Doar 19 şcoli din judeţ sunt în scenariul galben, restul sunt în scenariul verde
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 01.12.2021

Doar 19 şcoli din judeţ sunt în scenariul galben, restul sunt în scenariul verde

GALERIE
scoala-coronavirus
  • scoala-coronavirus
- +

Elevii din 630 de unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi vor învăţa în această săptămână, în perioada 2-4 iunie, conform scenariului verde, doar 19 unităţi din şase unităţi teritorial-administrative aflându-se în acest moment în scenariul galben.

Scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ din judeţ au fost aprobate la finalul săptămânii trecute de către Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, după ce consiliile de administraţie ale unităţilor de înăţământ au transmis către Inspectoratul Şcolar Judeţean, pe baza incidenţei epidemiologice, propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, scenariile au fost ulterior aprobate.

Deciziile consiliilor de administraţie au avut la bază incidenţa epidemiologică de pe data de 28 mai, la nivelul judeţului, dintr-un total de 98 de unităţi teritorial-administrative, 92 fiind în scenariul 1 (verde) şi 6 în scenariul 2 (galben).

Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 de locuitori doar în localităţile Bălţaţi, Ciohorăni, Costeşti, Cozmeşti, Cucuteni, Mădârjac. Comparativ cu săptămâna trecută, incidenţa epidemiologică s-a modificat în 4 unităţi teritorial-administrative. Astfel, în una dintre acestea a coborât sub incidenţa sub 1/1.000 de locuitori, iar în trei unităţi incidenţa a depăşit 1/1000 de locuitori, trecându-se în scenariul 2.

Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale în care se modifică incidenţa epidemiologică au transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi propunerile de scenarii. Pe baza avizului Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene, propunerea Consiliilor de Administraţie a fost înaintată spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

În acest moment există doar două scenarii de funcţionare a şcolilor, în cazul incidenţei de sub 1/1.000 de locuitori elevii din acele localităţi participând zilnic, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, indiferent de ciclul de învăţământ sau de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, şi participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase sau ani de studiu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

1 Decembrie şi politica principiilor

Lucian DÎRDALA

1 Decembrie şi politica principiilor

Actul de la 1 Decembrie a fost, desigur, o concretizare a forţei numerice a românilor transilvăneni, după o luptă îndelungată şi într-un context politico-militar favorabil. Dar această concretizare nu se putea realiza în lipsa unor baze politice aşezate cu inteligenţă, de oameni care meritau cu prisosinţă calitatea de lideri ai comunităţii.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (I)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (I)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Radu PĂRPĂUȚĂ

În loc de o poveste de 1 Decembrie

Când a început războiul, tata a fugit de la şcoala militară de la Făgăraş. Ca mulţi alţi colegi. Elevii-militari erau „carne de tun”, primii trimişi în linia întâia şi mureau... eins, zwei, drei. Au plecat şi au început să rămână pe la casele lor: care într-un sat, care în altul. Într-un sfârşit, a ajuns şi Tata în satul nostru.

Datorii de plătit

Alex VASILIU

Datorii de plătit

Ziua naţională a României, trecerea apropiată de la un an la altul ar trebui să ne îndemne la reflecţie şi acţiune în privinţa recuperării valorilor spirituale româneşti. Urgenţa scoaterii la lumină a documentelor muzicale şi despre muzică este evidentă permanent, dar mai ales în prima zi de decembrie, în ultima lună din 2021, subiectul merită readus în discuţie.

pulspulspuls

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

Prima veste din luna decembrie ne aminteşte de ceva petrecut anul trecut, în noiembrie

O veste scurtă şi vioaie, ca de ziua naţională, venită direct de la Bucale, cu trenul de noapte, prin intermediul STS-ului, servicu care a venit la Iaşi să monitorizeze sărbătorile dedicate marii zile de astăzi, care ne umple cu lacrimi de bucurie, nu alta. 

Caricatura zilei

UstuRoy

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.