anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

DNA Iaşi a dat ieri iama prin cataloage. Descindere la o mare instituţie de învăţământ

GALERIE
facultatea de textile
 • facultatea de textile
- +

Au fost ridicate doar documente, fără ca vreo persoană să fie pusă sub acuzare. Investigatorii au fost interesaţi de înscrisuri privind şcolarizarea unor studenţi ai Facultăţii de Textile, unii dintre ei absolvenţi deja ai universităţii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi au descins în cursul dimineţii de ieri la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Anchetatorii, însoţiţi de jandarmi din cadrul inspectoratului judeţean de la Iaşi, au ridicat mai multe documente necesare într-o investigaţie penală deschisă încă din 2016 şi în care sunt vizate atât fapte de corupţie, cât şi asimilate celor de corupţie. Percheziţiile au avut loc Facultatea de Textile, Pielărie şi Management Industrial, mai exact în opt birouri ale facultăţii unde erau depozitate documentele de care erau interesaţi anchetatorii. Printre cele percheziţionate s-au numărat secretariatul şi decanatul.

Ce vizează procurorii

Contactată telefonic ieri, Carmen Loghin, prorector şi fost decan al facultăţii, - care a asitat la percheziţii -, a precizat că nu poate comenta acţiunea procurorilor, îndrumând reporterii către purtătorul de cuvânt al instituţiei. Într-un comunicat de presă, reprezentanţii universităţii au confirmat percheziţiile, fără a oferi informaţii concrete despre aspectele vizate de procurori. „În baza dosarului de urmărire penală nr. 157/P/2016, procurorii DNA au solicitat în di­mineaţa zilei de miercuri, 21 februarie, o serie de documente de la sediul Facultăţii de Textile, Pielărie şi Management Industrial a Universităţii Tehnice «Gheorghe Asachi» din Iaşi, majoritatea din perioada 2010-2016. Conducerea universităţii i-a asigurat pe ofiţerii judiciari şi procurori de întreaga colaborare şi va răspunde cu promptitudine tuturor solicitărilor pe durata anchetei“, au precizat reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Cititi si: PERCHEZI}II la Facultatea de Textile. Se ridic\ mai multe documente 

Surse apropiate anchetei au precizat că, pe lângă documentele din perioada 2010 - 2016, s-ar fi ridicat şi înscrisuri mai noi, din 2017 sau 2018. Toate acestea ar avea legătură cu şcolarizarea unor studenţi, unii dintre ei absolvenţi deja ai universităţii. Într-un comunicat oficial, DNA a precizat: „Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2016-2017.“ La solicitarea „Ziarului de Iaşi“ de a furniza mai multe informaţii despre dosar, anchetatorii au invocat că devoalarea unor date din anchetă ar putea periclita rezultatul investigaţiei. „Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare“, au completat procurorii. 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.