DNA infirmă începerea urmăririi penale în cazul plângerii la adresa lui Nicuşor Dan

vineri, 17 mai 2024, 23:05
1 MIN
 DNA infirmă începerea urmăririi penale în cazul plângerii la adresa lui Nicuşor Dan

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) atrage atenţia asupra necesităţii unui echilibru în discursul public şi precizează că nu a fost începută urmărirea penală faţă de nicio persoană în cazul sesizării cu privire la unul dintre candidaţii la Primăria Capitalei.

Reacţia DNA vine după ce Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a afirmat vineri că procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în urma plângerii sale la adresa lui Nicuşor Dan în legătură cu sursele de finanţare pe care edilul le-a avut la dispoziţie pentru precampanie.

„La solicitarea mass media şi în referire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind pe unul dintre candidaţii la Primăria Capitalei, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să precizeze că în dosarul respectiv nu este dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de nicio persoană. Pe această cale atragem atenţia asupra echilibrului în discursul public pentru a se evita transmiterea unor informaţii de natură a crea aparenţa desfăşurării activităţii DNA altfel decât în cadru legal, în mod echidistant şi imparţial”, se arată într-un comunicat de presă al DNA transmis AGERPRES.

DNA dă asigurări că va transmite public, în condiţiile legii, orice informaţie privind activitatea instituţiei.

SURSA: Agerpres

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii