemulţumirea despre o neînţelegere pe care a avut-o cu reprezentanţii Prefecturii la mijlocul lunii trecute. Mai precis, Cazan solicitase o sală pentru a desfăşura activităţi cu ocazia „Zilei Mondiale a Consumatorului”, însă în ziua cu pricina a aflat că ambele săli sunt, de fapt, ocupate cu alte activităţi. Cu acest prilej, Cazan l-a atacat pe subprefectul Răzvan Abalaşi şi a menţionat că a trimis o solicitare Ministerului Administraţiei şi Internelor „pentru a-l demite pe acest înalt funcţionar public care este aici alipit la masă”. Apele s-au liniştit, însă, după ce subprefectul a explicat care a fost motivul neînţelegerii.

În cadrul întâlnirii, instituţiile prezente şi-au prezentat rapoartele de activitate pe primul trimestru al anului 2013. Având în vedere raportul controale – amenzi aplicate, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a avut cele mai bune rezultate, efectuând 753 de controale şi aplicând 208 amenzi de 394.500 lei. În aceeaşi perioadă, Garda Financiară a efectuat 1106 controale şi a acordat 186 de amenzi de 328.300 lei, iar Garda de Mediu a aplicat 63 de amenzi în valoare totală de 228.000 lei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (II)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Uzul raţiunii

Nichita DANILOV

Uzul raţiunii

Un popor fără un lider care să-i apere demnitatea şi interesele tinde să devină o mulţime nulă. Oare mai e nevoie să mai spun că spre asta alunecă zi de zi, ceas de ceas, România zilelor noastre?! Căci azi, noi, cei care am trăit în comunism, vedem cum idealurile în care am crezut sunt călcate unul după altul în picioare.

Dropsuri şi pastile

Michael ASTNER

Dropsuri şi pastile

Motto: De la salcie pân’ la tisa/ Tot copacu’ plânsu-mi-s-a...

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.