Divertis Show la o şedinţă de la Prefectură
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Divertis Show la o şedinţă de la Prefectură

GALERIE
cazan vasile-opc
  • cazan vasile-opc
- +

Şedinţa de ieri a Consiliului Consultativ pentru Protecţia Consumatorului a fost presărată de momente haioase. Motivul principal a fost prezenţa şefului Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului, Vasile Cazan, care a dorit să prezinte un subiect la rubrica „Diverse”.

 

Totuşi, pe parcursul prezentărilor, Cazan a avut poziţii contra care au stârnit amuzamentul celor prezenţi în sală. Prima instituţie vizată a fost Direcţia Sanitară Veterinară, despre care a declarat că „este puţin controlată la nivelul moralităţii”. „Îmi permit să spun că inspectorii nu-şi fac treaba. Iau 10 ouă, o găină, şi pleacă mai departe”, a reclamat Vasile Cazan. Ulterior, Cazan a menţionat că protestează împotriva plecării din sală a şefului Direcţiei de Sănătate Publică, Lucian Indrei, care s-a învoit pentru a merge la o altă întâlnire. „Vreau să fie trecut în procesul verbal de şedinţă că eu protestez”, a specificat Vasile Cazan. Cireaşa de pe tort a fost discursul de 10 minute, prin intermediul căruia şi-a exprimat nemulţumirea despre o neînţelegere pe care a avut-o cu reprezentanţii Prefecturii la mijlocul lunii trecute. Mai precis, Cazan solicitase o sală pentru a desfăşura activităţi cu ocazia „Zilei Mondiale a Consumatorului”, însă în ziua cu pricina a aflat că ambele săli sunt, de fapt, ocupate cu alte activităţi. Cu acest prilej, Cazan l-a atacat pe subprefectul Răzvan Abalaşi şi a menţionat că a trimis o solicitare Ministerului Administraţiei şi Internelor „pentru a-l demite pe acest înalt funcţionar public care este aici alipit la masă”. Apele s-au liniştit, însă, după ce subprefectul a explicat care a fost motivul neînţelegerii.

În cadrul întâlnirii, instituţiile prezente şi-au prezentat rapoartele de activitate pe primul trimestru al anului 2013. Având în vedere raportul controale – amenzi aplicate, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a avut cele mai bune rezultate, efectuând 753 de controale şi aplicând 208 amenzi de 394.500 lei. În aceeaşi perioadă, Garda Financiară a efectuat 1106 controale şi a acordat 186 de amenzi de 328.300 lei, iar Garda de Mediu a aplicat 63 de amenzi în valoare totală de 228.000 lei.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.