anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

DNA Iaşi a declarat război drumurilor asfaltate doar pe hârtie

GALERIE
drum comuna Vaslui Foto husi.info
 • drum comuna Vaslui Foto husi.info
- +

O nouă recepţie fictivă a unui drum s-a terminat cu trimiterea în judecată a reprezentanţilor unei primării. Faptele datează de acum un deceniu.

Procurorii DNA Iaşi au finalizat un nou dosar în care acuză foşti reprezentanţi ai unei primării din Vaslui că ar fi recepţionat doar pe hârtie mai multe drumuri ce trebuiau modernizate din bani europeni. Şapte persoane - Liviu Cojocaru, Florin Dumitrache, Constantin-Radu Iordachi, Dumitru Roman, Corneliu Şerban şi Romeo Stoica - au fost trimise în judecată ieri, fiind acuzate că ar fi deturnat fonduri comunitare.

Potrivit procurorilor, pe 15 aprilie 2003, între Agenţia SAPARD şi Consiliul Local al comunei Dimitrie Cantemir, judeţul Vaslui, s-a încheiat un contract de modernizare a drumurilor comunale. Valoarea eligibilă a finanţării era de 3,6 milioane de lei, banii urmând a fi achitaţi la recepţia lucrărilor.

„La data de 30.10.2004, inculpaţii, în calitate de membri ai comisiei de recepţie a lucrărilor, au atestat în mod nereal, în conţinutul procesului verbal, finalizarea lucrărilor de construcţie, deşi acestea nu erau executate integral, conform proiectului. Ulterior, acest proces-verbal, împreună cu alte documente, a fost depus la autoritatea contractantă în vederea obţinerii ultimei tranşe a finanţării, în cuantum de 1.090.853 lei (fără TVA)“, au precizat procurorii.

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă cu suma de 3.373.656,59 lei în acest caz, reprezentând contravaloarea integrală a finanţării nerambursabile decontate Consiliului Local Dimitrie Cantemir, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi calculate până la data plăţii efective. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Iaşi.   

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.