DJ-ul Robert Miles a murit din cauza unui cancer cu metastaze

vineri, 12 mai 2017, 18:26
2 MIN
 DJ-ul Robert Miles a murit din cauza unui cancer cu metastaze

Cauza decesului DJ-ului Robert Miles, cunoscut pentru piesa ”Children”, a fost un cancer metastazat, scrie nme.com.

Robert Miles a murit pe 9 mai, la vârsta de 47 de ani. Cauza decesului a fost făcută publică pe postul de radio OpenLab, pe care Miles îl conducea din 2012.

”Robert a murit liniştit, după o curajoasă luptă cu un cancer cu metastaze care a durat nouă luni. A fost puternic, hotărât, foarte curajos şi a făcut tot ce i-a stat în putere să învingă această boală îngrozitoare”, se arată în comunicat. ”Robert a fost mai mult decât un artist, a fost un pionier, un creator, o inspiraţie, un fiu, un tată, prietenul nostru”. DJ-ul de origine italiană s-a născut în Elveţia, pe 3 noiembrie 1969, sub numele Robert Concina.
 
Întrebat care a fost sursa de inspiraţie a melodiei ”Children”, Robert Miles a declarat că a compus piesa după ce tatăl său i-a arătat mai multe fotografii ale unor copii-victime din Iugoslavia 1994. Lansată în 1995, ”Children” nu a reuşit să ajungă în topuri, însă când a fost Miles a prezentat-o într-un club din Miami a fost auzită de Simon Berry de la Platipus Records. 
 

Melodia a fost relansată ca single de pe albumul ”Dreamland”, apărut în luna noiembrie a aceluiaşi an, şi a ocupat primul loc în topuri din 12 ţări. Pentru această piesă a primit numeroase discuri de platină şi aur în anii 1990. Lui ”Dreamland” i-au urmat şase materiale de studio, cel mai recent – ”Th1rt3en” – fiind lansat în 2011. 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii