anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

DNA a finalizat dosarul „Albumul”: Adomniţei & co, trimişi în judecată

GALERIE
cristian adomnitei
 • cristian adomnitei
- +
Preşedintele suspendat al CJ, cele două angajate ale instituţiei şi afacerista Letiţia Popa vor fi judecaţi de Tribunalul Iaşi

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus ieri trimiterea în judecată a preşedintelui-suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Cristian Adomniţei, acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual. În acelaşi dosar, anchetatorii i-au mai deferit justiţiei şi pe Teodora Jinga, director executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă din cadrul CJ, dar şi pe Carmen Irimescu, şefă de serviciu din cadrul aceleiaşi direcţii. Afacerista Letiţia Popa a fost şi ea trimisă în judecată. În cazul ultimelor trei, aflate în prezent în arest la domiciliu, procurorii DNA au cerut prin rechizitoriu cercetarea acestora sub control judiciar, aceaşi măsură sub care va fi judecat şi Cristian Adomniţei.
 
Faptele reţinute de DNA
 
Procurorii au reţinut în rechizitoriu că firma Letiţiei Popa, Laser Co, a câştigat în septembrie 2013 un contract privind furnizarea unor materiale de promovare a judeţului Iaşi, societatea urmând să execute contractul în maximum 3 luni. Pentru a câştiga contractul, Letiţia Popa ar fi întocmit mai multe documente false. Pe 19 decembrie, Laser Co ar fi predat 11 din cele 16 repere stabilite prin contract, printre bunurile nepredate numărându-se şi în jur de 1.000 de albume de prezentare, dar şi broşuri sau DVD-uri. În rechizitoriu se mai arată că, în decembrie 2014, Teodora Jinga ar fi determinat membrii comisiei de recepţie, din care făcea parte şi Carmen Irimescu, să semneze un proces-verbal antedatat prin care se menţiona că albumele, DVD-urile şi broşurile nepredate ar fi fost predate, de fapt, către CJ. Jinga ar fi comis această infracţiune pentru ca Letiţia Popa să îşi încaseze banii, producând o pagubă de 213.000 de lei. Prejudiciul total, cu tot cu penalizări, a fost calculat prin rechizitoriu la suma de 391.000 de lei.
 
Referitor la Adomniţei, procurorii spun că, „în perioada martie - aprilie 2015, inculpatul, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi şi de ordonator principal de credite, cu intenţie directă, le-a ajutat pe inculpatele Jinga Teodora şi Irimescu Carmen Ingrid, în urma unei înţelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracţiunilor pe care acestea le comiseseră şi tragerea lor la răspundere penală".
 
Adomniţei ar fi amânat finalizarea unui audit ce se derula în acea perioadă la CJ, spun procurorii, pentru a câştiga timpul necesar predării albumelor lipsă. „Aceste demersuri s-au concretizat prin exercitarea, de către inculpatul Adomniţei Cristian Mihai, a unor acte de intimidare îndreptate împotriva auditorilor pe care i-a pus în ipostaze umilitoare, reproşându-le modalitatea de efectuare a auditului, precum şi faptul că s-au deplasat la sediul firmei administrată de inculpata Popa Letiţia Elena, fără aprobarea sa”, se mai arată în rechizitoriu.
În actul de acuzare se mai arată că Adomniţei ar fi semnat, în martie 2015, un proces-verbal prin care „se consemna în mod mincinos” faptul că albumele au fost restituite firmei Laser Co pentru a fi refăcute, în condiţiile în care acestea nu ar fi fost predate niciodată. În acest dosar, CJ Iaşi s-a constituit parte civilă cu 391.000 de lei, procurorii dispunând punerea sub sechestru a bunurilor Teodorei Jinga, Carmen Irimescu, Letiţiei Popa, precum şi firmei acesteia.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X